۲۳ تیر ۱۳۹۷، ۱۵:۵۸

هماهنگ کننده توانمند سازی ایمنی زیستی:

امکان تولید محصولات تراریخته در چارچوب اصول ایمنی زیستی

امکان تولید محصولات تراریخته در چارچوب اصول ایمنی زیستی

هماهنگ کننده پروژه توانمند سازی ایمنی زیستی در ایران گفت: تولید محصولات تراریخته در چارچوب اصول ایمنی زیستی در کشور امکان پذیر است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران، اسکندر امیدی نیا با بیان اینکه می توان در چارچوب اصول ایمنی زیستی محصول تراریخته تولید کرد، اظهار داشت: برای رعایت اصول ایمنی زیستی استانداردهایی تعریف شده است که با رعایت آن ها تولید ایمن و محصولات تراریخته ممکن می شود.

وی ادامه داد: همانطور که در صنعت داروسازی یک استاندارد جهانی که استاندارد سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) است مورد قبول است، در تولید محصولات تراریخته هم استانداردهای جهانی مانند سازمان غذا و کشاورزی (FAO)، سازمان ایمنی غذای اروپا (EFSA)، و استاندارد کدکس آلیمنتاریوس مورد قبول است و به عنوان مرجع استفاده می شود.

رئیس دانشکده محیط زیست با بیان اینکه در صنعت فناوری زیستی سند ملی و نقشه راه داریم، افزود: قانون ملی ایمنی زیستی یک شبه تدوین نشده و در تدوین آن عده زیادی متخصص و کارشناس اظهار نظر کرده اند. طبق این قانون تصمیم گیری برای تولید و مصرف محصولات تراریخته بین ۳ مرجع اصلی شامل وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت و سازمان حفاظت محیط زیست تقسیم شده است.

عضو کمیته تخصصی ایمنی زیستی وزارت بهداشت، با اشاره به اینکه در حال حاضر در کشور هزار بیوتکنولوژیست داریم، گفت: بهره مندی از منافع زیست فناوری اولویت کشور است. در حال حاضر فرصت کوتاه چند ساله ای برای بهره مندی از دستاوردهای زیست فناوری در حوزه محصولات تراریخته داریم و پس از این فرصت این فناوری انحصاری خواهد شد. در این صورت برای استفاده از این فناوری باید بهای سنگینی را بپردازیم در حالی که الان توانایی تولید داریم و هزینه ای هم نباید بپردازیم.

امیدی نیا با اشاره به بالندگی کشور در حوزه زیست فناوری افزود: در حال حاضر ۲۰ داروی نوترکیب را صادر می کنیم اما در کشاورزی، با وجود پیشرفت های چشمگیر اولیه، خیلی عقب مانده ایم.

وی با بیان اینکه برخی در مورد محصولات تراریخته این مسئله را مطرح می کنند که مردم حق دارند بدانند چه محصولی مصرف می کنند، گفت: مردم حق دارند بدانند که بیش از ۸۰ درصد سم وارد شده به کشور در کشت برنج مصرف می شود؛ بسیاری از این سموم از مبادی غیرقانونی به ویژه از هند و چین وارد کشور می شوند و چون قاچاق هستند از کیفیت و استاندارد لازم برخوردار نیستند.

هماهنگ کننده پروژه توانمند سازی ایمنی زیستی با تاکید براینکه برنج ۱۱ درصد از واردات کشور را به خود اختصاص داده و برای تولید برنج در کشور ۸ بار سم پاشی در خزانه و ۲ بار سم پاشی در مزرعه انجام می شود، ادامه داد: کشاورزان به دلیل قرار گرفتن در معرض سموم به بیماری های صعب العلاج مانند سرطان دچار می شوند. ریشه بسیاری از سرطان ها در کشور سموم مورد استفاده در کشاورزی هستند. بیوتکنولوژی به دنبال تولید غذای غیرسمی و سالم است و به سمت آن رفته ایم.

کد خبر 4346428

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha