به گزارش خبرنگارمهر، حجت الاسلام حسین سلیمانی امروز یکشنبه در نشست هم اندیشی وقف، هنر، رسانه که با حضور جمعی از نخبگان هنری و رسانه ای استان کردستان در سنندج برگزارشد، با اشاره به اینکه تا سال ۶۳ مجموعه ای در کشورمان متولی امور وقف و خیریه نبوده است، گفت: مسئله وقف جزو شئون حاکمیتی نیست و موقوفاتی درکشور داریم که فاقد تولیت هستند.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون ۹ هزار موقوفه در کشور توسط متولی اداره می شود، عنوان کرد: مردم خود می توانند مدیریت املاک وقف شده خود را برعهده بگیرند و وصیت کنند نسل به نسل هم این کار توسط فرزندان آنها انجام شود.
وی با بیان اینکه هر موقوفه ای تحت مدیریت سازمان اوقاف نیست، ادامه داد: مدیریت موقوفات را هم گروه های مرجع که امین مردم هستند می توانند برعهده بگیرند و دراین راستا محدودیتی وجود ندارد.
مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: در دوره اصلاحات ارضی، به دلیل اینکه وقف پشتوانه مالی و قدرت مردمی بود، حکمرانان اقدام به موقوفه خواری کردند.
حجت الاسلام سلیمانی ادامه داد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی علی رغم مخالفت عده ای، امام خمینی(ره) فتوا صادر کردند که موقوفات باید به وقفیت خود برگردند.
وی در ارتباط با شفافیت درآمدهای موقوفات، اظهارداشت: در چند سال اخیر با تعریف و راه اندازی سامانه ای که عواید امامزادگان در آن قابل مشاهده و رصد است گام های مطلوبی در راستای شفافیت درآمدهای موقوفات برداشته شده است.
وی عنوان کرد: امروزه که شرایط اقتصادی زیاد مطلوب نیست و مردم نمی توانند به تنهایی اقدام به وقف کنند از طریق وقف مشارکتی می توان موقوفه های جدید ایجاد کرد.
مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: روابط عمومی های ادارات کل اوقاف و امور خیریه استان ها باید مسائل و مشکلات ادارات خود را با کمک رسانه ها حل کنند.
نظر شما