ارسلان اشرافی در این رابطه به خبرنگار مهر گفت: واحد آموزش قضات در سال گذشته برنامه هایی را در دستور کار داشته که به عنوان نمونه می توان به صدور ۵۰۰ فقره کارنامه آموزشی مربوط به آموزش های برگزار شده، معرفی ۲۰ تن از قضات استان برای شرکت در پودمان های خاص قضات دادگاههای تجدیدنظر، دادگاه کیفری ۱، کیفری ۲، حقوقی و خانواده، بازپرسی و دادیاری به مرکز آموزش قوه قضاییه اشاره کرد.
وی ادامه داد: معرفی و ارسال بانک اطلاعات تعداد ۱۵ تن از قضات مشاور به مرکز آموزش قوه قضاییه، ثبت مشخصات فردی و تشکیل پرونده آموزشی جهت ۳۵ تن از قضات جدید الاستخدام و انتقالی،برگزاری دو دوره آموزشی پزشکی قانونی با عناوین «جرایم و رفتارهای خشن و صدمات ناشی از آن» و «تاثیر پزشکی قانونی در دادرسیهای قضایی» به صورت منطقه ای و همچنین در مرکز استان از دیگر برنامه های این معاونت است.
معاون منابع انسانی دادگستری فارس گفت: برنامه ریزی در خصوص ۳۰ دوره آموزش قضایی و ۵۳ دوره آموزش اداری و نیز چهار دوره آموزشی برای ضابطان عام و خاص و چهار دوره آموزشی جهت مشاوران املاک و خودرو برای سال جاری و اخذ مجوز کلیه دوره ها از معاونت منابع انسانی قوه قضاییه و... نیز از دیگر برنامه های در دست انجام است.
اشرافی در رابطه با واحد آموزش ضابطان بیان کرد: در راستای اجرای ماده ۱۳۰ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ و اصلاحیه آن، پس از تصویب آیین نامه اجرایی حدود اختیارات، شرح وظایف و چگونگی بررسی صحنه جرم توسط رئیس قوه قضاییه، این معاونت با توجه به تاکیدات و ارشادات رئیس کل دادگستری استان فارس متعاقب آموزشهای برگزار شده طی سه سال اخیر، در سال جاری نیز مبادرت به برنامهریزی در جهت آموزش ضابطان عام دادگستری کرد.
وی گفت: به همین منظور و پس از اخذ مجوز اجرای دوره آموزشی«مدیریت صحنه جرم» از مرکز آموزش قوه قضاییه، ابتدا با همکاری یکی از اساتید و قضات برجسته جزوه آموزشی تهیه و به کلیه دادسراها وحوزههای قضایی استان ارسال شد تا قبل از شروع کلاسها جهت مطالعه و آمادگی شرکت کنندگان در اختیار آنان قرار گیرد و سپس مبادرت به برگزاری دوره آموزشی شد.
معاون منابع انسانی دادگستری فارس افزود: درخصوص کلانشهر شیراز به لحاظ تعداد زیاد نفرات، جهت هماهنگی چگونگی نحوه برگزاری دوره آموزشی مذکور برای ضابطان عام حوزه انتظامی شیراز و پلیسهای تخصصی استان فارس چندین جلسه مشترک قضایی- انتظامی برگزار شد، درهمین راستا در مجموع تعداد ۴۸ استاد برای آموزش ضابطان در حوزههای قضایی استان در نظر گرفته شد.
وی اظهار کرد: جهت ارتقاء کیفیت آموزش و کارگاهی بودن مباحث، از اساتیدی که تجربه کافی در زمینه بررسی و مدیریت صحنههای جرم داشتند، استفاده و برای همه آنان ابلاغ تدریس صادر شد. طبق برنامه تنظیمی تعداد سه هزار و۱۰۵ نفر از پرسنل نیروهای انتظامی طی ۵۲ نوبت کلاس و به ارزش ۳۷ هزار و ۲۶۰ نفر ساعت در کلاس های مذکور شرکت داشته اند.
معاون منابع انسانی دادگستری فارس گفت: برگزاری پنج جلسه کمیسیون برنامه ریزی آموزش دادگستری استان فارس، برگزاری یازده جلسه کمیته مطالعات حقوقی، جمع بندی و اعلام نتایج نشست های کمیته مذکور به حضور رئیس کل دادگستری استان جهت انعکاس به مقامات مربوطه و یا ارسال نتیجه نزد همکاران محترم قضایی یا حوزه های استعلام کننده، و... نیز از دیگر برنامه های این معاونت است.
وی گفت: ضمن اینکه نشست های نقد و تحلیل رأی با هدف ارتقاء سطح کیفی آراء صادره توسط محاکم قضایی فارس در محافل علمی و در سطح دانشکده های حقوق و مجتمع های قضایی برگزار و از دیدگاه حقوقی صاحب نظران بهره مند شده ایم.
اشرافی گفت: در سال جاری جمع آوری نتایج نشستهای قضایی و نیز مقالات علمی همکاران جهت انتشار همچون سنوات گذشته در دست انجام است و به طور کلی در تدریس دوره های آموزشی از زبده ترین قضات ملی و استانی و نیز اساتید دانشگاه استفاده می شود.
اشرافی افزود: واحد آموزش کارآموزان قضایی فارس ضمن پذیرش کارآموزان قضایی از تمامی استان های جنوبی کشور تا کنون ۱۹ دوره کارآموزی قضایی را به اتمام رسانیده است و از این واحد ۵۲۰ نفر قاضی به دستگاه قضایی کشور وارد شده اند و هم اکنون نیز دو دوره در حال کارآموزی است.
وی بیان کرد: مرکز آموزش علمی کاربردی دادگستری فارس نیز که از سال ۱۳۸۹ فعالیت خود را آغاز کرده است در حال حاضر دارای ۸۵۰ دانشجو در مقاطع کاردانی و کارشناسی می باشد که در این مرکز نیز همواره ارتقاء سطح کیفی آموزشها مد نظر است.
وی در خصوص آموزش شوراهای حل اختلاف نیز بیان داشت برگزاری۲۸ دوره آموزشی در دو هزارو ۳۳۲ نوبت اجرای مجزا به صورت کارگاهی به میزان ۲۸۸ ساعت ویژه اعضاء و کارکنان شوراهای حل اختلاف پس از اخذ مجوز کلیه دورهها از مرکز آموزش قوه قضاییه از اقدامات آموزشی سال قبل این معاونت بوده که در مجموع ۴۰۷۹۵ تن آموزش دیده اند و جمع نفر ساعات آموزشی آنان نیز ۴۱۸هزار و ۶۹۷ ساعت است.
نظر شما