جمشید یاری شیرمرد درباره انگیزه خود از انتخاب مضمون پیامبر اعظم (ص) در خلق آثار خوشنویسی به خبرنگار مهر گفت: "اثر هنری باید از یک محتوای متعالی برخوردار شود و با توجه به قرار گرفتن در سال پیامبر اعظم (ص) چه مضمونی بهتر از ایشان می توان در نظر گرفت."
این هنرمند رویکرد امروز خوشنویسان به گرایش های نوین را منبعث از دو عامل دانست و در تشریح این عوامل گفت: "خط سنتی ما در دنیای امروز نمی تواند پاسخگوی مخاطبان و نیازهای درونی باشد و هنرمند در خط سنتی به ورطه تکرار می افتد. اقبال عمومی و اجتماعی به سمت و سوی تکنولوژی روز است و باید مطابق با زمان به برقراری ارتباط با مخاطب بپردازیم. در واقع اگر خوشنویسی ما مهجور مانده به دلیل دوری از نوگرایی و معرفی نشدن پتانسیل های این حیطه است. در حالی که آثار خطی ما در کشورهای دیگر جذاب است و مورد توجه قرار می گیرد."
وی در ادامه افزود: "در مجموع می توان جایگاه خط را در ایران به لحاظ کیفی متوسط ارزیابی کرد. در این میان برخی هنرمندان به واسطه رایانه خط را به سمت کاربردی شدن پیش برده اند. در واقع پرداختن به جنبه کاربردی خط به کیفیت آن لطمه زده، اما دولت می تواند جایگاه خوشنویسی را با رویکرد و نگاه مخصوص تغییر دهد."
یاری شیرمرد با اشاره به تحولات ایجادشده در عرصه خوشنویسی خاطرنشان کرد: "برخی معتقدند خوشنویسی به واسطه اینکه هنری سنتی است نمی تواند با المان های نو در دنیای مدرن ارائه شود و یا حتی به دانشگاه راه یابد. زمانی درباره آوازهای ایرانی هم این تصور نادرست وجود داشت. بنابراین در خط ما نیز می تواند این اتفاق بیفتد. منتهی به زمان کافی و توجه نیازمند است. خوشنویسی ایران هنری ارزشمند است که نباید به سادگی از آن گذشت."
جمشید یاری شیرمرد سال 1345 به دنیا آمد. وی سال 1364 توانست مدرک ممتاز خود را از انجمن خوشنویسان ایران دریافت کند. این هنرمند همچنین دارای مدرک کارشناسی ارتباط تصویری از دانشکده هنرهای زیبا تهران است. یاری شیرمرد در حال حاضر مدرس دانشگاههای هنر، الزهرا (س) و تربیت معلم است.
نمایشگاه آثار این هنرمند که روز یکشنبه 24 دی ماه در موزه هنرهای معاصر فلسطین افتتاح شد، تا 18 بهمن ماه در این مکان ادامه خواهد داشت. علاقمندان به آثار خطی می توانند برای بازدید از آثار این هنرمند به میدان فلسطین، خیابان برادران مظفر مراجعه کنند.
نظر شما