۱۲ تیر ۱۳۹۷، ۱۵:۰۱

معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی:

خراسان رضوی ۲ دهه در وضعیت خشکسالی قرار داشته است

 خراسان رضوی ۲ دهه در وضعیت خشکسالی قرار داشته است

مشهد-معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی گفت: خشکسالی در خراسان رضوی از سال ۷۷ شروع شده و دو دهه است که در شرایط خشکسالی قرار داریم.

به گزارش خبرنگارمهر، محمد مقدوری ظهرسه شنبه در نشست خبری  که با موضوع وضعیت آبی خراسان رضوی برگزار شد ظهار کرد: طبق آمار موجود در خراسان رضوی خشکسالی از سال ۷۷  شروع شده است و نزدیک به دو دهه است که در وضعیت خشکسالی به سر می بریم و  ۸۵ درصد استان در خشکسالی شدید به قرار دارند. 

وی افزود:متوسط بارندگی استان در سال زراعی جاری ۱۳۴ میلی متر بوده‌است که در مقایسه با سال گذشته که ۱۸۷ میلی متر بوده است ۲۸ درصد کاهش و نسبت به میانگین بلند مدت ۳۵ درصد کاهش داشته است. 

مقدوری اضافه کرد:میزان بارش در همه ۴۸ ایستگاه استان کاهش داشته است و خراسان رضوی هشتمین استان کشور به لحاظ شدت  خشکسالی است. 

معاون عمرانی استاندار ادامه داد:حجم مخازن سدهای استان تا ششم تیرماه مجموعا ۳۳۴ میلیون متر مکعب بوده است که تقریبا ۲۳ درصد ظرفیت خود را آب دارند. 

وی گفت:برای تامین آب استان وابستگی ۷۸ درصدی به منابع آب زیرزمینی داریم و از ۳۷ دشت استان ۳۴ دشت ممنوعه است و در حال حاضر یک میلیارد هشتاد میلیون متر مکعب اضافه برداشت داریم. 

وی افزود:میانگین حجم روان آبها ۴۵ درصد کاهش نسبت به میانگین بلند مدت را نشان می دهد و بارندگی سالیانه ما هرسال به نسبت سال های گذشته کاهش داشته است. در حال حاضر ۳۰شهر استان در تنش آبی قرار دارند و ۴۸۰ روستا با تانکر آبرسانی می شوند که این تعداد در چهار سال گذشته ۹۲۰ روستا بوده است. 

معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی ادامه داد:برنامه های کوتاه ،میان و بلند مدت در بخش شرب و خدمات تصویب شده است و برنامه های عملیاتی با هدف بالا بردن راندمان مصرف اب تهیه شده است در همین راستا برنامه سازگاری با کم آبی  اخیرا تدوین شده است و مراحل نهایی تصویب خود را طی می کند. 

مقدوری گفت: مطالعات طرح های کلان تامین آب مثل انتقال آب از هزار مسجد و دریای عمان نیز در دست بررسی است و همچنین در حوزه مخازن آب و ذخیره سازی از ۵۶۳۰۰۰ متر مکعب ظرفیت امروز به یک میلیون هفتصد هزار متر مکعب ظرفیت ذخیره سازی رسیده است که کمک بسیاری به کاهش ریسک پذیر تامین آب خواهد کرد. 

وی تصریح کرد:تصفیه خانه های خین عرب،التیمور امروز در حدود ۲۶۳۰۰۰ متر مکعب توان تصفیه فاضلاب دارند. 

مقدوری تاکید کرد:در راستای اقدامات حفاظتی شاخص ترین آن انسداد چاه های غیر مجاز به تعداد ۷ هزارو پانصد و نصب کنتور هوشمند به تعداد ده هزار و ممانعت از اضافه برداشت بوده استکه این اقدامات صرفه جویی هشتصد و سی و شش میلیون متر مکعبی را در طی سالهای ۹۲ تا ۹۶ در پی داشته است. 

مقدوری بیان کرد: تغییر الگوی کشت و حمایت از کشت های گلخانه ای نیز از اقدامات مهم حفاظتی بوده است و در راستای طرح جامع سازگاری با کم آبی استان در اولین اقدام به شهرداری ها تکلیف شده است ۳۰ درصد مصرف آب فضای سبز خود را برای سال جاری کاهش دهند و همچنین ادارات نیز موظف به کاهش حداقل ده درصدی در مصرف شده اندو همچنین مصرف کنندگان خانگی نیز بسته به استفاده طبقه بندی شده و برای هر طبقه مصرفی صرفه جویی منظور شده‌است که شهروندان ملزم به رعایت هستند.
 معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی افزود:مردم باید همگی به این باور برسند که منابع آبی ما محدود است و هر چقدر هم که از اصول علمی برای افزایش باران استفاده شود تاثیر چندانی بر نزولات آسمانی نخواهد داشت زیرا که خداوند در قران فرموده است که من باران را نازل میکنم و به مقداری که مقدر شده است باران می بارد پس ما باید زندگی خودمان را با کم آبی وفق دهیم. 

وی در خاتمه عنوان کرد:با توجه به هزینه های بالایی که برای تصفیه و انتقال آب از منابع دور دستی همچون سد دوستی صرف می شود در مقابل هزینه دریافتی از مردم بسیار ناچیز است که لزوم توجه مردم برای صرفه جویی و مدیریت مصرف را می طلبد.

کد خبر 4337478

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha