به گزارش خبرنگار مهر، بیش از پنجاه سال از یکی از بزرگترین نسلکشیهای قرن بیستم میگذارد و حالا وقت آن رسیده است که با دیدگاههای مختلف به این موضوع تاریخی پرداخته شود. «کاترین مک گرگور»، «جس ملوین» و «انی پولمن» کوشیده اند با تالیف و گردآوری ۱۶ مقاله در این رابطه به روشن شدن ابعاد تاریک این واقعه که کمتر به آن پرداخته شده است، کمک کنند.
در ۱۹۶۵ شش ژنرال اندونزی به دست گروهی به قتل رسیدند و این بهانهای شد که ارتش این کشور با حمایت آمریکا، حزب کمونیست اندونزی را مسئول این اتفاق بداند و به دنبال آن صدها هزار نفر را به اتهام ارتباط با حزب کمونیست اندونزی دستگیر کرده و از بین ببرند.
تعداد کشتهشدگان این نسلکشی گسترده از طرف حزب کمونیست اندونزی ۲ میلیون نفر، از طرف ارتش اندونزی ۱ میلیون نفر و از سوی بسیاری از محققان ۵۰۰ هزار نفر تخمین زده شده است؛ ولی تا کنون آمار درست و دقیقی از کشته شدگان به دست نیامده است.
نکته جالب توجه در خصوص این رویداد غیرانسانی آن است که این واقعه در بین رسانههای جریان اصلی بسیار مغفول ماند و از آن سخنی گفته نشد؛ اما انتشار اسناد سفارت آمریکا در جاکارتا، پایتخت اندونزی، بار دیگر توجه افکار عمومی را به این فاجعه جلب کرد و حالا کتاب مذکور بر مبنای همین اسناد و دیگر شواهد تاریخی به تحلیل این رویداد پرداخته است.
انتشارات «پالگریو مکمیلان» در ماه مارس سال جاری این کتاب را در قالب ۳۸۶ صفحه منتشر کرده است.
نظر شما