۲۷ دی ۱۳۸۵، ۱۲:۳۱

نادیده گرفتن تقدس حجاب اسلامی در هشت ایالت آلمان

نادیده گرفتن تقدس حجاب اسلامی در هشت ایالت آلمان

خبرگزاری مهر – گروه دین و اندیشه: ممنوعیت حجاب در هشت ایالت آلمان از جمله پایتخت و پرجمعیت ترین ایالت این کشور اروپای مرکزی برای آموزگاران مسلمان، تنها دستاویزی برای به حاشیه راندن اقلیت مسلمان و نشان دادن مخالفت با اسلام است، استدلال مقامات درباره علل این ممنوعیت نه تنها در هر ایالت متفاوت است، بلکه تحت هیچ شرایطی متقاعده کننده به نظر نمی رسد و تنها نشانه جهل آنها نسبت به فرهنگ اسلام است.

به گزارش خبرنگار مهر، طی چند سال گذشته موضوع ممنوعیت حجاب در مدارس دولتی به موضوع مطرح چندین کشور اروپایی از جمله آلمان تبدیل شده است. عالی ترین دادگاه ایالت بایرن، جنوب آلمان این هفته اعلام کرد که ممنوع کردن حجاب برای آموزگاران مسلمان در مدارس این ایالت غیر قانون نبوده است.

قاضی کرل هوبر گفت: در زمینه نظارت بر مدارس، قانون گذار می تواند درباره قانونی که آموزگاران را از پوشیدن نمادهای بیرونی و ظاهری با محوریت انعکاس ایدئولوژی دینی منع کرده اعمال نظر کند.

یک گروه اسلامی موضوع ممنوعیت حجاب برای آموزگاران این ایالت را که نوامبر سال 2004 مورد تصویب قرار گرفت را به دادگاه کشانده طی دادخواست خود آن را غیر قانونی توصیف و استدلال کرده است که این قانون تنها در رابطه با حجاب مسلمانان اعمال می شود نه درباره صلیب مسیحیان و یا نمادهای دینی سایر ادیان.

از سوی دیگر دولت این ایالت استدلال کرد که حجاب عامل بازدارنده تساوی زن و مرد است که در قانون اساسی تضمین شده است.

بحث داغی که از سال 2003 زمانی که دادگاه فدرال آلمان حکم داد که مسلمانان می تواند هنگام تدریس حجاب داشته باشند؛ اما در همان زمان قانونی تصویب کردند که به واسطه آن وجود نمادهای دینی در کلاسهای درس ممنوع شده بود. تاکنون هشت ایالت آلمان از جمله برلین به عنوان پایتخت آلمان این قانون را که حجاب را درمدارس منع می کند به تصویب و اجرا رسانده اند.

برلین برخلاف سایر ایالتهایی که حجاب اسلامی را ممنوع کرده اند تصمیم گرفته است که با تمام نمادهای دینی را با پایه ای مساوی قلمداد کند.

گونتر پینینگ عضو کمیسیون ادغام و مهاجرت برلین گفت: برلین تنها شهر و ایالت آلمانی است که نه تنها حجاب را ممنوع نکرده است بلکه تمام نمادهای دینی را نیز ممنوع کرده است. چرا که ممنوعیت عمومی تبعیض علیه هیچ دینی محسوب نمی شود و اصول تساوی که در قانون اساسی ذکر شده را نقض نمی کند.

علی رغم ادعاهای گروه هایی که شعار حمایت از زنان یا حقوق بشر سر می دهند طی یک نظر سنجی که بنیاد کونراد اندنیر به تازگی انجام داده است 97 درصد از زنان مسلمان حجاب را وظیفه دینی توصیف کرده و تأکید کردند که زن مسلمان هرگاه که تصمیم به پوشیدن حجاب بگیرد باید آزادانه این کار را انجام دهد چرا که اسلام حجاب را برای زنان واجب کرده و آن را یک نماد دینی در نظر نمی گیرد.

برخی از فعالان آلمانی حجاب را الزاما به عنوان یک نماد سیاسی در نظر نمی گیرند و به کرات تصریح کردند که این امر نباید مانع از ارتباط میان مسلمانان و مسیحیان تلقی شود؛ اما از سوی دیگر به علت آن که از ماهیت حجاب و فلسفه آن در دین اسلام خبر ندارند آن را به منزوی کردن زنان مسلمان از جامعه آلمان نسبت می دهد.

این در شرایطی است که اسلام حجاب را نماد مقدسی ‌از دین و حافظ شخصیت زن مسلمان دانسته است و به طوری که آن را یک ضرورت توصیف و به کرات تصریح کرده است که اسلام مخالف آزادی زنان نیست بلکه با فرهنگ استعماری که داد تمدن سر می دهند و با حجاب به مخالفت برخاسته اند، مخالف است.

در حدود 4/3 میلیون مسلمان در آلمان زندگی می کنند که از این تعداد 220 هزار نفر آنها در برلین زندگی می کنند. اسلام پس از مسیحیت پروتستان و کاتولیک سومین دین این کشور اروپای مرکزی محسوب می شود.

کد خبر 435983

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha