۱۶ مرداد ۱۳۹۷، ۱۰:۴۷

نوشته سید هادی خسروشاهی؛

کتاب «بیداری اسلامی در تونس و راشد الغنوشی» منتشر شد

کتاب «بیداری اسلامی در تونس و راشد الغنوشی» منتشر شد

کتاب «بیداری اسلامی در تونس و راشد الغنوشی» نوشته سید هادی خسروشاهی از سوی موسسه بوستان کتاب قم منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «بیداری اسلامی در تونس و راشد الغنوشی» نوشته سید هادی خسروشاهی از سوی موسسه بوستان کتاب قم منتشر شد.

حرکت‏ های اسلامی که در سالیان اخیر در کشورهای عربی با عنوان «بیداری اسلامی» یا «بهار عربی» در حال وقوع است، بسیاری را به کنجکاوی واداشته که ریشه این حرکت ‏ها کجاست و احزاب و شخصیت‏ های آن چه کسانی هستند؟ اخوان ‏المسلمین، حزب النهضه و احزاب دیگر، چه اهداف و پیشینه‏ ای دارند؟ و سئوالات دیگری از این قبیل. در میان عالمان شیعی، شخصیتی که از حدود پنجاه سال پیش با علاقه و پشتکار ستودنی، با جریانات اسلامگرای کشورهای اسلامی و تمامی رهبران مبارز آن، رابطه فعال داشته و دارد، سید هادی خسروشاهی است. ایشان با پژوهش و اندیشه ‏ورزی، اطلاعات دست اول و گسترده‏ ای را با قلم روان در اختیار خوانندگان قرار می‏ دهد. مؤسسه بوستان کتاب درباره حرکت‌های اسلامی معاصر و بیداری اسلامی از خسروشاهی چهار کتاب منتشر کرده است: «اخوان المسلمین چه می‌گویند و چه می‌خواهند؟»، «بیداری اسلامی در تونس و راشد الغنوشی»، «اسلام سیاسی؛ نگاهی به تاریخ و اندیشه حرکه النهضه تونس» و «حرکت‌های اسلامی معاصر: استراتژی نظام و مسأله شیعه و سنی».

درباره کتاب

خسروشاهی که از چهار دهه گذشته با «حزب النهضه» و «راشد الغنوشی» ارتباط نزدیک داشته است و پیش از این کتاب «انقلاب اسلامی و امام خمینی(ره)، مسأله فلسطین و طرح صهیونیسم و حاکمیت علما یا روشنفکران» تألیف شیخ راشد الغنوشی و «اسلام سیاسی؛ نگاهی به تاریخ و اندیشه حرکت النهضه تونس» نوشته فرانسوا بورجا را ترجمه کرده است. به دنبال بیداری اسلامی در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا، رژیم استبدادی ژنرال بن ‏علی در قیام عمومی مردم مسلمان تونس سقوط کرد و نقش «حزب النهضه» (از احزاب باسابقه اسلام‏ گرای این کشور) محوریت پیدا کرد و تلاش‏ ها برای تحلیل و شناخت اندیشه و عملکردهای این حزب و رهبر آن «راشد الغنوشی»، دغدغه بسیاری از فرهیختگان و کارشناسان و مسئولان مربوطه قرار گرفت.

محتوای کتاب

کتاب «بیداری اسلامی در تونس و راشد الغنوشی» از هفت بخش تشکیل شده است:

۱. گفتگویی درباره راشد الغنوشی و اهداف نهضت اسلامی تونس (که در این گفتگو به شخصیت و اندیشه راشد الغنوشی و اهداف و سابقه روابط و آشنایی ‏اش با الغنوشی می ‏گوید، که نخستین بار، بهمن ماه ۱۳۸۹ در روزنامه اطلاعات منتشر شد)،

۲. بیانیه تأسیس حرکت الاتجاه الاسلامی (این دسته از اسلام‏گرایان، ابتدا تحت عنوان «الاتجاه الاسلامی» (گرایش اسلامی) در تونس فعالیت داشتند و سپس به نام «حرکت النهضه» معروف شد)،

۳. رهبری حرکت اسلامی در دادگاه رژیم تونس (که تاریخ پیدایش و گسترش نهضت و اهداف و دیدگاه سیاسی ـ اجتماعی رهبری آن می ‏آید)،

۴. راشد الغنوشی در دادگاه (که چگونگی بازداشت و محاکمه شیخ راشد الغنوشی و کادر مرکزی توسط رژیم ژنرال بن‏ علی و اعدام و تبعید و زندانی شدن رهبران و کادر مرکزی می ‏آید)، ۵. تاریخ پیدایش و دیدگاه‏ های حرکت النهضه در گفتگو با شیخ راشد الغنوشی (که ترجمه گفتگوی دکتر بشیر موسی نافع با الغنوشی است و نخستین بار در شماره ۴ فصلنامه «قرائات سیاسیه» در سال ۱۹۹۱م منتشر شد و به همت خسروشاهی به زبان فارسی ترجمه شده است.

راشد الغنوشی در این گفتگو به حقایقی درباره تاریخ جنبش و آغاز کوشش فرهنگی و مبارزه سیاسی، سپس سرکوب نهضت توسط حاکمان ستمگر تونس با توسل به اتهام ‏های واهی از جمله توطئه «کودتا» علیه رژیم اشاره می‏ کند)، ۶. راه حل دموکراتیک برای جنبش‏ های اسلامی (که ترجمه کامل سخنرانی شیخ راشد الغنوشی در دانشگاه خارطوم سودان است که برای نخستین بار در ماهنامه «مهرنامه» منتشر شد)، ۷. در بخش اول پیوست هم مصاحبه ‏ای درباره حوادث اخیر تونس است که در شماره ۶۵ ماهنامه مثلث (بهمن ۱۳۸۹) منتشر شد و سپس نامه ‏ای به مدیرمسئول روزنامه کیهان.

نامه خسروشاهی به روزنامه کیهان در پی انتشار مطلبی در این روزنامه درباره دیدگاه های الغنوشی به دفتر این روزنامه ارسال شد، اما مسئولان این روزنامه از انتشار آن سرباز زدند. این نامه که جوابیه به روزنامه کیهان محسوب می شود برای اولین بار در این کتاب منتشر شده است و به زبانی نرم به انتقاد کیهان از دیدگاه های الغنوشی پاسخ داده است. در انتهای کتاب نیز فهرستی از اشخاص و اماکن به همراه آلبوم تصاویر قرار دارد.

مشخصات

چاپ اول کتاب «بیداری اسلامی در تونس و راشد الغنوشی» در ۲۴۰ صفحه، قطع رقعی، تیراژ ۱۰۰۰ نسخه و قیمت ۷۵۰۰ تومان منتشر شده است. برای تهیه این کتاب و دیگر آثار خسروشاهی می ‌توانید در قم به فروشگاههای بوستان کتاب و انتشارات کلبه شروق و در تهران به فروشگاه کتاب موسسه اطلاعات واقع در خیابان انقلاب روبروی دانشگاه تهران مراجعه نمایید و یا با مرکز پخش کتب در قم به شماره تلفن ۳۷۸۳۸۱۴۴ (۰۲۵) یا سایت مرکز بررسیهای اسلامی (www.iscq.ir) یا سایت پاتوق کتاب فردا (www.bookroom.ir) تماس بگیرید.

کد خبر 4368130

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha