به گزارش خبرنگار مهر، روزنامه خراسان سومین روزنامه قدیمی ایران شناخته میشود و صفحه اول شماره امروز (شنبه ۲ تیرماه ۱۳۹۷) این روزنامه، با گرافیکی متفاوت و به صورت سیاه و سفید و بدون درج عکس که یادآور شیوه چاپ روزنامههای هفتاد سال پیش است، روی دکه آمده است.
«سیدعلی علوی» سردبیر روزنامه خراسان در سرمقاله این شماره ویژه با عنوان «خراسان» صدای مردم، نوشته است: «گرچه نخستین شماره روزنامه خراسان در یکم تیرماه ۱۳۲۸ منتشر شد اما بر اساس مستندات سابقه انتشار جریده خراسان به سال ۱۲۸۷ برمیگردد یعنی بیش از ۱۱۰ سال از انتشار اولین شماره روزنامهای با نام خراسان میگذرد. بنابراین روزنامه خراسان که امروز ۷۰ سالگیاش را جشن میگیریم از منظری سابقه ۱۱۰ ساله دارد».
به گفته وی، روند رو به رشد این روزنامه در سال ۱۳۸۱ با تبدیل شدن از یک رسانه مکتوب به «موسسه فرهنگی هنری خراسان» آغاز شده که این موسسه در حال حاضر با روزنامه سراسری خراسان، چهار روزنامه استانی، ضمیمه روزانه نیازمندیها، دو ضمیمه روزانه، یک ضمیمه هفتگی، فصلنامهها، گاهنامهها و دفتر پژوهش، انتشارات خراسان، مرکز آموزشی تخصصی رسانه و شهر چاپ خراسان، یکی از بزرگترین بنگاههای رسانهای کشور است.
سردبیر این روزنامه همچنین عنوان کرده که بر اساس آخرین نظرسنجی علمی که درباره این روزنامه در اسفند ۹۶ انجام شده، هر نسخه روزنامه خراسان توسط ۲/۵ نفر خوانده میشود و نفوذ روزنامه در بین قشرهای مختلف مردم به گونهای است که از هر سه نفر مشهدی یک نفر خواننده روزنامه خراسان است.
به گفته علوی و بر اساس ارزیابی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، خراسان یکی از چهار بنگاه بزرگ مطبوعاتی و جزو پنج روزنامه پرتیراژ کشور است و تنها تیراژ مشترکان روزنامه خراسان، حدود ۲۰ هزار نسخه در روز است.
وی همچنین با یادآوری این بیت شعر که «برادر جان خراسان است اینجا / سخن گفتن نه آسان است اینجا» که در نخستین شماره روزنامه خراسان چاپ شده است، ضمن اذعان به اینکه قطعا کارنامه خراسان هم نقطههای منفی داشته و در جاهایی کوتاهی شده، تاکید کرده است: این نقطهها در کنار عملکرد مثبت روزنامه خراسان چندان وزنی ندارد.
نظر شما