۲ مرداد ۱۳۹۷، ۶:۱۷

مهر بررسی کرد؛

«ریچارد گرنل»؛ گماشته ای برای نفوذ ترامپ در دولت آلمان

«ریچارد گرنل»؛ گماشته ای برای نفوذ ترامپ در دولت آلمان

رئیس جمهوری آمریکا پس از یک وقفه ۱۵ ماهه سفیری را راهی برلین کرد که بیشتر از یک دیپلمات شبیه به گماشته ای چشم و گوش بسته برای اجرای سیاست های مداخله جویانه وی در دولت آلمان است.

خبرگزاری مهر- گروه بین الملل- شقایق لامع زاده: از زمانی که دوره فعالیت  «جان امرسون» سفیر و فرستاده واشنگتن در دولت «باراک اوباما» به آلمان به پایان رسید، معرفی سفیر جدید نزدیک به ۱۵ ماه طول کشید.

«امرسون» که ریشه های آلمانی در نژاد خود دارد از کودکی به آموزش زبان آلمانی پرداخت. وی پس از سالها تحصیل وارد دنیای سیاست شد. امرسون از سال ۲۰۱۰ در تیم مشاوران اوباما حاضر بود و از آگوست ۲۰۱۳ تا ژانویه ۲۰۱۷ میلادی بعنوان نماینده دستگاه دیپلماسی واشنگتن در برلین حضور داشت.

این دیپلمات آمریکایی که با روی کار آمدن ترامپ به همراه سایر سفرای منتخب دوره ریاست جمهوری اوباما به واشنگتن فراخوانده شد، از سال ۲۰۱۸ میلادی ریاست شورای آمریکا در آلمان را بر عهده دارد.

پس از انتخاب «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا کمی در انتخاب برخی سفرا تعلل شد. یکی از سفرایی که با تاخیر انتخاب شد «ریچارد گرنل» بود. دولت آمریکا با انتخاب عنوان سفیر جدید خود در برلین اهدافی را نه در آلمان که در اروپا نشانه گرفته بود.

گرنل ۵۱ ساله در سال های ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۸ میلادی بعنوان سخنگوی نمایندگان آمریکا در سازمان ملل فعالیت داشت، وی که از محبوبیت زیادی در میان ستارگان هالیوود برخوردار بوده و از مشاوران وفادار و مورد اعتماد ترامپ در دوره فعالیت های انتخاباتی بود در حالی راهی برلین شد که مناسبات دو جانبه آلمان-آمریکا کمی بسردی گرائیده شده بود. گرنل که موافق سرسخت سیاست های ترامپ بخصوص در حوزه سیاست خارجی است در دوره جدید از فعالیت های سیاسی خود نیز مواضع تندی را علیه ایران و برخی سیاست های برلین اتخاذ کرد.

وی کمی بعد از آنکه سکان دیپلماسی واشنگتن را در برلین در دست گرفت دولت آلمان را بواسطه حمایت از تلاش برای  بازگرداندن ثبات به سوریه مورد انتقاد قرار داد.

گرنل همچنین با انتقاد از ایران و طرح این ادعا که تهران در امور داخلی سوریه مداخله می کند بارها در صحنه سیاست بین الملل مورد انتقاد قرار گرفته است. وی که مدعی مداخله جویی های ایران در سوریه است، با بهانه قراردادن این موضوع در امور داخلی آلمان مداخله کرده و بارها خواستار تجدید نظر مناسبات این کشور با تهران شده است.

سفیر آمریکا در آلمان تنها به این نوع مداخله جویی ها اکتفا نکرد، وی حتی با اعمال نظر در سیاست های اجرایی برلین دست به طرح پیشنهاداتی در حوزه همکاری های اقتصادی این کشور نیز زده و راهکارهایی برای مناسبات اقتصادی آلمان با آمریکا عنوان کرد که این بار  دولتمردان ژرمن با لحنی جدی تر به وی یادآورد شدند که این امور در حیطه کاری و از وطایف محوله وی نیست.

گرنل در تداوم رویکردهای مداخله جویانه خود در دیدار با برخی از شرکت های مهم اقتصادی آلمان  از آنها خواست به همکاری اقتصادی خود با ایران پایان دهند که این اظهارات بار دیگر خشم ژرمن ها را برانگیخت. بگونه ای که برخی از مقامات دولت آلمان رسما از گرنل خواستند تا توضیحات خود را در این باره ارائه دهد چرا که عملکرد وی با اصول دیپلماسی در تناقض است.

«آندریا ناهلس» رئیس سوسیال دمکرات های آلمان با انتقاد از شیوه کاری گرنل متذکر شد که ما مسئول آموزش مبانی دیپلماسی به وی نیستیم. گرنل باید پیشتر مورد آموزش قرار می گرفت تا بداند که چطور در مسیر دیپلماسی قدم بردارد.

«مارتین شولتز» از سیاستمداران سوسیال دمکرات آلمان نیز خطاب به گرنل گفت که وی بجای آنکه از خود چهره ای دیپلماتیک عرضه کند بیشتر تداعی کننده یک افسر جنگی است.

مداخله جویی و اعمال سیاست های ترامپ در دولت آلمان، تنها تعبیری است که می توان از عملکرد گماشته وی در برلین داشت. تمام شواهد نشان می دهد که اصرارهای ترامپ در برابر سنا به منظور انتخاب وی بعنوان فرستاده دولت در برلین بی دلیل نبوده است. ترامپ مهره وابسته تر و مطیع تری بهتر از گرنل را نمی توانست برای اجرایی کردن سیاست های خود راهی برلین کند.

کد خبر 4349537

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha