۲۵ تیر ۱۳۹۷، ۹:۲۰

مهر گزارش می دهد

آذربایجان غربی قطب گیاهان دارویی کشور/لزوم تجاری سازی تولیدات

آذربایجان غربی قطب گیاهان دارویی کشور/لزوم تجاری سازی تولیدات

ارومیه- آذربایجان غربی با داشتن تنوع آب و هوایی، بارش های مناسب و رویش هشت هزار گونه گیاه دارویی به یکی از منابع اصلی طب سنتی تبدیل شده و قطب گیاهان دارویی محسوب می شود.

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: استان آذربایجان غربی دارای بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار مرتع و ۱۰۱ هزار هکتار جنگل و بقیه عرصه کشاورزی و کوهپایه‌ای است و از این رو ظرفیت مناسبی برای کشت و پرورش گیاهان دارویی دارد.

نداشتن یا پائین بودن اثرات سوء ناشی از مصرف گیاهان دارویی نسبت به داروهای شیمیایی، مصرف آسان و آشنا بودن ذائقه مردم با مصرف این گیاهان در کنار عوارض و تبعات منفی استفاده از داروهای شیمیایی در سالهای اخیر مهمترین علل اقبال عمومی نسبت به مصرف این گیاهان است.

با توجه به پتانسیل و ذخایر به همراه تنوع بالای استان در بخش گیاهای دارویی، تولید گیاهان دارویی و صنعتی در مقیاس بزرگتر می ‌تواند به بالا بردن درآمد مردم و ایجاد اشتغال جدید مرزی کمک کند.

۳۷۱ هکتار از اراضی آذربایجان غربی زیر کشت گیاهان دارویی است

مدیرباغبانی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در خصوص کشت گیاهان دارویی در آذربایجان غربی گفت: در زمان حاضر استان یکی از قطب های برتر گیاهان دارویی در کشور به شمار می رودی به طوری که از ۲۰ هزار گونه گیاه دارویی در کشور هشت هزار گونه از این تعداد در این استان شناسایی شده است.

عزیز امانی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه هم اکنون ۳۷۱ هکتار از اراضی استان به کشت گیاهان دارویی اختصاص یافته است افزود: این میزان شامل ۲۰۰ هکتار بادرشبو، ۸۰ هکتار گل محمدی و نیز ۳۰ هکتار بیدمشک است.

وی با بیان اینکه امسال توسعه کشت گیاهان دارویی به خصوص گل محمدی در دستور کار قرار دارد اضافه کرد: هر سال بخشی از تولیدات گیاهان دارویی و عرقیات به سایر استانها و حتی خارج از کشور صادر می شود که متاسفانه آمار دقیقی در این زمینه وجود ندارد.

امانی خاطرنشان کرد: گیاهان دارویی اغلب برای تهیه عرقیات گیاهی مصرف می‌شود اما بخشی به‌ صورت تر و بخشی به‌صورت خشک شده به مراکز فرآوری و یا کارخانه‌های تولید دارو فروخته و بخشی نیز از سوی عطاری‌های استان خریداری می‌شود.

فعالیت ۱۴ واحد فرآوری درآذربایجان غربی در زمینه گیاهان دارویی

امانی اظهارداشت: علاوه بر کشت متمرکز گیاهان دارویی، در ۳۷۱ هکتار از اراضی گونه‌های متفاوت و مختلفی از گیاهان دارویی در عرصه ۲.۷ میلیون هکتاری استان وجود دارد.

وی در خصوص تعداد واحدهای فرآوری در زمینه گیاهان دارویی عنوان کرد: تنها ۱۴ واحد عرقیات گیاهی و دارویی در استان فعالیت می‌کنند که با حمایت بیشتر از این بخش، می‌توان ضمن حمایت از تولیدکننده داخلی، به تحقق شعار سال هم کمک کرد.

امانی در خصوص مسایل و مشکلات پیش روی گیاهان دارویی در استان افزود:  نبود بازار تخصصی خرید و فروش گیاهان دارویی در استان همانند میادین میوه وتره‌بار و ثبات نداشتن قیمت خرید گیاهان دارویی، کافی نبودن واحدهای فرآوری و صنایع مربوط به فرآوری گیاهان دارویی در استان از مشکلات بخش کشت گیاهان دارویی در آذربایجان غربی است.

وی با بیان اینکه آذربایجان غربی ظرفیت بالایی در تولید گیاهان دارویی دارد عنوان کرد: امسال بارشهای مناسب بهاره نوید بخش افزایش تعداد گیاهان دارویی در استان است که باید از این ظرفیت نهایت استفاده را کرد.

ضرورت توجه به بسته بندی و بازاریابی گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

حسین رضایی از فعالان استان در بخش گیاهان دارویی نیز در خصوص وضعیت استان در این بخش به خبرنگار مهر گفت: آذربایجان غربی به دلیل طبیعت و آب و هوایی مناسب یکی از استانهای مستعد در زمینه تولید و پرورش گیاهان دارویی است.

وی با بیان اینکه امروز به دلیل عوارض و تبعات منفی استفاده از داروهای شیمیایی مردم رغبت زیادی به استفاده از گیاهان دارویی دارند افزود: متاسفانه به دلیل نبود توجه ویژه به این بخش شاهد فعالیت های قاچ وار و خودسر در این بخش هستیم و هم اکنون افراد سودجو زیادی بدون علم و آگاهی در این بخش فعالیت می کنند.

رضایی با بیان اینکه توجه به پرورش و تولید گیاهان دارویی می تواند یکی از فعالیت های مثمرثمر در زمینه حل مشکل بیکاری در منطقه نیز باشد عنوان کرد: متاسفانه در زمینه بسته بندی گیاهان دارویی و نیز بازاریابی هنوز ضعف و مشکلات زیادی داریم.

گیاهان دارویی در معرض خطر انقراض هستند

مهناز حیدری از فعالان گیاهان دارویی و نیز محققان این بخش در سازمان جهاد کشاورزی نیز در خصوص وضعیت گیاهان دارویی به خبرنگار مهر گفت: گونه‌های دارویی از اهمیت زیادی برخوردار بوده و می‌توانند در سلامتی، معیشت و اقتصاد مردم هر منطقه‌ای‌ مؤثر باشند.

حیدری با بیان اینکه از هشت هزار گونه گیاه دارویی شناسایی شده در استان در حدود ۱۳۰ گونه از گونه‌های دارویی استان بسیار مطرح هستند افزود: اکنون بیش از ۴۰ گونه به‌عنوان گیاه دارویی، خرید و فروش شده و به خارج از کشور فرستاده می‌شوند یا در کارگاه‌های داخلی مورد فراوری قرار می‌گیرند.

وی با تاکید بر اینکه این ۴۰ گونه می‌توانند بهترین موضوع سرمایه‌گذاری باشند عنوان کرد: با وجود این همه قابلیت در زمینه گیاهان دارویی، این بخش استان همراه با مشکلاتی است که برداشت غیر اصولی و غیر علمی از طبیعت، بزرگترین خطری است که گیاهان دارویی موجود در آذربایجان غربی را تهدید می کند و خطر انقراض در کمین گونه های مختلف این گیاهان قرار دارد.

نزدیک به ۲۰ هزار گونه گیاهی در کشور و هشت هزار گونه در آذربایجان غربی وجود دارد که یا شناخته شده یا نیازمند مطالعه است،آذربایجان غربی دارای ۳.۷ میلیون هکتار مساحت و عرصه است که یک میلیون هکتار آن در کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد.

کد خبر 4347226

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha