۲۶ تیرماه برگزار می شود؛

اولین همایش ملی «مواجهه با آسیب های اجتماعی از دیدگاه اسلام»

 اولین همایش ملی «مواجهه با آسیب های اجتماعی از دیدگاه اسلام»

نشست خبری اولین همایش ملی «مواجهه با آسیب های اجتماعی از دیدگاه اسلام (پیشگیری و مقابله) صبح امروز در پژوهشکده مطالعات اسلامی آسیب‌های اجتماعی دانشگاه شاهد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در ابتدای نشست خبری اولین همایش ملی «مواجهه با آسیب های اجتماعی از دیدگاه اسلام، «کامیار ثقفی» رییس دانشگاه شاهد در سخنانی با اشاره به وجه تمایز این همایش با همایش‌هایی با عناوین مشابه گفت: نگاه دینی و دیدگاه اسلام در موضوع  این همایش که مواجهه با آسیب‌های اجتماعی است، وجه تمایز این همایش است. در طی سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، در تبیین اصول و مواجهه با انحراف ها و آسیب های اجتماعی ورود قابل مشاهده ای نداشته ایم. این وضعیت در جهان حاضر هم خیلی از جهت نتیجه و برون داد متفاوت نیست. در کشورهای مدعی تمدن غربی هم برخی انحرافات اخلاقی را مشاهده می کنیم که می‌توان آن را از دلایل ناکارآمدی و سقوط تمدن غربی به شمار آورد. جهان امروز با انحرافاتی همچون همجنس‌گرایی، ازدواج با حیوانات و ... مواجه است که تلاشی برای هنجارسازی این آسیب‌های اجتماعی است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در تداوم اندیشه های انقلاب اسلامی و در مواجهه با آسیب های اجتماعی عرصه نظر و عمل را خالی گذاشته ایم، ادامه داد: عقلانیت تکیه بر روش‌هایی که عدم اثربخشی آن به اثبات رسیده را رد می کند. روش‌های رایج در دنیا نتیجه اش آنچه که امروز با آن مواجه هستیم شده است و آمار و ارقام آسیب‌های اجتماعی نشان می دهد که آمار آسیب های اجتماعی، زیبنده جامعه ای که مدعی تمدن‌سازی است، مثل جامعه ما نیست.

رئیس دانشگاه شاهد با اشاره به اینکه ششمین جلسه بررسی آسیب‌های اجتماعی در محضر رهبر معظم انقلاب در حضور سران قوا اردیبهشت ماه برگزار شد که عناوین همایش مواجهه با آسیب‌های اجتماعی با توجه به مسائل مطرح شده در این جلسه انتخاب شده اند تصریح کرد: قرار نیست که دانشگاه شاهد به تنهایی در این موضوع ملی که جلسات آن در تراز رهبری و مسئولان نظام برگزار می‌شود ورود پیدا کند.

ثقفی افزود: وقتی این همایش با این درجه از عظمت برگزار می‌شود طبیعی است که با روش‌های عادی نمی‌توانیم در زمینه آسیب‌های اجتماعی توفیق چندانی به دست آوریم با این وجود همان گونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند: باید کارهای خارق العاده انجام شود.

وی در پایان اظهار کرد: باور قطعی ما این است که اسلام عزیز راه حل همه مشکلات را برای همه زمان‌ها در خود دارد و دانشگاه شاهد با چنین رویکردی سلسله اقداماتی را با تاکیدات مقام معظم رهبری آغاز کرده‌است. این همایش با حمایت و پشتیبانی وزارت کشور و مشارکت برخی مراکز آموزشی تحقیقاتی حوزوی و دانشگاهی برگزار می‌شود. دانشگاه شاهد از همه دانشمندان و محققان علوم اسلامی برای انجام پژوهش در حوزه آسیب‌های اجتماعی دعوت بعمل می‌آورد و ما آماده دریافت این پژوهش‌ها خواهیم بود.

۲۲۳مقاله به دبیرخانه علمی همایش رسید

حجت الاسلام احمد حسین شریفی، دبیر علمی همایش ملی مواجهه با آسیب‌های اجتماعی در این نشست با بیان اینکه آسیب های اجتماعی اختصاص به کشور ما یا به عصر، زمان و مکان و منطقه خاصی ندارد، اظهار کرد: ما در طول تاریخ جامعه معصومی نداشتیم و نخواهیم داشت و اولین گروه و جامعه ای نیستیم که دغدغه آسیب های اجتماعی را داشته و داریم. دهها نظریه علمی در دهه های اخیر در این خصوص تولید شده است. اگر معیار سنجش این آسیب ها در جامعه ما مقیاس ها و معیارهای جهانی باشد، از این جهت، وضعیت ما وضعیت خوبی است. وضعیت بیکاری در جامعه ما حتی از امریکا بیشتر نیست و طبق آمار خودشان ۴۹ میلیون نفر در امریکا در فقر مطلق به سر می برند. بر اساس معیارهای جهانی در طلاق هم بسیاری از کشورها در جهان در وضعیت بهتری هستیم. در ایران تقریبا  یک چهارم ازدواج ها به طلاق کشیده می شود ولی در کشورهای پیشرفته بر اساس آمار خودشان مثل انگلیس، فرانسه و امریکا و ... این آمار بیش از یک دوم است.

وی افزود: در حوزه طلاق، اعتیاد، حاشیه نشینی، بیکاری، انحرافات اخلاقی و فضای مجازی آسیب های جدی در جامعه ما وجود دارد که اگر این وضع ادامه پیدا کند دیری نمی پاید که به سطح کشورهای غربی برسیم. یکی از دلایلی که این نشست ها برای کاهش آسیب های اجتماعی موثر واقع نمی شود،استفاده از نسخه های غربی است. اگر این نسخه ها موثر بود برای خودشان عمل می کرد که متاسفانه این گونه نبوده است. کشور ما به دلیل بافت فرهنگی و تاریخی و دغدغه های مردم باید نسخه این آسیب ها را در اسلام پیدا کند. لذا تمرکز این همایش بر این است که از نگاه اسلام به موضوع آسیب‌های اجتماعی بپردازد و این اولین گام در این راه است که امیدواریم ادامه پیدا کند. بنابراین این آسیب های اجتماعی را ذیل علوم انسانی باید بررسی کرد ولی بسیاری از متفکران علوم انسانی هنوز علوم انسانی را نپذیرفته اند و اندیشمندانی که بخواهند آسیب های اجتماعی را ذیل علوم انسانی بررسی کنند، بسیار کم هستند و نسخه جدی برای درمان این آسیب ها ندارند.

وی با بیان اینکه این همایش از اسفند امسال منتشر شده و ۲۳۳ مقاله به دبیرخانه علمی همایش رسید که از این میان ۵۶ مقاله برای عرضه در روز همایش انتخاب شده است.

بخش دیگر همایش ما در خصوص مبانی اسلامی و روش شناسی اسلامی مطالعات آسیب های اجتماعی است که بعد از این همایش ادامه پیدا می کند. مقاله های این همایش توصیه ها و دستور العمل های اجرایی برای مدیران و مسئولان مربوطه دارند که آن را به صورت یک کتاب کم حجم استخراج و در اختیار کرگزاران این حوزه قرار خواهیم داد تا در مقان عمل عم مورد استفاده مسئولان قرار گیرد.

اخذ مجوز ثبت همایش مواجه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام در isc

فراهانی، دبیر اجرایی اولین همایش مواجه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام گفت: مجوز ثبت همایش مواجه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام در ISC اخذ شد.

دبیر اجرایی اولین همایش مواجه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام گفت: اطلاع رسانی این همایش در سطح گسترده‌ای صورت گرفته و ۳۵۰۰ اندیشمند در حوزه علوم انسانی نسبت به برگزاری همایش آگاه شده اند.

وی با بیان اینکه مجوز ثبت این همایش در پایگاه علوم جهان اسلامی (ISC) اخذ شده است، افزود: این همایش دارای ۱۲ حامی از جمله وزارت کشور، صدا و سیما، پژوهشکده مطالعات فرهنگی وزارت علوم، موسسه آموزش و پژوهشی امام خمینی، مرکز پژوهش‌های علوم اسلامی صدرا، دانشگاه معارف اسلامی، دانشگاه باقرالعلوم، دانشگاه علوم اسلامی رضوی و دیگر مراکز دارد.

فراهانی با بیان اینکه وزارت کشور طی تفاهم نامه‌ای این ماموریت را به دانشگاه شاهد واگذار کرد و این دانشگاه نیز به عنوان حلقه اتصال تلاش می‌کند تا همگرایی لازم را بین بخش‌های مختلف در حوزه مطالعات آسیب‌های اجتماعی ایجاد نماید تصریح کرد: در کنار برگزاری این همایش پژوهشکده مطالعات اسلامی آسیب‌های اجتماعی دانشگاه شاهد راه اندازی شده است که در حال حاضر دارای ۲ مرکز مطالعات فلسفی و نظری خانواده و سبک زندگی اسلامی است و قرار است دو مرکز فضای مجازی و اعتقادی نیز در این پژوهشکده راه اندازی شود.

دبیر اجرایی اولین همایش مواجه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام اظهار کرد: پژوهشکده مطالعات اسلامی آسیب‌های اجتماعی دانشگاه شاهد فعالیت خود را آغاز کرده و در حال حاضر بررسی برخی پژوهش‌ها در این پژوهشکده در دست اقدام است.

 اولین همایش مواجه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام با موضوع مواجهه با آسیب‌های اجتماعی و در دو بخش پیشگیری و تقابل سه شنبه ۲۶ تیر ماه با سخنرانی وزیر کشور در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار می‌شود.

کد خبر 4343050

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha