به گزارش خبرنگار مهر، در این مراسم امید روحانی درباره پوراحمد و ساخته هایش گفت: "شما به راحتی می توانید سیر فیلمسازی طبیعی یک کارگردان را در سینمای پوراحمد مشاهده کنید. او صاحب نگاه شخصی به سینماست که در فیلم هایش منعکس می شود و در ساخت آثارش به سینمای مردمی و عامه مردم توجه زیادی نشان می دهد. این هنرمند سینمای ملی را مد نظر قرار داده و به گفته شهید آوینی که پوراحمد را بسیار دوست داشت، او نمونه آن چیزی است که سینمای ایران می تواند باشد."
وی ادامه داد: "در فیلم یادبود پوراحمد، اشاره ای به سریال "سرنخ" یکی دیگر از ساخته های این کارگردان نشد که می توان آن را یکی از آثار خوب ژانر پلیسی به حساب آورد. پوراحمد با وجود بسته بودن شرایط سینما، آثار شخصی تولید کرد. کوشش وی برای رسیدن به سبک شخصی در غالب آثار سینمایی بود. ما امیدواریم وی در این شرایط که سینمای ایران با بحران دست و پنجه نرم می کند، بتواند به حیات سینمایی خود ادامه دهد."
احسان نراقی در ارتباط با شخصیت این فیلمساز عنوان کرد: "من با دیدن فیلم بزرگداشت وی به دو موضوع پی بردم. یکی آنکه پوراحمد بیشترین توجه خود را به کودکان اختصاص داده و سینما را به عنوان وسیله ای برای شناخت کودکان قرار داده است. دوم اینکه پوراحمد به همراه دیگر فیلمسازان همدوره خود بدون حمایت دولتی به کارهای خود ادامه می دهند. این امر نشان از بلوغ فکری او دارد. خوش به حال کشوری که هنرمندان آن بدون حمایت دولت کار می کنند."
هوشنگ مرادی کرمانی که با پوراحمد در ساخت تعدادی از آثارش به خصوص "قصه های مجید" همکاری کرده، با ذکر خاطره ای درباره این کارگردان گفت: "من خود را عضوی از خانواده او می دانم. من یادداشتی برای بی بی نوشته ام که همیشه در اتاق اوست و این برای من افتخاری بزرگ است. همکاری ما با هم بسیار صمیمانه و دوستانه بود. این برای من خیلی مهم است که یک کارگردان در عنوان بندی اثرش ابتدا نام نویسنده اصلی متن را بیاورد. در مورد سانسور هم که وی در فیلم بزرگداشتش به آن اشاره کرد، می توانم بگویم این سانسور و معضلاتش ریشه ای بس عمیق دارد."
خسرو شکیبایی، یکی دیگر از هنرمندان حاضر در مراسم بزرگداشت کیومرث پوراحمد، گفت: "زمانی که در این فیلم پوراحمد از مرگ خود صحبت کرد، چشمان من پر از اشک شد. اما امیدوارم وی زمانی به این روز برسد که تمام کارهای خود را انجام داده باشد. من فقط به عنوان تشکر در اینجا حاضر شده بودم و سپاسگزارم."
علیرضا داودنژاد هم درباره همکار خود گفت: "در این کشور 70 میلیونی چند نفر از خواب بلند شده اند و چند نفر از آنها قصه می نویسند و چند تا از این قصه ها فیلم می شود و اینکه از میان فیلم هایی که بر اساس قصه ها نوشته می شود، چه تعداد مخاطب پیدا می کنند. حس می کنم این بزرگداشت بیشتر از اینکه به کیومرث پوراحمد چیزی اضافه کند، به ما اضافه خواهد کرد. ما اینجا جمع شدیم که بگوییم ما هنرمندی استثنایی داریم که دوستش داریم."
اصغر فرهادی هم در ارتباط با این مراسم بزرگداشت یادآور شد: "پوراحمد از جمله افرادی است که هر چه می گوید روی ماجراست و در پشت آن چیزی نیست. او در همه گونه های سینمایی فیلم ساخت و این از خصوصیات وی محسوب می شود. این کارگردان بعد از "قصه های مجید" خود را به آن نوع سینما محدود نکرد، بلکه سعی داشت فیلم های دیگری را هم کار کند. او همیشه جزو اولین کسانی بود که بعد از ساخت فیلم هایم به من زنگ می زد و تبریک می گفت."
جمشید ارجمند، منتقد سینما، درباره حضورش با پوراحمد در هیئت داوران جشنواره فجر به ذکر خاطره ای پرداخت و گفت: "ما برای نخستین بار در بیستمین جشنواره فیلم فجر در هیئت داوران با یکدیگر همکاری کردیم. او بیانیه ای برای این هیئت نوشت که متنی بسیار زیبا داشت. من درباره مسئله سانسور به این وضوح که امروز از پوراحمد شنیدم، تاکنون چیزی نشنیده بودم. امیدوارم شاهد آینده پربارتر او باشیم."
پوراحمد نیز با حضور روی صحنه و تشکر از حضور هنرمندان و دست اندرکاران این مراسم گفت: "خیلی خوشحالم که این مراسم را برای من برگزار کرده اند. می دانم این برنامه به همت چند جوان علاقمند به هنر سینما برگزار شده، اما خوشحالم که نسل جوان با فیلم های من ارتباط برقرار کرده اند."
پس از سخنرانی پوراحمد فیلمی پنج دقیقه ای از پشت صحنه فیلم سینمایی "اتوبوس شب" آخرین ساخته او به نمایش درآمد و بعد از آن با حضور امید روحانی، جمشید ارجمند، علیرضا داودنژاد، هوشنگ مرادی کرمانی و مهرانه ربیعی (همسر پوراحمد) و دخترش از طرف برگزارکنندگان این مراسم و سازندگان فیلم، این هنرمند مورد تقدیر و تشکر قرار گرفت.
در این مراسم فیلمی کوتاه به کارگردانی محمدسجاد آوینی شامل تاریخچه زندگی پوراحمد و نمایشی از فیلم های ساخته شده او به نمایش درآمد که در آن ضمن اشاره به کارنامه فعالیت های سینمایی، درباره شرایط سینمای ایران در شرایط کنونی و وضعیت سانسور در قبل و بعد انقلاب با پوراحمد گفتگو شده بود.
نظر شما