به گزارش خبرنگار مهر، داود گرشاسبی صبح دوشنبه در جلسه شورای حفاظت از منابع آب شهرستان مرند اظهار داشت: چاه های آب شهرستان مرند مربوط به ۳۰ سال پیش است که در بیشتر موارد، وراث اقدام به خرید و فروش های غیرقانونی می کنند.
وی افزود: شورای منابع آب استان آذربایجان شرقی در این زمینه مصوب کرد تا لیست بهره برداران فعلی چاه های آب و شرکا تهیه و از آن ها بابت عدم واگذاری به غیر، تعهد گرفته شده سپس مراحل قانونی طی شود.
فرماندار ویژه مرند تاکید کرد: کشاورزانی که شیوه و سیستم آبیاری مزارع خود را جهت صرفه جویی در آب اصلاح کنند، از سوی جهاد کشاورزی حمایت می شوند.
گرشاسبی همچنین با بیان اینکه شهرداری مرند پنج چاه آب دارد، عنوان کرد: باید کنترل هوشمند بر روی مصارف آب چاه های شهرداری مرند نصب شود و این مساله باید تا پایان سال جاری اجرایی شود.
معاون استاندار آذربایجان شرقی تاکید کرد: باید از تکنولوژِی در آبیاری فضاهای سبز بهره ببریم، شهرداری حتی باید در زمان آبیاری درختان و فضای سبز نیز دقت کند تا شاهد کاهش مصرف آب باشیم.
فرماندار ویژه مرند افزود: با تغییر نوع کشت به میزان ۲۵ درصد صرفه جویی در مصرف آب کشاورزی صورت گرفت، باید به کشاورزان فرهنگ استفاده درست از آب را آموخت.
گرشاسبی تاکید کرد: دشت دوزدوزان ۸۵ سانت نشست کرده است و اگر این نشست به سمت شهر پیشرفت کند، شاهد یک بحران خواهیم بود.
معاون استاندار آذربایجان شرقی در ادامه اظهار داشت: برخی چاه های شرب روستایی دارای پروانه بهره برداری نیستند و این مساله دارای تبعات منفی در آینده است و مردم دچار مشکل خواهند شد.
وی در بخش دیگری با اشاره به اینکه آب تصفیه خانه فاضلاب شهری مرند به مزارع می رود، ابراز داشت: در اطراف این تصفیه خانه در زمینی به مساحت ۴۰ هکتار کشت صورت می گیرد که باید جلوگیری کرد یا اینکه آب پیش تصفیه در اختیار این کشاورزان قرار داد چرا که از نظر بهداشتی، مشکلاتی برای مردم ایجاد خواهد کرد.
نظر شما