به گزارش خبرنگار مهر، محمد علی دریک در نخستین مجمع سلامت شهرستان دلفان با اشاره به اینکه در گذشته بیماری های واگیر در صدر علل مرگ و میر قرار داشت اظهار داشت: در حال حاضر بحث بیماریهای غیرواگیر مانند سرطان، دیابت، قلبی عروقی، آسم و بیماریهای ریوی غیر عروقی به عنوان علل اصلی مرگ و میر شناسایی شده اند.
بیماری های قلبی و عروقی بیشترین علت مرگ و میر در لرستان
وی افزود: برخورد و مقابله با بیماریهای واگیر خیلی آسان تر از مقابله با بیماری های غیرواگیر است و امکان ریشه کن کردن این نوع از بیماری ها امکان پذیر نیست و باید کنترل شود.
معاون دانشگاه علوم پزشکی لرستان به راه اندازی سامانه ثبت علل مرگ و میر در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان اشاره کرد و افزود: در این سامانه تمامی علل مرگ و میر بر اساس آمار قبرستان ها، بیمارستانها، پزشکی قانونی و ... به صورت کارشناسی ثبت شده است و نشان داده شده که بیشترین علل مرگ و میر در استان طی چند سال اخیر قلبی و عروقی بوده و بعد از آن بیماریهای ریوی ثبت شده است و بیماریهای واگیر و عفونی در ردیف پنجم قرار گرفته اند.
دریک با اشاره به اینکه این مشکلات به تنهایی نمی تواند توسط یک ارگان و یا نهاد حل شود ادامه داد: در این زمینه مشارکت مردم و توانایی بین بخشی باید به خوبی اتفاق بیفتد تا بتوان به خوبی با آن مقابله کرد.
وی خود مراقبتی را یکی از مهمترین عوامل جلوگیری از بیماری ها برشمرد و افزود: با این اقدام می توان میزان ابتلا به بیماری ها را به حداقل رساند و عمر مفید را در جامعه افزایش داد و ناتوانی در سنین بالا را به حداقل خواهیم رساند.
انجام اقدامات ارزشمند توسط علوم پزشکی
معاون دانشگاه علوم پزشکی لرستان شرکت کنندگان در اولین مجمع سلامت در دلفان را هر کدام یک سفیر سلامت نام برد و اظهار داشت: شما به عنوان سفیران سلامت می توانید مطالب مهم ذکر شده در این روز را به دیگران منتقل کنید و نقشی مهم در حوزه سلامت را در جامعه ایفا کنید.
دریک اقدامات دانشگاه علوم پزشکی لرستان در چند سال اخیر را بسیار ارزشمند و مهم برشمرد و افزود: تجارب، خدمت دلسوزانه رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان موجب شده است که دیگر همکاران با فراق بال بیشتری اقدام به خدمت رسانی به حوزه بهداشت و درمان استان کنند و باید گفت این اتفاقات خوب به ویژه در حوزه زیرساخت حوزه سلامت با تعامل و همکاری معاونت اجتماعی با ریاست دانشگاه و تشکل های مردم نهاد و حمایت های دیگر نهادهای مرتبط صورت گرفته است.
وی توسعه بهداشت و درمان را مدیون هم دلی و یک صدا بودن مسئولان شهرستان با دانشگاه علوم پزشکی استان برشمرد و اظهار داشت: با توجه به خدماتی که در این حوزه در دلفان صورت گرفته است و حس مطالبه گری مسئولین شهرستان باید گفت حق مردم این شهرستان بیشتر از این بوده و باید این تلاش ها چند برابر شود تا بتوان شاهد دلفانی، آباد در تمامی حوزه ها به ویژه بهداشت و درمان باشیم.
تشکیل مجامع سلامت در شهرستان ها
معاون دانشگاه علوم پزشکی لرستان با قدر دانی از مرکز بهداشت شهرستان دلفان که در سال گذشته رتبه نخست استان را از نظر مقایسه ای و توسعه ای و از نظر عملکر پیشرفت شاخص های بهداشتی کسب کرده است ادامه داد: این زحمات و هماهنگی های صورت گرفته نباید نادیده گرفته شود و انتظار داریم مسئولان شهرستان حمایت های خود را به حوزه سلامت بیش از گذشته ادامه دهند.
دریک تشکیل مجامع سلامت در شهرستانهای استان را فراهم کردن ظرفیت مشارکت های بین بخشی و استفاده بهتر از مشارکت های مردمی عنوان کرد و اظهار داشت: باید این مجامع به دل روستاها و محله ها نیز برود و به طور حتم تاثیر بسزایی در حوزه سلامت خواهند داشت.
وی با اشاره به توانمند سازی گروه های که در راستای جلب مشارکت های عمومی گام برمی دارند گفت: وحدت رویه از مهمترین اقداماتی است که می بایست توسط مجمع سلامت شهرستان صورت بگیرد.
معاون دانشگاه علوم پزشکی لرستان افزود: احداث پروژه های جدید و تکمیل طرح های در دست ساخت نیز می تواند تاثیر زیادی در ارتقای سطح سلامت در شهرستان داشته باشد.
نظر شما