به گزارش خبرگزاری مهر ، دکتر علی زارعی نجفدری مشاور رئیس جمهور و مدیر عامل انتشارات علمی وفرهنگی که میزبانی این جلسه را بر عهده داشت ، طی سخنانی گفت : برای ما ارتباط با نویسندگان و خالقان آثار فاخر و ارزشمند یک وظیفه و برنامه استراتژیک است .
وی با برشمردن اهداف و اولویت های علمی و فرهنگی ، نظریه پردازی و تولید علم را یکی از نیازها و ضروریات کشور دانست و افزود : متاسفانه پس از استقرار نهضت ترجمه در ایران ، توجه بیش از حد به این موضوع ، باعث شد از تولید فکر و علم غافل شویم .
دکتر زارعی نجفدری با تاکید بر این مطلب که سخنانش نافی فواید و دست آوردهای نهضت ترجمه در ایران نیست ، تاکید کرد : انتشارات علمی و فرهنگی با سابقه بیش از نیم قرن فعالیت ، به انتشار آثار فکری و تولید علم توسط نویسندگان برجسته اولویت خواهد داد .
در این جلسه که جمع کثیری از نویسندگان برجسته از جمله : عبدالحمید آیتی ، حسین الهی قمشه ای ، غلامحسین صدری افشار ، قیصر امین پور ، ناصر موفقیان ، ایرج علی آبادی ، پرویز مرزبان ، نسرین حکمی ، کافی ، نسترن حکمی ، عبدالعلی اسپهبدی ، حسین رحیم پور ازغدی ، سیروس پرهام ، هرمز همایون پور ، ایرج حسابی و حمید پارسانیا حضور داشتند . بهاء الدین خرمشاهی از توزیع به عنوان مشکل اساسی کتاب در کشورنام برد .
وی به سه تعارض موجود در نشر کشور اشاره کرد و گفت : متاسفانه در کشور ما سه برابر تعداد خوانندگان حرفه ای ، ناشر وجود دارد . ضمن آنکه نویسندگان جوانی که آثارشان نیز مقبول است برای انتشار اثر خود دچار مشکلات اساسی هستند . خرمشاهی ، گران نمایی کتاب را از دیگر مشکلات حوزه نشر و چاپ دانست و ضمن اذعان به افزایش هزینه های خرید کتاب گفت : آن چه مهم است اینکه ببینیم ، کتاب در مقایسه با چه کالاهایی گران است ؟ در ادامه این مراسم ، تعدادی دیگر از نویسندگان به ارایه نظرات خود در خصوص وضعیت کتاب و کتابخوانی پرداختند .
دکتر سید محمد حسینی ، معاون امور حقوقی و پشتیبانی وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری و رئیس هیئت مدیره شرکت انتشارات علمی و فرهنگی نیز در پایان محفل انس با فرهیختگان با اشاره به نقش کتاب و کتابخوانی در رشد و توسعه کشور افزود : حمایت از نویسندگان ضروری است و باید به این مهم بپردازیم .
تازه شدن دیدار برخی از چهره های ادب و فرهنگ ، پس از سالها از ویژگی های برگزاری محفل انس با فرهیختگان بود .
نظر شما