خبرگزاری مهر، گروه استان ها - اسدالله ربانی*: سازمانهای مردمنهاد، گروههای مردمی متشکل از افراد علاقهمند به رفع یک معضل در جامعه هستند که برای تحقق هدف خود بهصورت داوطلبانه در یک ساختار قانونی و منسجم بهصورت غیردولتی، غیرسیاسی، غیرانتفاعی و غیرتجاری به فعالیتهای خیریه میپردازند.
سازمانهای مردمنهاد بهعنوان جوامعی که از همسویی اهداف و نگاه بخشی از افراد جامعه و همچنین مشارکت مردم با یکدیگر برای تحقق یک هدف مشترک تشکیل میشوند میتوانند نقش مهمی در توسعه ایفا کنند.
یکی از کارکردهای مؤثر و مشخص سازمانهای مردمنهاد، حدواسطبودن بین دولت و جامعه است به طوری که کسب اطلاعات از دولت و انتقال آن به شاخههای خود یا گردآوری اطلاعات در حوزه فعالیت و ارائه آن به دولت میتواند بهصورت یک تعامل دوسویه و کارکردهای اساسی یک سازمان مردمنهاد در توسعه فرهنگی و اجتماعی محسوب شود.
نکته مهمی که میتوان درباره اهمیت مشارکت مردم در سازمانهای مردمنهاد و کارکردهای مهم آن گفت این است که مشارکت، موجب افزایش و ارتقای سطح آگاهی اجتماعی میشود.
از سوی دیگر این مشارکت، اجتماعیشدن و فرهنگپذیری افراد را بهدنبال دارد و تمرینی برای کار گروهی و زندگی جمعی است.
به هر روی در جامعه خواهان توسعه پایدار نمیتوان فعالیت سازمانهای مردمنهاد را نادیده گرفت و به همین دلیل باید بسترهای مطلوبی برای فعالیت این سازمانها فراهم شود تا بتوان به سوی توسعه پایدار گام برداشت.
*مدیرکل روابط عمومی استانداری همدان
نظر شما