به گزارش خبرنگار مهر، سید مجتبی علوی مقدم صبح سهشنبه در کارگروه تخصصی توسعه روستایی و عشایری خراسان جنوبی اظهار کرد: وظایف دستگاهها در حوزه توسعه روستاها باید بهدرستی تبیین شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی بیان کرد: اگر امروزه برای اقتصاد روستا تدبیری نیندیشیم نخواهیم توانست نسل جوان را در مناطق روستایی نگهداریم.
علوی مقدم ادامه داد: اگر خواهان ماندگاری مردم در مناطق روستایی هستیم باید تعادل بین امکانات شهر روستا برقرارشده و تمامی برنامهریزی و همت را فقط معطوف به ایجاد زیرساختها در مناطق روستایی خراسان جنوبی نکنیم.
وی افزود: وضعیت زیرساختها در روستاهای خراسان جنوبی با قبل از انقلاب قابلمقایسه نیست اما ازآنجاییکه در کنار توجه به امور عمرانی و زیرساختی به اقتصاد روستا و اشتغال روستائیان توجه نداشتهایم شاهد مهاجرت هستیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی گفت: بر اساس قوانین و تدابیر اندیشیده شده برای توسعه روستا باید شرایط را برای بهبود زندگی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در روستا فراهم کرده و سپس به سمت موضوعات عمرانی برویم درحالیکه در حال حاضر معکوس عمل میکنیم.
علوی مقدم با اشاره به وضعیت منابع آبی در روستاها، اظهار کرد: وقتی در روستاها آب آشامیدنی برای مردم وجود نداد حتی فراهم کردن بهترین امکانات زیرساختی نیز نمیتواند موجب ماندگاری جوانان در روستا شود.
وی بیان کرد: بیشترین حجم آب مصرفی در حوزه کشاورزی است که این مهم ضرورت مدیریت منابع آبی در بخش کشاورزی را نشان میدهد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه مهمترین مؤلفه ماندگاری در روستاها ایجاد اشتغال است، ادامه داد: صنایعدستی ازجمله موضوعاتی است که توجه به آن میتواند موجب سودآوری برای روستائیان شده و زمینه کار را برای جوانان به وجود آورد.
علوی مقدم افزود: اگر میخواهیم در توسعه روستاها موفق باشیم باید از تجربیات جهانی در این زمینه استفاده کنیم.
وی گفت: در شرایط فعلی برای توسعه کشور باید فراتر از مسئولیتهای تعریفشده قانونی و بر اساس تلاش و همت جهادی کارکنیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسانجنوبی یادآور شد: اگر زمینی توسط مردم برای خدمت رسانی به دستگاهی دولتی داده شود ولی خدمت مربوطه انجام نشود، آن زمین برگشت داده شده و سند آن ابطال می شود.
نظر شما