به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرضا شهبازی شامگاه چهارشنبه در آستانه هفته مبارزه با مواد مخدر در جلسه ستاد با تشریح تبعات منفی اعتیاد در جامعه افزود: با وجود تغییر الگوی مصرف مواد مخدر تریاک با در صدر مصرف قرار دارد، شیشه نیز با افت ۱. ۸ درصدی مصرف در رتبه چهارم قرار دارد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر نرخ شیوع مصرف مواد مخدر ۶.۲ درصد است، ادامه داد: ۸ درصد جمعیت معتادان را بانوان تشکیل می دهند و میانگین سن اعتیاد در مردان ۲۴ و در زنان ۲۶ سال است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان زنجان با بیان اینکه سن مصرف مواد مخدر کاهش یافته است خاطر نشان کرد: نرخ شیوع در بین کارکنان کارگاه های صنعتی به ۲۲ درصد افزایش یافته که این موضوع نگران کننده است.
شهبازی نرخ شیوع مصرف مواد مخدر در بین دانش آموزان را ۱.۲ درصد در بین دانشجویان ۶. ۲ درصد اعلام کرد و افزود: ۷۵ درصد مصرف کنندگان در رنج سنی ۱۵ تا ۳۹ سال یعنی نیروی کار هستند همچنین حدود ۲۰ درصد مصرف کنندگان دارای مدرک دانشگاهی هستند این بدین معنی است که هر چه تحصیلات و آگاهی افزایش می یابد گرایش به مواد مخدر کمتر است.
وی خاطر نشان کرد: نرخ شیوع مصرف مواد مخدر در استان زنجان پایین تر از میانگین کشوری است اما این به معنی نیست که نگران روند موجود نباشیم.
شهبازی پیشگیری را رکن اصلی مبارزه با مواد مخدر دانست و افزود: با توجه به منویات مقام معظم رهبری و سیاست های دولت شعار اصلی ستاد مبارزه با مواد مخدر«مصرف نکردن آسانتر از ترک اعتیاد است»مد نظر بوده و در راستای تحقق برنامه های پیشگیرانه ۵۰ درصد اعتبارات ستاد به این امر تخصیص یافته است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان زنجان با اشاره به تغییر الگوی مصرف مواد مخدر گفت: مصرف ماده مخدر«گل» به دلیل سهولت در کشت و تولید و جذابیت ها و تبلیغات کاذب سیر صعودی دارد این درحالی است که خطرات توهم زایی آن به مراتب بیش از موادی چون شیشه است.
شهبازی خاطر نشان کرد: در پیشگیری بسترهای فرهنگی گام ب گام در حال فراهم شدن است و اگر مشارکت رسانه ها،تشکل های مردمی،مسئولان و آحاد مردم محقق شد شرایط روبه بهبود میرود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان زنجان با تشریح وضعیت استان گفت: در سطح استان در مجموع ۹۳ مرکز اقامتی ،سرپایی و کاهش آسیب فعالند که اغلب مربوط به بش خصوصی است.
شهبازی یادآور شد: طی شش ماه اخیر هفت هزار نفر در استان تحت پوشش درمان مستمر بوده اند تعداد معتادان متجاهر شناسایی شده در استان طی یک سال گذشته ۲۵۸ نفر بوده است.
وی نرخ شیوع مصرف مواد مخدر در استان زنجان را دو درصد اعلام و خاطر نشان کرد: این رقم از میانگین کشوری که ۶.۲ درصد است کمتر می باشد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان زنجان گفت: صیانت از معتادان بهبود یافته با فراهم کردن بسترهای فرهنگی،اشتغال و پایش مستمر ضرورتی انکار ناپذیرو از اهداف اصلی ستاد مبارزه با مواد مخدر است.
شهبازی متذکر شد: ۸۰ درصد بهبود یافتگان در صورت نبود حمایت اجتماعی مجددا به سمت اعتیاد بازمی گردند بنابراین صیانت از بهبودیافتگان،تغییر نگرش اجتماعی به افرادی که اعتیاد را ترک کرده اند،پرهیز از درمان معتادان به صورت تحکمی با ترساندن یا اعمال قوانین سخت گیرانه باید مد نظر باشد.
وی با اشاره به وجود ۱۰ کمپ ترک اعتیاد در استان زنجان، افزود: باید کمپ ها و مراکز اقامتی و درمانی به استانداردهای بین المللی برسند.
شهبازی درخصوص نبود کمپ ترک اعتیاد بانوان، خاطر نشان کرد: هم اکنون بانوان دریک مرکز دولتی پذیرش شده و علاوه بر درمان رایگان اعتیاد درمان رایگان سایر بیماری های آن ها نیز صورت می پذیرد و در صورت اعلام آمادگی بخش خصوصی راه اندازی کمپ بانوان تسریع می گردد.
نظر شما