به گزارش خبرگزاری مهر، مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران میزبان نشست شورای معاونان و روابط عمومی معاونتها و مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران و با حضور معاون برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورا شهرداری تهران، بود.
حجت الله میرزایی با ارایه گزارشی از روند تدوین برنامه پنجساله سوم توسعه شهر تهران، گفت: از ۶ ماه پیش فعالیت های مهمی در شهرداری تهران درباره تدوین برنامه سوم که برای پنج سال آینده قرار است سرنوشت شهر و شهرداری را رقم بزند آغاز شده است.
معاون شهرداری تهران رویکرد اصلی این برنامه را مشارکتی یا مشارکت محور عنوان کرد که مهم ترین هدفش شکل گیری یک فرایند درگیرکننده مشارکتی است.
به گفته وی؛ در برنامه سوم توسعه شهر تهران محتوا و خروجی برنامه به اندازه فرایند و مسیری که برنامه قرار است بر اساس آن تدوین شود، اهمیت ندارد.
معاون برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورا شهرداری تهران، فاز سوم برنامه توسعه را علاوه بر مناطق، برای همه محلات ۳۵۴ گانه تهران و به صورت اجتماع محور اعلام کرد و از تلاش برای مشارکت تمام عیار مردم و ذینفعان در تدوین این برنامه خبر داد. چرا که به عقیده میرزایی؛ کارکردهای غیر مستقیم برنامه مهم تر از کارکردهای مستقیم و اصلی آن است.
وی ادامه داد: در مجموعه کارشناسان شهرداری دستیابی به یک دانش و زبان مشترک پیرامون خود سازمان و شهر مهم ترین دستاوردی است که می توانیم داشته باشیم و این در حال شکل گیری است.
میرزایی با اشاره به تجربیات و مطالعات گذشته در زمینه مدیریت شهر تهران، مواردی را مطرح کرد که نسبت به آنها آگاهی وجود دارد. مانند اینکه می دانیم در نظام آموزش، نظام آمار و اطلاعات و همینطور نظام ارزیابی و عملکرد با چه کاستی هایی مواجه هستیم.
به گفته وی؛ این موارد ممکن است دستاوردهای تبعی برنامه باشد؛ اما اهمتیش کمتر از دستاوردهای اصلی و مستقیم برنامه نیست.
معاون شهردار تهران تاکید دارد این برنامه قرار است به ما بگوید در حوزه اداره شهر و ماموریت ها چه تغییراتی لازم است.
میرزایی به هماهنگی و هم داستانی شکل گرفته میان اعضای شورای شهر، مدیران شهر و نخبگان که به طور هم صدا چند موضوع مشترک را به عنوان مشکلات شهر طرح کردند اشاره کرد. چرا که به گفته وی؛ توافق بر سر مشکلات شهر کار مشکلی است اما این کار، در جریان تدوین برنامه سوم توسعه شهر تهران رخ داد.
معاون برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورا شهرداری تهران، آلودگی هوا، ترافیک، آلودگی های زیست محیطی با اشکال مختلف، نابرابری بین مناطق مختلف شهر تهران در دسترسی به زیرساخت ها و خدمات و تاب آوری پایین در مقابل حوادث و رخدادهای پیش بینی نشده را مواردی بیان کرد که نخبگان مردم در نظرسنجی ها به عنوان مهم ترین اولویت های شهر تهران بر آنها تاکید داشتند.
به گفته وی، عموم شهروندان در پیمایشهای انجام شده بیان کردند با یک جامعه بی تفاوت و غیر منسجم روبه رو هستیم. جامعه ای که در مقابل مشکلات دیگران بی تفاوت است و هیچ دستگیری نمی توان از آنان انتظار داشت.
میرزایی این را هم گفت که موضوع مالیه شهری تهران و اقتصاد کاملا سنتی در کنار حکمرانی بد، را نخبگان باید در دستور کار قرار دادند. ذینفعان، نخبگان و شهروندان در مجموع هفت موضوع اصلی را به عنوان مهم ترین اولویت ها طرح کردند و امروز در دستور کار برنامه سوم است.
معاون شهردار تهران با اعلام اینکه تا آخر تیرماه امسال باید برنامه پنج ساله سوم توسعه شهر تهران را تحویل دهیم و شورای شهر هم ۳ ماه فرصت بررسی دارد تا در صحن شورا تصویب شود؛ پیش بینی کرد آبان امسال برنامه سوم توسعه اجرا خواهد شد و بودجه سال ۹۸ هم بر اساس این برنامه تدوین می شود.
میرزایی بر مشارکت مردم در تدوین برنامه ها تاکید کرد و گفت: سخن گفتن با مردم و شنیدن از مردم درباره برنامه سوم توسعه شهر تهران مهم است. واقعیت این است که تا به امروز زبانمان با مردم و رسانه ها فعال و توانا نبوده و خیلی فعال نبودیم. باید در آینده یک استراتژی گفت و گو و مواجه با مردم را به دست بیاوریم.
وی برنامه سوم توسعه شهر تهران را انعکاسی از شهر تهران خواند و به همین دلیل هم بر لزوم مشارکت روابط عمومی مناطق و معاونت های شهرداری در برقراری ارتباط دوسویه میان شهرداران و مدیران با شهروندان تاکید کرد.
به گفته میرزایی؛ شورایاری ها باید در مناطق فعال شوند، چرا که تجربه نشان داده بهترین راه حلها را، مردمی دادند که در یک محل یا منطقه زندگی می کنند، حتی اگر این راه اشتباه باشد مهم نیست. مهم این است که اعتماد مردم به ما، با اعتماد ما به مردم شکل میگیرد.
امین عارفنیا رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران هم در این نشست، برنامه پنج ساله سوم توسعه شهر تهران را از موضوعات مهم پیش روی مدیریت شهری عنوان کرد که نوع نگاه به مسائل تهران را در افق های پیش روی ترسیم می کند و برنامه های دیگر بر اساس این برنامه تدوین خواهد شد.
وی همچنین بر نقش روابط عمومی مناطق و معاونت ها در تبیین اهمیت برنامه توسعه شهر تهران، تاکید کرد.
به گفته عارف نیا؛ نوع نگاه شهروندان در تدوین برنامه توسعه مفید و موثر خواهد بود و نیازمند کار جمعی و تقسیم کار در حوزه ارتباطات مردمی و ارتباطات اجتماعی است.
رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران؛ از میرزایی خواست تا در برنامه سوم توسعه نسبت به حوزه ارتباطات و بین الملل شاهد مواد و مفادی باشیم که روند کار مرکز تسهیل شود.
نظر شما