۲۷ دی ۱۳۸۵، ۱۳:۰۶

اضطراب نسبت به فاش شدن دروغ منجر به افسردگی می شود

اضطراب نسبت به فاش شدن دروغ منجر به افسردگی می شود

متخصصان علوم روانشناسی بر این باورند که رابطه مستقیمی میان دروغ گفتن و میزان استرس در افراد دروغگو وجود دارد به طوری که این افراد همواره نسبت به فاش شدن گفته های دروغ خود در میان مخاطبان خود مضطرب و نگران هستند.

به گزارش خبرنگار مهر ، براساس مطالعات صورت گرفته افراد دروغگو همواره در پی برقراری ارتباط تنگاتنگ میان گفته های کذب خود هستند به طوری که برای بر ملا نشدن آنها ناچار به دروغ گفتن های مکرر شده و استمرار طولانی این امر ابتلا این افراد را به بیماری های افسردگی افزایش می دهد.

دکتر علیرضا عراقیه ، کارشناس امور تربیتی نیز معتقد است: افراد دروغگو عموما دارای ضعف شخصیتی بوده و برای پوشاندن خطاهای فردی و اجتماعی خود به گفتن دروغ مبادرت می ورزند.

علاوه بر این ، افراد دروغگو همیشه نسبت به حذف اعتماد اطرافیان از گفته ها و رفتارهایشان نگرانی خاصی داشته و با چنین رویکردی برای کسب وجود همیشگی این حس اعتماد ، در جهت دروغگویی تلاش می کنند.

برخی از کارشناسان نیز با اعتقاد بر اینکه حس دروغگویی فطری نبوده و کودک با کسب تجربه دروغگویی توسط والدین خود چنین عملی را برای اولین بار آموزش می بیند و در سنین بزرگسالی از آن برای انجام امور فردی و اجتماعی خود بهره می گیرد.

دکتر فرید فدایی ، متخصص روانپزشکی نیز در همین زمینه اظهار عقیده می کند: شخصیت بهنجار در صورتی به وجود می آید که کودک با سرمشق های مناسب در خانواده و اجتماع روبرو باشد، بنابراین در صورتی که پدر خانواده کمتر در محیط خانه حضور داشته و صفات منفی همچون پرخاشگری و دروغ گویی را در رفتار خود بروز دهد، به طور حتم شخصیت کودک به همان صورت شکل خواهد گرفت.

همچنین کارشناسان بر این باورند که اگر توانایی های فرزند در محیط خانواده مورد توجه قرار گرفته و در جهت رفع ضعف های رفتاری و شخصیتی او از سوی والدین اقدام شود کودک پس از ورود به محیط های اجتماعی هرگز اقدام به دروغگویی نخواهد کرد.

دکتر علیرضا عراقیه ، کارشناس امور تربیتی نیز با اعتقاد بر اینکه اکثر افراد دروغگو دارای اعتماد به نفس پایینی هستند یادآور می شود: این گونه افراد بطور معمول پذیرش انتقادات سازنده را از سوی اطرافیان خود ندارند در این صورت به هنگام انجام کارهای اشتباه برای دوری از سرزنش اطرافیان خود ناچار به دورغ گویی و پوشاندن کاستی های رفتاری خود می شوند.

مهم ترین توصیه کارشناسان امور رواشناسی و مشاوره نیز برای کاهش میزان دروغگویی در افراد این است که والدین طوری به فرزندان خود آموزش مهارت های زندگی را بیاموزند که خود و فرزندان از دروغ گویی پرهیز کنند نه اینکه با گفته هایی نظیر همه دروغ می گویند یا اینکه اگر دروغ نگویی کارت انجام نمی شود حس دروغ گویی را در فرزندان بارور ساخته و آنان را افرادی دروغگو پرورش دهند.

کد خبر 435907

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha