۱۴ تیر ۱۳۹۷، ۱۵:۱۲

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس:

دهیاری ها و شوراهای روستا باید از ظرفیت های قانونی برخوردار شوند

دهیاری ها و شوراهای روستا باید از ظرفیت های قانونی برخوردار شوند

اراک- نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان درمجلس گفت: درحال حاضر دهیاری ها و شوراهای اسلامی روستایی از اختیاراتی که براساس قانون برای آنها تعریف شده برخوردار نیستند و از این موضوع گلایه دارند.

به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر کریمی پیش از ظهر پنجشنبه در همایش دهیاران استان مرکزی در اراک که همزمان با چهاردهم تیرماه روز تصویب قانون تاسیس دهیاری ها، در اراک برگزار شد، اظهار داشت: امروز کوچکترین کار دهیاری ها متصل شدن است به بخشداری و فرمانداری ها و برهمین اساس هر کاری می خواهند انجام دهند، باید اجازه بگیرند.

وی افزود: این روند، شیوه درستی نیست، چرا که موجب کندی و گاهی ترمز در کار دهیاری ها می شود. باید برای دهیاران مسیر باز باشد تا بتوانند با تلاش و حمایتی که از آنان می شود و در عین حال نظارت غیرمزاحم، کارهای عمرانی و توسعه ای را در روستا پیش ببرند.

کریمی بیان داشت: چرا پولی که متعلق به مردم روستا است و باید برای عمران و آبادانی روستا خرج شود با دستورالعمل های ناقص و غلط جلوی هزینه کرد برای تحقق مطالبات مردم را می گیریم.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نقش دهیاران در شکوفایی اقتصاد در روستاها بسیار اهمیت دارد. دهیاران به عنوان متولی اداره روستا باید به مراتب بیشتر از آنچه که نگاهشان به منابع ناچیز ادارات دولتی باشد به توان نامحدود مدیریت و اقتصاد مردم روستا باشد و با فرصت هایی که برای سرمایه گذاری در هر روستا وجود دارد ایجاد اشتغال کنند.

وی ادامه داد: با این روند در روستاها اشتغال ایجاد می شود و مهاجرت روستاییان به شهر روند معکوس پیدا می کند. یعنی نه تنها جمعیت روستا ماندگار می شوند بلکه سیل مهاجرت از شهر به روستا آغاز می شود و به نوعی معضل حاشیه نشینی هم حل خواهد شد.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه روستاها کانون تولید هستند و شهرها کانون مصرف، بیان داشت: روستاییان از این نظر بر شهرنشینان برتری دارند و بدون شک جامعه خدمات بیشتری را نسبت به جامعه شهری از روستاها دریافت می کند.

کریمی گفت: امروز قریب به ۸۰۰ دهیاری در استان مرکزی فعال هستند و هنوز هم تعداد قابل توجهی روستا داریم که شرایط دهیاری شدن را دارند، باید تلاش شود این ساختار اداری روستایی در این روستاها تکمیل گردد، زیرا با استقرار این عنصر اجرایی برای پیگیری مسایل روستایی در کنار شورای روستا، مطالبات مردم و امور جاری جدی تر پیگیری می شود.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی همچنین بر لزوم تشکیل تعاونی های روستایی با هدف کوتاه کردن دست دلالان از دسترنج کشاورزان و محصولات آنان در روستاها تاکید و عنوان کرد: این تعاونی ها اگر شکل بگیرند و قدرتمند حرکت کنند می توانند از منافع هزاران روستایی در روستاها صیانت و حفاظت کنند.

کد خبر 4339438

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha