به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از مركز اطلاعات سازمان ملل متحد، اجلاس جهاني سران درباره جامعه اطلاعاتي تحت حمايت عالي "كوفي عنان" دبير كل سازمان ملل متحد بانقش برجسته اتحاديه بين المللي ارتباطات راه دور و با همكاري ساير كارگزاري هاي علاقه مند سازمان ملل متحد، در دو مرحله ژنو در سال 2003 و تونس در سال 2005 تشكيل مي شود.
مرحله اول اجلاس جهاني سران از 10 تا 12 دسامبر 2003 به ميزباني دولت سوئيس در ژنو تشكيل خواهد شد و به طيف گسترده موضوعات مربوط به جامعه اطلاعاتي رسيدگي كرده و با تصويب اعلاميه اصول و برنامه اقدام ، به كليه مسائل مربوط به جامعه اطلاعاتي توجه خواهد كرد.
مرحله دوم اجلاس جهاني سران از 16 تا 18 نوامبر 2005 به ميزباني دولت تونس در شهر تونس برگزارخواهد شد و در اين مرحله به موضوعات مربوط به توسعه رسيدگي مي شود.
هدف اين اجلاس گردهم آوردن رهبران كشورها ، سران اجرايي كارگزاري هاي سازمان ملل متحد ، رهبران صنعت ، سازمانهاي غيردولتي ، نمايندگان رسانه ها و جامعه مدني در رويدادي يگانه و سطح بالا ست.
اجلاس جهاني سران درباره جامعه اطلاعاتي ، رسانه ها را به عنوان شركت كنندگان اصلي و ضروري و "دست اندركاران و عوامل" جامعه اطلاعاتي درگير خواهد كرد. از ديگر اهداف اين اجلاس، تاكيد بر نقش آزادي مطبوعات در بافت و شرايط دموكراسي وحكومت مطلوب، ترويج ايجاد مطالب محلي دركنار فرهنگ وز بان محلي، تهيه مطالب ديجيتالي و صنايع چند رسانه اي محلي و فن آوري اطلاعاتي و ارتباطي و حمايت از توسعه در كشورهاي در حال توسعه مي باشند.
دبير كل سازمان ملل متحد در پيامي به اين اجلاس اظهار داشت: "انقلاب فن آوري درحال تغيير جامعه به شيوه اي عميق است.
اين فن آوري ها مي توانند به عنوان عامل محرك توسعه در قرن بيست و يكم و به منزله وسيله اي موثر براي كمك به ما در دستيابي به همه هدف هاي اعلاميه هزاره مفيد واقع شوند.
اين اجتماع جهاني فرصتي منحصر به فرد براي همه عوامل اصلي است تا ديدگاهي مشترك در مورد راه هاي پركردن شكاف ديجيتالي و ايجاد جامعه اطلاعاتي واقع جهاني پيدا كنند اين گردهمايي فرصتي براي ارايه راه حل ها وابزارهاي خاص وتصويب برنامه اقدام واقعگرايانه و عملي خواهد بود . همچنان كه در گزارش خود به اجلاس هزاره گفتم ، شكاف ديجيتالي رامي توان پركرد و پر خواهد شد.
اجلاس جهاني سران درباره جامعه اطلاعاتي ، گامي حياتي به سوي اين هدف است."
"پي يرگانيه" (Pierre Gagne ) مدير اجرايي اجلاس جهاني سران براي جامعه اطلاعاتي نيز در پيامي به مناسبت آغاز به كار اين اجلاس گفت: "اجلاس جهاني سران درباره جامعه اطلاعاتي فرصتي منحصر به فرد و تاريخي براي ايجاد اجماع و هماهنگي بين تلاش هاي سران براي بهتر كردن شيوه همكاري دولت ها با شهروندان ، روش ارتباط افراد با يكديگر ، و شيوه تجارت شركت ها فراهم مي سازد.
اينجانب از همه دست اندركاران ، از دولت ها، سازمانهاي بين المللي ، بخش خصوصي وجامعه مدني ، ومخصوصا نمايندگان كشورهاي در حال توسعه مي خواهم براي ايجاد درك وديدگاهي مشترك درباره جامعه اطلاعاتي ، و تدوين برنامه اقدامي براساس همين ديدگاه به منظورتبديل "شكاف ديجيتالي" به "فرصت ها و امكانات ديجيتالي" به ما بپيوندند.
اجلاس سران 2003 اعلاميه و برنامه اقدامي شامل طيفي گسترده از موضوعات كاملا مشخص را به صورتي تصويب خواهد كرد كه امكان بحث و برنامه ريزي متمركز فراهم شود."
برنامه هاي تداركاتي براي اين اجلاس به اين صورت انجام شده است: پس از كيمته تداركاتي اول به تصويب برنامه هاي اساسي پرداخت، كميته تداركاتي دوم كه از 17 تا 28 فوريه 2003 در ژنو تشكيل شد اسنادي براي كار در مورد اعلاميه و برنامه اقدام تهيه كرد كه دركميته تداركاتي سوم 25-15 سپتامبر 2003 تكميل و درباره آن بحث شد برنامه اقدام نهايي در مرحله نخست اجلاس سران در ژنو تصويب خواهد شد تا قبل از مرحله دوم اجلاس سران كه در تونس تشكيل خواهد شد، بتوان آن را به اجرا در آورد.
در مرحله دوم اجلاس كه در تونس برگزار خواهد شد، موضوعات مربوط به توسعه مورد بررسي قرار خواهند گرفت و اجلاس تونس پيشرفت هاي حاصله را ارزيابي و هر برنامه اقدام لازم ديگري را تصويب خواهد كرد.
در تهيه سند كاري براي پيشنويس برنامه اين اجلاس، معيارهاي زير پيشنهاد شده است:
- تمام روستاها تا سال 2010 ، و محله ها و جوامع تا سال 2015 به اينترنت وصل شوند.
- همه دانشگاهها تا 2005 و مدارس متوسط تا 2010 و مدارس ابتدايي تا سال 2015 به اينترنت وصل شوند.
- همه بيمارستانها تا 2005 و مراكز بهداشتي تا سال 2010 به اينترنت وصل شوند
- 90 درصد مردم دنيا تا سال 2010 و صددرصد تا سال 2015 تحت پوشش تلفن بي سيم قرار گيرند.
- تمام ادارات دولت مركزي تا سال 2005 وهمه ادارات دولتي محلي تا سال 2010 نشاني وب سايت و اي ميل داشته باشند.
از ديگر نكات مورد توجه در اجلاس جامعه اطلاعاتي اين است كه موضوع جنسيت درايجاد جامعه اطلاعاتي جهاني بي نهايت اهميت دارد زنان در حوزه فن آوري اطلاعاتي وارتباطي معمولا بيش از اندازه محروم هستند ، دولت ها ، شركت ها، سازمانهاي بين المللي ، سازمان هاي غيردولتي و جامعه مدني هنگام رسيدگي به مسائل مربوط به سياستگذاري در مورد فن آوري اطلاعات و ارتباطي بايد آگاهي زنان را در تمام سطوح بالا ببرند و مشاركت بيشتر زنان از جمله مشاركت در فرآيند تصميم گيري و رسيدن به مقام هاي مديريتي را تشويق كنند.
به زنان بايد براي آموزش در رشته فن آوري اطلاعاتي وارتباطي امكانات برابرداده شود و در تنظيم برنامه هاي آموزشي رسمي و غير رسمي ، توجه به حساسيت ها ونيازهاي زنان بايد تشويق شود.
اجلاس جهاني سران جامعه اطلاعاتي كه با نظارت سازمان ملل در ژنو در حال برگزاري است، جزيياتي از چگونگي برنامه هاي خود را اعلام كرد:
کد خبر 43416
نظر شما