۲۷ دی ۱۳۸۵، ۱۳:۳۸

معاون سازمان آتش نشانی تهران خبر داد:

تجهیز کمتر از 5 درصد اماکن مذهبی تهران به سیستم اتوماتیک اطفاء حریق

تجهیز کمتر از 5 درصد اماکن مذهبی تهران به سیستم اتوماتیک اطفاء حریق

در حال حاضر کمتر از 5 درصد اماکن مذهبی تهران مجهز به سیستم اتوماتیک اطفاء حریق هستند و طی دو سال اخیر وجود این گونه امکانات برای ساختمان های مذهبی جدیدالاحداث اجباری شده است.

معاون حفاظت و پیشگیری سازمان خدمات ایمنی و آتش نشانی تهران در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: عمدتا مساجد و حسینیه های قدیمی تهران فاقد تجهیزات اصولی ایمنی و اطفاء حریق هستند اما در راستای ارایه دستورالعمل های ایمنی به تمامی اماکن مذهبی انتظار می رود نسبت به تامین بودجه این بخش تدبیری اساسی از سوی مسوولان امور مساجد اندیشیده شود.

مهندس داود براتی تصریح کرد: متاسفانه هیات امنای بیشتر این مکان های مذهبی مشکلات بودجه ای و اعتباری دارند با این وجود سازمان آتش نشانی هزینه بسیار هنگفتی را برای بازدید، صدور دستورالعمل، ارایه رایگان کپسول های آتش نشانی و ارایه آموزش های عمومی رایگان به مسوولان مساجد و حسینیه ها صرف کرده اما به نتایج قابل قبولی نسبت به تجهیز این اماکن دست نیافته ایم.

وی با تاکید بر ایجاد شبکه های آبرسانی آتش نشانی در مساجد و حسینیه ها تصریح کرد: خوشبختانه کارشناسان پیشگیری سازمان آتش نشانی بازدیدهای مستمری را از روند احداث ساختمان های ایمن ویژه اماکن مذهبی دارند بطوریکه یکی از شروط صدور پایان کار برای این ساختمان ها تایید سازمان آتش نشانی به لحاظ اعمال دستورالعمل های ایمنی در آنها است.

براتی همچنین به ضرورت وجودی مخازن ذخیره آب متناسب با فاصله نزدیک ترین ایستگاه آتش نشانی با اماکن مذهبی اشاره کرد و گفت: ظرفیت این مخازن می بایست به گونه ای باشد که جوابگوی مهار حریق برای حداقل 15 دقیقه را داشته باشد.

وی در خصوص استاندارد راه های خروجی متناسب با ظرفیت اماکن مذهبی یادآور شد: مطابق استانداردهای ایمنی حداقل 3 راه خروجی برای اماکن دارای حداقل 500 نفر ظرفیت الزامی است ضمن اینکه موقعیت و عرض خروجی این محل ها نیز می بایست به گونه ای باشد که در کوتاه ترین زمان ممکن ممکن افراد بتوانند از این فضاها خارج شوند.

معاون پیشگیری و حفاظت سازمان خدمات ایمنی و آتش نشانی تهران در ادامه به ممنوعیت استفاده از بخاری های بدون دودکش در مراسم های مذهبی بویژه در ایام محرم اشاره کرد و گفت: حضور بیش از میزان ظرفیت عزاداران در حسینه ها و تکایا موجب افزایش خطرپذیری این فضاها شده به همین لحاظ استفاده از بخاری های بدون دودکش و یا عدم برخورداری سایر بخاری های از دودکش های استاندارد، مساوی با به خطر انداختن جان تعداد زیادی از حاضران در این اماکن مذهبی است.

براتی به تمامی مسئولان مساجد ، حسینیه ها و تکایا توصیه کرد: برای برقراری سیستم گرمایشی در محل های عزاداری حتی الامکان منابع گرمایشی را به شکل مرکزی تعبیه کرده و این منابع را خارج از محل حضور افراد قرار دهند و در این زمینه از وسایل گرمایشی مانند شوفاژ، فن کوئل و کانال های تهویه هوا استفاده کنند.

وی همچنین توصیه کرد: این مسئولان خاموش کننده ها و کپسول های آتش نشانی را با توجه به مساحت اماکن مذهبی و در حداکثر فاصله طولی 15 متر و در شعاع دید حاضران قرار دهند.

معاون پیشگیری و حفاظت سازمان خدمات ایمنی و آتش نشانی تهران در پایان یادآور شد: متاسفانه به رغم توصیه های سازمان آتش نشانی نسبت به رعایت نکات ایمنی اما همواره شاهد عدم رعایت این نکات بوده و هستیم چرا که تجربه در کشور ما نشان می دهد تا زمانی که حادثه ای به وقوع نپیوسته تدبیری اساسی برای ایمن سازی اماکن عمومی اندیشیده نشده است.

کد خبر 435915

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha