۲۵ دی ۱۳۸۵، ۱۱:۵۵

از سوی شرکت سهامی انتشار به چاپ رسید :

ایران چه حرفی برای گفتن دارد

ایران چه حرفی برای گفتن دارد

کتاب "ایران چه حرفی برای گفتن دارد" نوشته دکتر محمد علی اسلامی ندوشن در 304 صفحه و شمارگان 2000 نسخه از سوی شرکت سهامی انتشار وارد پیشخوان کتابفروشیها شد .

خبرگزاری مهر - گروه فرهنگ و ادب : این کتاب بعد از طرح نظریه گفتگوی تمدنها از سوی سید محمد خاتمی ( سال 2000 )میلادی در سازمان ملل متحد و انتخاب سال 2001 به این نام از سوی این سازمان به رشته تحریر در آمده بود که اینک با افزودن بخشهای دیگری از سوی مولف به آن با شکل جدیدی وارد بازار کتاب شده است .

در مقدمه این کتاب می خوانیم : ایران باید با اتکاء به خزانه تمدنی سرشار گذشته اش حرف بزند اما زمانی حرفهایش بر دل می نشیند که با راه و روش امروز خود نشان دهد شایسته و قدردان آن تمدن گذشته خویش بوده است . با طرح گفتگوی تمدنها که بازتاب جهانی یافته حداقل انتظار آن است که هر تمدنی به بازبینی خود بپردازد و ببیند که چه به جهان عرضه کرده و چه پیشنهادی برای آینده دارد ؟

قرن بیستم قرن پیشرفت علم و دستاوردهای صنعتی و اقتصادی بوده است و دگرگونی های عظیمی را در جهان حادث کرده ولی در مقابل موازنه میان فرهنگ و دانش به هم خورده باید جامعه بشری را دعوت کرد که سرشت انسان را از یاد نبرد و معادله ای میان پیشرفت مادی و نیاز معنوی برقرار سازد و چه خوب است که قرن آینده را قرن بازجست فرهنگ بخوانیم .

کتاب " ایران چه حرفی برای گفتن دارد " در حقیقت دنباله کتاب دیگری از اسلامی ندوشن با عنوان "ایران و تنهایی اش" است که موضوع محوری هر دو اینها یکی است با این مضمون که " امروز چه باید کرد ؟ " . به اعتقاد مولف ما که اینک در قرن بیست و یکم قرار گرفته ایم وظیفه داریم که ایران را به نسل آینده تحویل دهیم و باید آگاه باشیم که چه وظیفه ای بر دوش داریم .

در یکی دیگر از فصول این کتاب با عنوان " آیا شرق و غرب روزی به هم می رسند ؟ " می خوانیم : طی هزاران سال آسیا شرق محسوب می شد که آفتاب از آن برمی خواست و اروپا غرب که آفتاب در آن فرومی نشست ؛ آسیا و اروپا که دو نمودار شرق و غرب شناخته می شدند از قدیمی ترین زمان در ارتباط یا رقابت با یکدیگر بودند . آسیا معروف بوده است که سرزمین گنج و طلاست و از این رو غرب برای تصاحب آن چشم طمع به آن دوخته بود " .

مولف در ادامه به بررسی ویژگی تمدنهایی که از دوران باستان در شرق و غرب عالم شکل گرفته است می پردازد  با برشمردن ویژگی های هر کدام به طور دقیق ریشه های اختلاف این دو خطه را بر می شمارد و در نهایت نتیجه گیری را به مخاطب وا می گذارد .

فهرست عناوین این کتاب عبارت است از : سرآغاز ، ایران چه حرفی برای گفتن دارد ؟ ، ایرانیان و یونانیان به گواهی شاهنامه و ایلیاد ، هویت ایرانی در دوران پس از اسلام ، حرف آخر با سرشت انسان است ، از بازخواست تاریخ غافل نمانیم ، جوانان - توسعه - اقتصاد و تمدن ، دنیا به کجا می رود ، سر و پند افسانه ها ، جوانان و نقش کتاب ، آیا شرق و غرب روزی به هم می رسند ؟ ، رستاخیر اروپا چگونه شکل گرفت ، پیشرفت و استعمار دو همزاد ، چه تفاوتهای میان شرق و غرب وجود دارد ؟ ، اکنون چه می توان کرد و لزوم یک بازبینی .

کد خبر 434808

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • Mam IR ۲۳:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۲
      0 0
      یکی از کارهای کوچک ایران بیرون کشیدن پیکر نیمه جان فلسطین از دهان درندگانی مانند آمریکا و انگلیس و اسرائیل و فرانسه و اذنابشان بوده است