۱۰ تیر ۱۳۹۷، ۸:۵۰

مهر گزارش می دهد؛

آب آلوده ۱۸۰ نفر را در خوزستان مسموم کرد

آب آلوده ۱۸۰ نفر را در خوزستان مسموم کرد

اهواز – جدیدترین قربانیان آب در خوزستان این بار از رامهرمز هستند که مصرف آب، ۱۸۰ نفر را روانه مراکز درمانی کرده است.

خبرگزاری مهر، گروه استان ها - نیکامهر دیلمی: مراجعه کودکی با علائم مسمومیت به تنها درمانگاه موجود در روستای «باوج» در منطقه ابوالفارس از توابع شهرستان رامهرمز در یک ظهر آرام جمعه برای تنها پزشک مستقر در این مرکز درمانی بسیار عادی بود اما زمانی که با گذشت زمان، رفته رفته به تعداد مراجعه کنندگان افزوده می شد، ترس و نگرانی از شیوع یک اپیدمی در بین اهالی روستاهای منطقه ابوالفارس به وجود آمد.

در عصر همان روز تعداد مراجعه کنندگان به این مرکز درمانی به ۵۰  نفر رسید که چهار مورد از این تعداد به دلیل تب بالا و کمبود تجهیزات پزشکی به شهرستان های اطراف اعزام شدند. علائم مشترک همه بیماران در تشخیص اولیه مسمویت غذایی عنوان می شد و به دلیل اینکه تنها وجه مشترک بین بیماران از سه روستای مختلف استفاده از منبع آب یکسان بود، فرضیه آلوده بودن آب چشمه و رودخانه نزدیک این روستاها قوت گرفت. پس از بررسی های تخصصی تر این فرضیه به اثبات رسید.

منبع تامین آب پنج روستای باوج، اسلام آباد، شهرک شهید رایگانی، سپهلون و کبوتری از ایستگاه مستقر در روستای شهید رایگانی تامین می شود، پمپ تصفیه آب این ایستگاه در روز پنجشنبه از کار افتاده و این پنج روستا به مدت ۱۲ ساعت با قطعی آب لوله کشی خانه هایشان مواجه می شوند به همین دلیل آب مورد نیاز خود را از چشمه و رودخانه اطراف محل زندگی تامین می کنند، آبی که به دلیل آلودگی در مدت زمان دو روز ۱۸۰ نفر از اهالی این روستا را به تنها مرکز درمانی واقع در روستای باوج و مراکز درمانی واقع در شهر رامهرمز می کشاند.

اغلب مراجعه کنندگان به مراکز درمانی کودکان هستند و تاکنون ۵۸ نفر از بیماران به مراکز درمانی واقع در شهر رامهرمز مراجعه کردند که از این تعداد ۲۱ بیمار به بخش اطفال و ۳۷ مورد به بخش اورژانس منتقل شده اند.

در همان روز ابتدایی مراجعه بیماران به مرکز درمانی باوج، یک دستگاه اتوبوس اورژانسی و یک تیم امداد پزشکی در محل روستا مستقر شد، اما در روز دوم خبری از استقرار آنها نبود.

مسئولان در منطقه مستقر شوند

کیامرث حاجی زاده، مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان با حضور در جلسه ای که ظهر روز شنبه با حضور جمعی از مسئولان استانی در درمانگاه روستای باوج برگزار شد، گفت: منطقه ابوالفارس محروم است و از امکانات خوبی برخوردار نیست. پس از رخداد چنین حادثه ای تلاش بسیاری صورت گرفت تا تلفات انسانی در پی نداشته باشد.

اغلب مراجعه کنندگان به مراکز درمانی کودکان هستند و تاکنون ۵۸ نفر از بیماران به مراکز درمانی واقع در شهر رامهرمز مراجعه کردند که از این تعداد ۲۱ بیمار به بخش اطفال و ۳۷ مورد به بخش اورژانس منتقل شده اندوی با بیان اینکه یکی از مشکلات اساسی در این منطقه نبود زیرساخت مناسب شبکه آبرسانی است، گفت: در همین راستا با کمبود اعتبارات نیز مواجه هستیم اما به منظور حل مشکلات موجود در این بخش نیازمند پیگیری بیشتری از سوی مسئولان شهرستانی هستیم.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان تصریح کرد: دستورات استاندار خوزستان در خصوص بهسازی شبکه آبرسانی این بخش باید یا جدیت بسیار پیگیری شود.

حاجی زاده اظهار کرد: پدیده خشکسالی امسال در ٧٠ سال اخیر بی سابقه بوده و همین موضوع باعث شده تا کیفیت و کمیت منابع آبی در خوزستان کاهش بسیاری پیدا کند. همین مسئله مشکلات بسیاری را در سطح استان به وجود آورده است.

وی همچنین با اشاره به مشکلات به وجود آمده در منطقه ابوالفارس گفت: استفاده از آب آلوده باعث شده تا ۱۸۰ نفر دچار مسمومیت شدید شوند و در این منطقه تنها یک مرکز درمانی و در این مرکز تنها یک پزشک مستقر است. این مرکز باید تجهیز و به پرسنل کادر درمان آن افزوده شود. همه مسئولان شهرستانی که این مسئله در حیطه مسئولیت آنهاست باید تا زمان رفع کامل مشکلات در منطقه مستقر شوند و به صورت جدی به دنبال حل آنها باشند.

قطعی آب باید اعلام می شد

عبدالرضا احسانی نیا، فرماندار شهرستان رامهرمز نیز با حضور در این جلسه گفت: بررسی اولیه نشان می داد که علت مراجعه این تعداد بیمار، مسمومیت ناشی از مصرف آب آلوده بوده است. پس از بررسی و انجام آزمایش های دقیق تر صحت این موضوع تایید شد.

وی افزود: مشکل آب آلوده این شهرستان مختص این چند وقت اخیر نیست، بلکه سالیان سال است که این منطقه با این مشکل دست و پنجه نرم می کند.

احسانی نیا با اشاره به علت رخ داد این حادثه و خرابی پمپ تصفیه آب ایستگاه روستای شهید رایگانی گفت: این پمپ به پنج روستا آب رسانی می کرد، این موضوع را باید به عنوان یک هشدار جدی در نظر گرفت زیرا امکان تکرار چنین اتفاقی وجود دارد. در صورتی که قطعی آب به روستائیان اطلاع داده می شد و یا اینکه با تانکر آبرسانی صورت می گرفت با چنین مشکلی مواجه نمی شدیم.

این موضوع را باید به عنوان یک هشدار جدی در نظر گرفت زیرا امکان تکرار چنین اتفاقی باز هم وجود دارد. در صورتی قطعی آب به روستائیان اطلاع داده می شد و یا اینکه با تانکر آبرسانی صورت می گرفت با چنین مشکلی مواجه نمی شدیمفرماندار شهرستان رامهرمز تصریح کرد: یکی از موضوعات مهمی که در شورای خشکسالی شهرستان مدام به آن توجه می شود، کاهش کیفیت آب مورد استفاده در روستاهای رامهرمز است.

 باید منتظر علت اصلی آلودگی باشیم

شکرالله سلمان زاده، رئیس مرکز بهداشت خوزستان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: چیزی که تا کنون مشخص شده عفونت باکتریایی است و آزمایش بیماران و علائم بالینی نشان دهنده یک عفونت میکروبی است.

وی افزود: با توجه به اینکه همه مردم از یک منبع مشترک آلوده شدند، احتمالا آب آلوده است.

سلمان زاده با اشاره به اینکه اولین مورد ساعت ۱۱ روز گذشته به درمانگاه مراجعه کرده خبر داد: کشت نمونه های بیماران و آب هنوز آماده نشده ولی قطعا با توجه به شواهد موجود آلودگی از آب بوده و عامل آن هم باکتری است اما تا اعلام جواب آزمایش کشت باید منتظر علت اصلی آلودگی باشیم.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: موارد اسهالی همیشه هست و هر درمانگاه روزانه بین پنج تا ۶ مورد اسهالی داشت ولی اینکه تعداد بسیاری با هم مراجعه کنند، اوضاع متفاوت می شود و طغیان و همه گیر شدن این مسمومیت بوده است.

اوج مراجعه شب جمعه صورت گرفت

سارا برامون تنها پزشک مستقر در درمانگاه روستای باوج در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: مراجعه اولین بیمار مشکوک به مسمویت در ساعت ١١ روز جمعه صورت گرفت؛ این بیمار به صورت سر پایی درمان و در همان روز از مرکز درمانی نیز مرخص شد.

وی افزود: اوج مراجعه بیماران در ساعت ۹ تا ۱۱ جمعه شب صورت گرفت که در همین راستا ٥٠ بیمار به مرکز درمانی مراجعه و چهار بیمار نیز به دلیل تب بالا به شهرستان های اطراف اعزام شدند.

این پزشک همچنین تصریح کرد: در ساعت سه ظهر روز شنبه تعداد بیماران به ٨٠ نفر رسید. به همین منظور یک اتوبوس اورژانسی و چند تیم امداد پزشکی به منطقه اعزام شد.

کمبود مراکز درمانی

علی بیگدلی بخشدار ابوالفارس نیز به خبرنگار مهر گفت: یکی از مشکلاتی که در این منطقه وجود دارد و با رخداد چنین حادثه ای نمود بیشتری پیدا کرده است، کمبود مراکز درمانی است. تنها یک درمانگاه در این منطقه وجود دارد و در این درمانگاه تنها یک پزشک مستقر است.

یکی از مشکلاتی که در این منطقه وجود دارد و با رخداد چنین حادثه ای نمود بیشتری پیدا کرده است، کمبود مراکز درمانی است. تنها یک درمانگاه در این منطقه وجود دارد و در این درمانگاه تنها یک پزشک مستقر استوی افزود: پیگیری های بسیاری در این خصوص انجام گرفته و بر اساس دستور استاندار خوزستان، باید یک مرکز زایمانی و اورژانس احداث شود اما تا کنون فعالیت خاصی در این زمینه صورت نگرفته است.

درویش علی کریمی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان نیز در این مورد گفت: پس اطلاع از چنین اتفاقی پیگیری های لازم انجام شد و تلاش های بسیاری صورت گرفت تا مشابه چنین اتفاقی در سایر مناطق رخ ندهد. در حال حاضر وضعیت به صورت کامل تحت کنترل قرار گرفته و پس از انجام آزمایش های تخصصی در صورت مشخص شدن قصور در هر بخش با عاملان آن برخورد خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، منطقه ابوالفارس در شهرستان رامهرمز از مجموعه آبادی‌های مختلف شامل باوج، زیره را، سواره، آبژدان، کبوتری، ترتاب، چل احمدی، سلون، آب گرمج، سرتنگ، دره خشک، پا ریشه کوه، گل راه، اسلام آبادان، درمین و گله‌دار تشکیل شده است.

آب این روزها در خوزستان نقش اول را در بروز مشکلات ایفا می کند. بعد از مشکلات کشاورزان استان به علت ممنوعیت کشت و اختلاف نظرهایی از این دست، این روزها آب شور، باعث تلخ شدن کام مردم آبادان و خرمشهر شده است.

کد خبر 4335010

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۰:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۰
      5 0
      حالا با توجه به این که ما مسلمان هستیم چرا اینطوری میشه؟ با توجه به این که ما مسلمان هستیم! با توجه به این که ما مسلمان هستیم!