۲۴ دی ۱۳۸۵، ۱۱:۵۱

/ گفتگوی مهر با آهنگساز موسیقی متن سریال "به دنیا بگوئید بایستد" /

رنگ تصاویر رنگ موسیقی متن را تعیین کرد

رنگ تصاویر رنگ موسیقی متن را تعیین کرد

در اولین برخورد با تصاویر این سریال که در مرحله تدوین صورت گرفت، بیش از هر چیز رنگ خاص تصاویر نظرم را برای طرح و ساخت کلی آهنگ و موسیقی متن جلب کرد.

محمد مهدی گورنگی ،آهنگساز ضمن بیان این مطلب درباره مراحل ساخت موسیقی متن سریال "به دنیا بگوئید بایستد" به خبرنگارمهر گفت : با دیدن برخی سکانسها ومرور داستان به ایده هایی رسیدم ، از جمله انتخاب ساز کلارینت به عنوان یکی از سازهای اصلی، که به نظر می آید رنگ موسیقایی وجنس صدای این ساز، با رنگ بسیاری از سکانسها به گونه ای هماهنگی دارد در ساخت این موسیقی به من کمک فراوانی کرد.

وی در مورد انتخاب تونالیته(نتهای مورد استفاده در یک گام مشخص )گفت: تونالیته و روند تم اصلی موسیقی این سریال، با تاثیر از ریشه کلاسیک فیلمنامه انتخاب شده است.سیر داستان در برخی نقاط ، روایتی از گذشته است. در ساخت موسیقی این سکانسها سعی کرده ام موسیقی نیز همپای تصاویر به نوعی روایتگر باشد.استفاده از نتهای کشیده و سکوت میان جملات در تنظیم بعضی از قطعات، به بیننده فرصت تفکر و تامل بیشتری می دهد. البته تصویر خود باید گویا باشد تا این نوع موسیقی مکمل آن قرار گیرد.

گورنگی افزود: دو شخصیت اصلی داستان یعنی علا و شهریار، تنهائی های بسیاری دارند که معمولا در این فضا بنا به حس صحنه، ساز تنها (سولو) شنیده می شود. ساز دیگری که در تنظیم موسیقی این سریال از آن استفاده شده، ویولن است. شاید ترکیب صوتی کلارینت و ویولن به صورت همزمان و یا تقسیم ملودی بین آنها به شکل سوال و جواب ، در بعضی لحظات به روند حسی تصاویر کمک کرده است.

وی در توضیح بیشتر پیرامون ارکستراسیون(سازبندی) موسیقی این سریال گفت: دیگر ساز انتخابی من برای این موسیقی، ساز تار بوده است که شاید به عنوان نشانه ای از سادگی و بی آلایشی علا و خانواده اش است. در این بخش من سعی کرده ام تا بیننده، حس عاطفی تصاویر را با کمک موسیقی بیشتر دریافت نماید.

گورنگی ادامه داد: در لحظات اضطراب و دلهره، موسیقی حجم بیشتری پیدا می کند، که در این موارد از ارکستر زهی،تیمپانی و در لحظات خاص، از افکت های الکترونیک بهره برده ام.

این آهنگساز در مورد موسیقی تیتراژ اول سریال گفت: موسیقی تیتراژ سه بخش اصلی دارد. بخش نخست با مقدمه کوتاه کلارینت آغاز می شود. پس از آن ملودی اصلی توسط ویولن نواخته شده و بدنبال آن یک واریاسیون ( برداشتی تنوع یافته از تم اصلی) از ملودی با همراهی کلارینت شنیده می شود. سرعت این قسمت، آرام و ملایم در نظر گرفته شده است که در انتها با ترموله های ( اجراهای ریز) سنج و ترکیب با افکت صدای باد، به بخش دوم می پیوندد، که برخلاف قبل ، چابکی، سرزندگی و پویایی با سرعتی تند و روان در آن نمایان است.

وی در مورد ترانه  تیتراژ آخر گفت : شعرتیتراژ که با ظرافت خاصی مفاهیم داستان را بازگو می کند از افشین علا است که بسیار استادانه روی ملودی سروده شده است . بدلیل فرصت کمی که برای ساخت تیتراژ آخر داشتیم , ابتدا ملودی این کار شکل گرفت و سپس در اختیار شاعر قرار گرفت .در موسیقی ترانه نیز ملودی و تم اصلی سریال به کار گرفته شده و باهمان رنگ آمیزی ارکستراسیون موسیقی متن نوشته شده است .

گورنگی نوازندگان این موسیقی را به این ترتیب معرفی کرد : ایمان جعفری تکنوازکلارینت , علی جعفری تکنواز ویولن ,شهریار فریوسفی تکنوازتار و مازیار ظهیر الدینی همنواز ویولن . صدا برداری موسیقی این سریال به عهده مهدی گوهریان و وحید بقراط پور بوده است .

 

کد خبر 434045

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha