حجت الاسلام عبدالمهدی موسوی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه امروزه شورای حل اختلاف به عنوان یک نهاد مدنی برآمده از بطن مردم نقش بسیار مهمی در نظام دادرسی ما در حوزه قضازدایی و عدالت سازشی و ترمیمی ایفا می کنند، افزود: پرونده های مهم و سنگینی در شوراها مورد رسیدگی و بررسی قرار گرفته و منتهی به مصالحه و سازش شده وبراساس قانون شوراهای حل اختلاف مأموریت اصلی و فلسفه وجودی این نهاد، قطع منازعه و خشکاندن ریشه نزاع در بین مردم است ولی در کنار این وظیفه سنگین و خطیر موارد محدودی در امور کیفری و حقوقی نیز حکم صادر می کنند.
وی ادامه داد: با وجود اینکه به اذعان متخصصین و کارشناسان امر مقوله صلح و سازش یک کار سخت و دشوار است و از عهده هر قاضی و حقوقدانی برنمی آید لیکن شوراهای حل اختلاف تاکنون در انجام این رسالت خطیر کارنامه قابل قبولی ارائه کرده است.
معاون قضایی دادگستری فارس افزود: در این میان شوراهای حل اختلاف استان فارس با کسب رتبه اول کشوری در چهار سال متوالی در مصالحه پرونده های قتل عمد و مصالحه بیش از ۴۲ هزار و ۱۱۰ پرونده ارجاعی در سال ۹۶ عملکرد قابل توجهی داشته این مجموعه در حال حاضر شاهد حضور ۲۳۱۴ نیرو در ۴۵ حوزه قضایی ومجتمع شوراها مجموع ۴۱۹شعبه (۲۱۵شعب شهری رایی ، ۶۸ شعب شهری صلحی ، ۱۳۶ شعب روستایی) است.
وی گفت: تشکیل ۲۱۶ پرونده پرسنلی برای کارکنان جدید الورود، ارسال۸۶ ردیف جابجایی قضات ، ۳۲۴ ردیف جابجایی اعضاوکارکنان شورای حل اختلاف به تهران ، صدور ابلاغ ۱۰۴ نفر قاضی و ۴۰۳ نفر اعضا وکارکنان شورای حل اختلاف استان فارس، پیگیری و اخذ سهمیه تاسیس ۱۲ شعبه رایی جدید از مرکز شوراهای حل اختلاف، تشکیل و راه اندازی ۱۱ شعبه جدید (یک روستایی و... از دیگر اقدامات بوده است.
وی گفت: کل پرونده های وارده به شوراهای حل اختلاف استان نیز در سال ۹۶، ۲۰۷هزار و ۳۱۹ پرونده است و تعداد۲۰۸هزار و۷۳ فقره پرونده مختومه شده است.
وی ادامه داد: جمع پرونده های مصالحه شده حقوقی و کیفری کل استان در سال ۹۶ تعداد ۴۲هزار و۱۱۰ فقره است که نسبت به کل مختومه ( ۲۰۸ هزار و ۷۳ پرونده ) ۷/۳۱ درصد است. در همین سال ۱۳۷هزار و ۵۵۷ فقره پرونده منتهی به حکم (حقوقی و کیفری) شده است.
حجت الاسلام موسوی بیان کرد: صلح و سازش در ۱۶۰ فقره پرونده اختلاف ملکی در سال گذشته در منطقه قره بلاغ و روستاهای تابعه که منجر به شکل گیری ۱۰۰۰فقره پرونده در دادگستری فسا شده بود با تلاش اعضا و کارکنان شورای حل اختلاف به مصالحه ختم شد.
وی ادامه داد: جمع مصالحه های مهم انجام شده در سال ۹۶ بالغ بر ۲۳ ریال شامل مصالحه به ارزش ۵ میلیارد در شعبه یک شورای حل اختلاف کازرون،مصالحه به ارزش یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون ریال در شعبه دوم بوانات، مصالحه در یک پرونده مالی به ارزش ۲ میلیارد و ۴۰۸ میلیون ریال در یک روز کاری توسط شعبه صلحی شورای حل اختلاف بخش خفر، مصالحه در سه فقره پرونده به ارزش یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال در شعبه راهکان خفر و... بوده است.
معاون قضایی دادگستری فارس گفت: تامین اعتبار ساخت نمازخانه، برگزاری کارگاه های آموزشی با موضوعات مربوط به صلح و سازش (مهارت های ایجاد صلح و سازش، مدیریت خشم، مدیریت استرس، یادآوری هایی در خدامحوری و ...) در سطح حوزه های قضایی استان با همکاری معاونت منابع انسانی دادگستری استان در جهت افزایش صلح و سازش از دیگر برنامه های شوراهای حل اختلاف است.
نظر شما