به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسلام آنلاین، محمد صلاح نایب رئیس انجمن ائمه جمعه هلند گفت: بسیاری از ائمه جمعه به کشورهای همسایه اروپایی رفته اند تا بتوانند از حقوق و آزادی دینی بیشتری برخوردار شوند.
وی گفت: تصویر ائمه جمعه در هلند و بسیار تاریک جلوه داده شده است و این تصویر به واسطه حمله رسانه ها و عدم تأثیر تلاشهای رهبران مسلمان برای حمایت از متصدیان مساجد همواره با واژه تروریسم و خشونت همراه است.
صلاح گفت: از زمان حملات یازدهم سپتامبر ائمه جمله به افراط گرایی متهم می شوند که این امر تصویر حقیقی متساهل، فداکار و صلح جوی ائمه جمعه را خدشه دار کرده است. باورهای نادرست و کلیشه مانند غربیها درباره اسلام تأثیر زیادی بر درک مردم از ائمه جمعه داشته اند.
وی نسبت به این امر که ائمه جمعه و مساجد همواره به دلیل اقدامات تعداد محدودی از مسلمانان مورد اتهام قرار می گیرند اعتراض کرد و گفت: رسانه ها و سیاستمداران بی درنگ انگشت اتهام خود را به سوی امامان مساجد به عنوان محرکان اصلی نشانه می روند.
وی اظهار داشت که دولت مسئول بخش مهمی از این اتهام بی مورد است و به صورت مستقیم و غیر مستقیم به سیاستمداران و رسانه ها در لکه دار کردن تصویر ائمه جمعه اختیار کامل داده است.
بر اساس برآوردهای اخیر، 450 مسجد، هزار مرکز فرهنگی اسلامی، 2 دانشگاه و 42 مدرسه ابتدایی در هلند وجود دارند. مسلمانان یک میلیون از جمعیت 16 میلیونی هلند و ترکها نیز 80 درصد اقلیت مسلمانان هلند را تشکیل داده اند.
نایب رئیس انجمن ائمه جمعه هلند گفت: ائمه جمعه هلند از فقدان حداقل شرایط زندگی استاندارد در یک کشور اروپایی رنج می برند و در بهترین حالت تنها حقوق ماهیانه ناچیزی دریافت کرده و بسیاری دیگر از مبالغ خیریه برای گذران امور زندگی خود استفاده می کنند.
این فعال مسلمان یادآور شد: بسیاری از واعظان مساجد پس از هر اشتباه و حتی ابراز نارضایتی با تهدیدهای اخراج از کشور رو به رو هستند. دولت این کشور حتی تا این حد امکانات در اختیار ائمه جمعه نگذاشته است که آنها از حداقل استانداردها سود برده تا احساس امنیت و ثبات داشته باشند.
وی گفت: تعدادی از ائمه جمعه امید به بهبود شرایط اسکان دائمی خود را از دست داده اند. از این رو به ترک کشور و یا ترک فعالیت تمام وقت به عنوان واعظ می اندیشند که این امر هلند و اقلیت مسلمان این کشور را با کمبود جدی ائمه جمعه دارای صلاحیت رو به رو می کند.
محمد صلاح نایب رئیس انجمن ائمه جمعه هلند همچنین طرح آموزش دولتی ائمه جمعه در این کشور را زیر سوال برد و گفت: این افراد چگونه می توانند دانش غنی و ژرفی درباره اسلام به دست آورند درحالی که دولت یک دوره سه تا چهار ساله را برای آموزش آنها در نظر گرفته است. پس از آموزش آنها ما با نسلی از ائمه جمعه هلند رو به رو می شویم که حتی درست نمی توانند قرآن بخوانند.
سال گذشته کالج "اینهلند" با همکاری برخی سازمانهای اسلامی به منظور تربیت نسل تازه ای ائمه جمعه و واعظان هلند و با حمایت وزیر ادغام این کشور اقدام به راه اندازی برنامه های آموزشی برای تربیت نسل تازه ای از ائمه جمعه کرد.
نظر شما