به گزارش خبرنگار مهر، علیاصغر فرشاد پیش ازظهر شنبه در نخستین مجمع سلامت استان هرمزگان با بیان اینکه تعریف سلامت در سازمان بهداشت جهانی تنها بیمار بودن نیست بیان داشت: اگر کسی فقیر و دچار خرافات بیمورد هم باشد سلامتیاش درخطر است و این افراد هم نیاز به درمان دارند.
فرشاد با بیان اینکه شرایط محیطی، اجتماعی و فرهنگی ۸۰ درصد در سلامت افراد تاثیرگذار است، عنوان کرد: نزدیک به ۱۰ درصد سلامت به ژن و تقریبا ۱۰ درصد به خدماترسانی سلامت و دسترسی به مراکز درمانی است.
وی تصریح کرد: امید به زندگی از ۵۰ سال در اوایل انقلاب امروز به ۸۰ سالگی رسیده است علیرغم اینکه خدمات درمانی به طور ۱۰۰ موفق نبوده اما سعی نظام و دولتها رسیدن به حد مطلوب و قابل قبول بوده است.
وی تصریح کرد: درگذشته تهدیدهای سلامت ساده بود، آب اگر آلوده بود آلودگی میکروبی بود که با زدن کلر قابلخوردن میشد اما اکنون تهدیدهای سنتی و قدیمی تبدیل به تهدیدهای صنعتی پیچیدهی مدرن شده و فاضلاب صنایع، منابع آب آشامیدنی را تهدید میکند.
قائممقام معاونت اجتماعی و مدیرکل مؤلفههای اجتماعی وزارت بهداشت عنوان کرد: اگر درگذشته کپکها غذا را تهدید میکرد الآن مواد نگهدارنده مختلف و سمهای کشاورزی سلامت را تهدید میکند به همین دلیل همه باید گروههای مختلف و دخیل در مجمع سلامت شرکت کنند.
قائممقام معاونت اجتماعی و مدیرکل مؤلفههای اجتماعی وزارت بهداشت تصریح کرد: در کنار کانون سلامت محله یک مجمع داریم یک رکن دانشگاهیها یک رکن دستگاههای دولتی و رکنی نمایندگانی از کانون محله است، این مجامع ابزاری برای تسهیل مشارکت مردم در اجتماعی شدن سلامت است.
فرشاد افزود: اگر در مجمع محله مشکلی حل نشود به مجمع سلامت شهرستان میرود و اگر برطرف نشود به مجمع سلامت استان میرود و کمک شود کانون این محلات حل شود و اگر استاندار تشخیص دهد باید مشکل در سطح ملی حل شود به مجمع ملی سلامت ارجاع داده میشود.
وی بیان کرد: ما انتظار داریم زمینه مشارکت ساختار مند مردم، توانمندسازی جامعه محلی و فراهم کردن زمینه انتقال مسئولیتهای قابلواگذاری به کانونهای محلات، تعهد همه نهادهای محلی به محوریت شعار سلامت سال محلات، فراهم کردن امکان انتقال صدای مردم به سطوح بالاتر، مستندسازی کلیه ابتکارات اقدامات و تجربیات محله در زمینه سلامت را از این مجمع در استان انتظار داریم.
نظر شما