به گزارش خبرنگار مهر، جلسه مدیریت پسماند شهرستان فومن صبح دوشنبه سالن آیت الله بهجت فرمانداری شهرستان فومن برگزار شد.
فرماندار فومن در این جلسه ضمن قدردانی از اقدامات صورت گرفته، تأکید کرد: برای رسیدن به وضعیت مطلوب و تفکیک ۱۰۰درصدی زباله باید تلاش ها مضاعفی انجام شود.
آگاه سازی مردم از خظرات تولید زباله با فرهنگ سازی
محمود قاسم نژاد با اشاره به آسیب پذیر بودن محیط زیست استان گیلان، افزود: نگاه ها و رویکرها در حوزه پسماند استان گیلان به ویژه شهرستان فومن باید به صورت ویژه و جدی باشد. با فرهنگ سازی، مردم را نیز از خطرات زباله آگاه کنیم.
وی در ادامه با بیان اینکه امروز دیگر دفن زباله اثربخش و مناسب نیست بر لزوم تفکیک از مبداء زباله تأکید کرد و گفت: فومن یکی از شهرستان های گردشگرپذیر استان گیلان است بنابراین باید در حوزه پسماند هیچگونه کوتاهی صورت نگیرد.
قاسم نژاد با اشاره به گزارش شهرداران ماکلوان، ماسوله و فومن در حوزه مدیریت پسماند و خاطرنشان کرد: تفکیک از مبداء ۸۰ درصدی زباله در شهر ماکلوان قابل تقدیر است.
به گفته این مسئول تفکیک ۵۲ درصدی در فومن و ۲۹ درصدی در ماسوله نشان دهنده نامناسب بودن مدیریت پسماند در این دو شهر است لذا باید تلاش های مسئولان در این حوزه افزایش یابد.
لزوم نصب ایستگاه ها ثابت جمع آوری زباله در فومن
وی آموزش را یکی از مهم ترین اقدامات در این حوزه برشمرد و یادآورشد: آموزش شهروندان در راستای فرهنگ سازی در این حوزه نباید نادیده گرفته شود و باید در اولویت دستگاههای مختلف اعم از شهرداری ها و دهیاری ها قرار گیرد.
فرماندار فومن در ادامه با بیان اینکه برای اقدامات اساسی در این حوزه جمع آوری مقطعی زباله و پاکسازی نمادین راهکار مناسبی نبوده و نیست، ادامه داد: می توانیم با آموزش شهروندان و آگاه سازی جامعه در یک بازه زمانی مناسب به نقطه مطلوب برسیم.
قاسم نژاد همچنین خواستار نصب ایستگاه ثابت دریافت پسماندهای خشک شهروندان از سوی شهردار فومن شد و گفت: شهرداری فومن باید تعداد پیمانکار تفکیک زباله را افزایش دهد.
ضرورت بهره گیری از فعالان محیط زیست در حوزه زباله
وی همچنین بر لزوم به کارگیری از ظرفیت فعالان محیط زیستی در راستای آموزش مردم تأکید کرد و افزود: از علاقه مندان به حوزه محیط زیست باید در زمینه فرهنگ سازی در جامعه استفاده کتین.
فرماندار فومن با بیان اینکه همیشه آموزش از سنین پایه اثرات بیشتر در جامعه دارد، خاطرنشان کرد: شهرداران و دهیاران باید با حضور سطح مدارس ابتدایی، پیش دبستانی و مهدکودک ها در نسبت به آموزش کودکان اقدام کنند.
قاسم نژاد تهیه بستههای تشویقی نظیر اهدای کتاب، اهدای بذر و مواد شوینده را دیگر اقدامات مناسب در راستای افزایش میزان مشارکت ها در تفکیک زباله از مبداء از سوی شهروندان عنوان و تصریح کرد: اگر تفکیک زباله به درستی انجام گیرد می توان زباله های تر شهرستان را به ۲۵ تُن در ماه کاهش داد.
وی ضمن گلایه از عملکرد تعاونیهای دهیاران در حوزه پسماند روستایی، اظهارکرد: با انتشار فراخوان بهترین، زود بازده ترین و کم هزینه تربن طرح جهت جمع آوری و تفکیک زباله در روستا اجرایی شده و دهیاران موظف هستند در روستاها تفکیک از مبدا را اجرایی کنند.
نظر شما