به گزارش خبرنگار مهر، بررسی تاریخ مشروطه و رویدادهای این دوره با استفاده از مستندات تاریخی و عکس های به یادگار مانده از «میرزا حسن عکاس باشی» در دستور کار صداوسیمای مرکز فارس قرار گرفت.
بر این اساس، در پیوند با این پروژه تلویزیونی، مدیرکل صداوسیمای فارس سه شنبه شب در جمع خبرنگاران با بیان اینکه هنر مهمترین ابزار بشر برای انتقال پیام به نسل های آینده است، اظهارکرد: در این میان هنر نمایش را می توان بی نظیرترین هنری دانست که خداوند به بشر عنایت کرده، چراکه به واسطه این هنر، هر جامعه ای می تواند داشته های خود را به نسل های بعد انتقال دهد و برای آنها به یادگار بگذارد.
تقی سهرابی، هنرمندان را مفسران و تحلیل گران زیبایی توصیف کرد و با اشاره به تولید مستند داستانی «از روزگار گذشته حکایت» در صداوسیمای فارس، بر نقش مهم «میرزاحسن عکاس باشی» در ثبت تاریخ مشروطه در شیراز تاکید کرد و افزود: میرزاحسن خودش هم فکر نمی کرد روزی هنرمندانی در این شهر راهش را ادامه دهند و مکمل نقش او در ثبت تاریخ باشند و در عین حال روایت فرهیختگی انسان های این نسل را برای نسل بعد به یادگار بگذارند.
وی تلاش صداوسیمای فارس در تولید سریال های فاخر را هم مورد تاکید قرار داد و گفت: چندی پیش از ساخت این مستند، مستند تاریخی دیگری با عنوان «نبرد ادسا» در صداوسیمای فارس کیلد خورد و در آینده نزدیک هم شاهد تولید مستند فاخر دیگری به همت این مرکز خواهیم بود.
سهرابی با اشاره به تولید مجموعه تلویزیونی «خورشیدهای سه گانه» و تلاش برای ساخت سریال «امین ولایت»، افزود: مراحل پیش تولید سریال خورشیدهای سه گانه در حال انجام است و گروه های مختلف تحقیقی و پژوهشی در حال پیگیری موضوع هستند؛ در خصوص سریال امین ولایت نیز برنامه ها و بررسی ها در حال انجام است، کما اینکه در جریان تحقیقات به فیلم نامه ای از شهید آوینی در مورد حضرت شاهچراغ(ع) دست پیدا کردیم.
مستندکردن بخشی از تاریخ شیراز در زمان مشروطه
تهیه کننده و کارگردان این مستند نیز در سخنانی با تاکید بر اهمیت حفظ و نگهداری اسناد تاریخی برای نسل آینده، گفت: هدف از تولید این کار بیان و مستندکردن بخشی از تاریخ شیراز در زمان مشروطه است که توسط میرزا حسن عکاسباشی در قاب دوربین ثبت شده و به دست ما رسیده است.
به گفته پویان کاظمی، در تولید این مستند از عوامل با تجربه در همه حوزه ها اعم از جلوی دوربین و پشت دوربین استفاده شده کما اینکه می توانیم به نام هایی مانند مهدی فقیه، رحیم هودی، حسین محجوب، مهدی احمدی، بابک کریمی، سیامک نظری و سید ابراهیم رکنی در مقام بازیگر اشاره نماییم.
همچنین در این پروژه مرتضی پورصمدی به عنوان مدیر تصویربرداری، ملک جهان خزایی به عنوان طراح صحنه و لباس، نایب شیرازی، محمدرضا اصلانی و پویان کاظمی به عنوان نویسنده و پژوهشگر اشاره کرد.
کارگردان مستند داستانی «از روزگار گذشته حکایت» در پایان از بازسازی صحنه ها و تجهیزات این مستند بر اساس عکس های میرزا حسن عکاسباشی خبر داد و گفت: عمده عکس ها روایتگر بخشی از تاریخ شیراز در زمان مشروطه و جنبش های آزادی خواهانه مردم این شهر علیه حکام وقت هستند.
فعالیت ۴۵ هنرور در مستندی ۷۵ دقیقه ای
در ادامه این مراسم معاون سیمای فارس با اشاره به تولید مستند داستانی «از روزگار گذشته حکایت»، از فعالیت ۴۵ هنرور در این پروژه خبر داد و گفت: این مستند ۴ شخصیت اصلی دارد، اما تلاش شده برای تولید آن در همه نقش ها از شخصیت های صاحبنام و طراز اول بازیگری استان و کشور استفاده شود.
امیر رئوف، ادامه داد: کار تولید این مستند داستانی تا پایان سال به اتمام می رسد و زمانی در حدود ۷۵ دقیقه را خواهد داشت.
وی از تولید یک تله فیلم با موضوع اداب و رسوم مردم شیراز در آینده نزدیک هم خبر داد، سپس مهدی فقیه، از بازیگران صاحبنام و پیشکسوت این مستند نیز در سخنان کوتاهی به علاقه هنرمندان برای همکاری با مدیران پا به کار همچون مدیرکل صداوسیما اشاره و خاطرنشان کرد: پیشنهاد می کنم در تولید سریال خورشیدهای سه گانه بر ظرفیت های بومی استان تکیه شود.
رحیم هودی، از دیگر صاحبنامان و پیشکسوتان نمایش استان هم با ابراز خرسندی از موفقیت های صداوسیمای مرکز فارس در سطح ملی، اهتمام این مرکز در تولید سریال ها و برنامه های فاخر را ستود.
وی همچنین براین نکته تاکید کرد که امروز در خانه های مردم یک صمیمیت خاص بین مخاطبان وصداوسیما وجود دارد.
نظر شما