رضا میرزایی در گفتوگو با خبرنگار مهر در سخنانی بابیان اینکه آب مهمترین زیرساخت توسعه همه بخشها است اظهار داشت: بهطورمعمول کشورهایی میتوانند توسعه پیدا کنند که آب کافی در اختیار داشته باشند و بتوانند آن را مدیریت کنند.
نمایندگان باید به بحث آب اهمیت بیشتری بدهند
وی بابیان اینکه در این راستا نمایندگان باید به بحث آب اهمیت بیشتری بدهند و شرکت آب منطقهای را در این راستا کمک کنند گفت: مجمع نمایندگان ماهانه با شرکت آب منطقهای جلسات کارشناسی داشته باشند و اطلاعات و آمار را ما در اختیار آنها قرار میدهیم و امیدواریم بتوانیم از ظرفیت نمایندگان در وزارت نیرو برای اخذ تخصیص آب استان استفاده کنیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان در ادامه سخنان خود به وضعیت سامانه انتقال آب «کاکا رضا» اشاره کرد و گفت: وزارت نیرو در سالهای گذشته ۵۲ پروژه بزرگ را از اولویت خارج کرد و آنها را فریز کرد.
وزارت نیرو ۵ پروژه آبی لرستان را فریز کرد
میرزایی بیان داشت: از این تعداد پروژه حدود شش پروژه سدها و شبکههای استان لرستان بود که شامل سد «زیبا محمد»، سد «مخملکوه» و سامانه انتقال آب «کاکا رضا»، سد «تاج امیر»، سد «شهید بروجردی» و شبکه سد «آبسرده» بوده است.
وی بابیان اینکه این پروژهها در سالهای ۹۴ و ۹۵ تنها ۱۰۰ هزار تومان اعتبار داشتند که آنهم تخصیص پیدا نکرد و این پروژهها معروف به پروژه یکمیلیون ریالی بودند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان بابیان اینکه در سال ۹۷ این پروژه در بودجه دیده نشدند و بهطورکلی حذف شدند گفت: با رایزنیهایی شرکت آب منطقهای و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی خارج شدن پروژه سامانه انتقال آب «کاکا رضا» از فریز در اولویت قرار گرفت.
«مخملکوه» از فریز خارج شد
میرزایی بابیان اینکه این پروژه در رونقبخش کشاورزی و آب شرب استان تأثیر بسزایی خواهد داشت تصریح کرد: زمانی که لایحه بودجه تقدیم مجلس شد نمایندگان استان تلاش زیادی کردند و پنج پروژه بزرگ استان ازجمله سد «مخمل کوه» از فریز خارج شد و ردیف اعتباری برای سال ۹۷ گرفت.
وی ادامه داد: بهطور تقریبی این پنج پروژه حدود ۲۹ میلیارد تومان از سازمان بودجه اعتبار گرفتند و از ابتدای سال اسناد آنها از سوی مشاور در حال تهیه است و امیدواریم تا دو ماه آینده به پیمانکار برای شروع عملیات اجرایی واگذار شوند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان گفت: سد «مخمل کوه» برای تأمین آب شرب، صنعت و کشاورزی بلندمدت شهرستان خرمآباد پیشبینیشده و در سال جاری حدود شش میلیارد تومان و برای شبکه آن نیز شش میلیارد تومان در نظر گرفتهشده و اسناد مناقصه آن در حال تهیه است و امیدواریم ظرف دو تا سه ماه آینده عملیات اجرایی آن شروع شود.
میرزایی گفت: این سد در حال حاضر ۶۰ میلیون مترمکعب تخصیص آب دارد که ۵۵ میلیون مترمکعب برای تأمین آب شرب خرمآباد و پنج میلیون مترمکعب دیگر نیز برای صنعت بلندمدت این شهر در نظر گرفتهشده است.
نظر شما