به گزارش خبرنگار مهر، سید محمدرضا میرمهدی عصر دوشنبه در آیین افتتاح نخستین مرکز اعتیاد پژوهی استان اصفهان در گلپایگان، با بیان اینکه مواد مخدر تریاک طی سال گذشته بالاترین مصرف را در کشور داشته است، اظهار داشت: دومین مواد مخدر پرمصرف طی سال گذشته ماده گل بوده که متأسفانه قشر دانش آموز و دانشجو نیز از این مواد استفاده می کنند.
وی تصریح کرد: سومین و چهارمین ماده مخدر مورد مصرف هروئین و شیشه است که مصرف آن در سال ۹۵ بالاتر از مصرف تریاک در سال ۹۶ بوده است.
مسئول مرکز اعتیاد پژوهی شهرستان گلپایگان با بیان اینکه طی دورانی مصرف شیشه رتبه اول را داشت اما سال گذشته با بررسی های انجام گرفته مشخص شد مصرف تریاک در رده بالاتر قرار گرفته است، افزود: با توجه به اینکه این امر یک اتفاق غیرمنتظره نیست بلکه حاصل سیاست های غرب برای مردم و جوانان این خطه است.
وی با تأکید بر اینکه در سالیان گذشته مصرف موادمخدر به سبک سنتی بود، بیان داشت: با روی کار آمدن مواد مخدر صنعتی استفاده از این مواد که اثرات روانی و روحی در انسان به همراه دارد گسترش زیادی پیدا کرده است.
میرمهدی با اشاره به اینکه در زمانی مصرف کنندگان موادمخدر را آقایان تشکیل می دادند اما امروزه مصرف مواد مخدر متأسفانه با گروه پرخطر در قشر بانوان نیز شیوع پیدا کرده است، ادامه داد: این امر با توجه به اینکه یک مادر معتاد یک کودک معتاد به دنیا می آورد خطری بزرگ به شمار خواهد رفت.
وی افزود: مصرف مواد مخدر طی دوره های گذشته در سنین ۵۰ سال به بالا شیوع داشت اما طبق آمار دریافتی در سال ۹۶ متأسفانه مصرف انواع موادمخدر در کلان شهرها بین سنین نوجوانان بالای ۱۲ سال نیز شیوع پیدا کرده است.
مسئول مرکز اعتیاد پژوهی شهرستان گلپایگان با اشاره به اهداف تأسیس مرکز اعتیاد پژوهی که برای اولین بار در شهرستان گلپایگان و در استان اصفهان فعالیت خود را در دو زمینه آموزش و پیشگیری آغاز خواهد کرد، افزود: این مرکز در زمینه تربیت مربیان سخنرانی و سخنورانی که بتوانند در مجامع عمومی و مدارس اطلاعات لازم و ضروری را به خانواده ها آموزش دهند راهکار و برنامه خواهد داشت.
وی تأکید کرد: تا زمانی که ما پژوهش نداشته باشیم آموزش هر راهکار با خطا مواجه است لذا در عرصه پژوهشی این توانایی را در مرکز دانشگاه پیام نور شامل کارشناسان ارشد روانشناسی داریم تا بتوانند با استفاده از موضوعات پایان نامه در راستای کاهش مصرف موادمخدر و آسیب های اجتماعی نسبت به پژوهش در این زمینه برنامه هایی را مدنظر قرار دهند.
میرمهدی در پایان بیان داشت: از کارشناسان مبارزه با موادمخدر در زمینه اعتیاد پژوهی که می توانند ما را در رسیدن به اهداف لایه های مختلف این بیماری خانمانسوز یاری دهد تقاضای همکاری در این زمینه را داریم.
نظر شما