۲۲ دی ۱۳۸۵، ۱۲:۰۷

/ " ادبیات " اسپانسر ندارد - 9 /

ادبیات داستانی ژانر فراموش شده جوایز ادبی است

ادبیات داستانی ژانر فراموش شده جوایز ادبی است

ناهید توسلی - نویسنده ، گفت : چندسالی است که مسئولان فرهنگی جوایزی را در حوزه های کتاب بنیانگذاری کرده اند ، هر چند ژانر ادبیات داستانی از هر گونه اش در این جوایز کنار گذاشته شده است .

این نویسنده درگفتگو با خبرنگار مهر، با بیان این مطلب افزود : مسئولان فرهنگی نمی توانند به طورمستقیم به جوایزادبی خصوصی روی خوش نشان ندهند ، اما هیچ نوع یاری و کمکی از سوی آنان در هیچ حوزه ای نسبت به این بخش صورت نمی گیرد . نه تنها برای تهیه فضای برگزاری این مراسم کمکی نمی کنند بلکه دربرخی موارد نیزازدراختیار گذاشتن این فضاها و مکانها به نهادهای جایزه دهنده خودداری می کنند .

ناهید توسلی هدف جوایز ادبی را زنده نگاه داشتن فضا و جو ادبی جامعه توصیف کرد و گفت : جوایز ادبی درایجاد خلاقیت و خلق ادبیاتی متفاوت تلاش می کنند ، ادبیاتی که برخی و یا بعضا همه ساختارهای سنتی و کلیشه ای موجود را به نفع ساختاری روز آمدتر می شکند ، همچنین جوایزمی توانند متون برجسته را به جامعه ادبی بشناسانند .

سر دبیرمجله نافه یاد آورشد : جوایزبه دلیل ایجاد رقابت های سالم و سازنده میان نویسندگان جدی و متعهد ، به ادبیات داستانی می توانند درونمایه ، زبان ، تضاد  و ذهنیت های نو و بکر را وارد حوزه داستان نویسی کنند .

توسلی تصریح کرد : سرمایه گذاری برای ادبیات چه درحوزه جوایز ادبی و چه در دیگر حوزه ها مانند تهیه کتاب و غیره ، برای اسپانسرهای غیر دولتی اهمیت ویژه ای ندارد و این بر می گردد به خروجی وبازگشت اقتصادی این سرمایه گذاری .

وی افزود : بازگشت سیاسی این سرمایه گذاری نیز چه برای اسپانسرهای دولتی و چه غیر دولتی بسیار مهم است و در نهایت آنچه فراموش می شود فرهنگ و بازده فرهنگی این گونه سرمایه گذاری ها است ، نمونه عینی این ادعا وضع چاپ و نشرکتاب و نشریات ادبی در یک سال اخیر است .

 

کد خبر 433421

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha