واردات بی رویه شکر،عدم اعلام قیمت خرید شکر داخلی ،عدم تعیین تعرفه های مناسب وارداتی ازسوی دولت و نیزانبار شدن شکر تولید داخل درسال جاری در انبارهای کارخانجات موجب بحرانی ترشدن تولید و ورشکستگی روز به روز تولید کنندگان شکر شده است.
هرچند که سالانه حدود یک میلیون و 300 تا 600 هزار تن شکر در کشور تولید می شود اما با توجه به نیاز یک میلیون و 900 هزار تنی کشور به این محصول، باید سالانه حدود 300 تا 600 هزار تن شکر وارد کشور شود.
این درحالی است که میزان شکر وارداتی به کشور بسیار بیشتر از نیازاعلام شده است به طوریکه مطابق آمار موجود طی یک سال گذشته بیش از یک میلیون تن شکر وارد کشور شده که مقادیر چشمگیری از آن در انبارهای دولت موجود است.
مدیرعامل کشت وصنعت امام خمینی در این باره با انتقاد از اینکه واردات شکر به کشور بدون برنامه صورت می گیرد، می گوید: در بسیاری از مواقع دولت علی رغم اشباع بازار از شکر اقدام به واردات این کالا می کند که این امر منجربه متضرر شدن تولید کنندگان داخلی می شود.
تاخیر در تعیین تعرفه و یا کاهش تعرفه برای واردات نیز از دیگر مشکلات پیش روی تولید کنندگان شکراست به طوریکه صاحبان کارخانجات قند و شکرکشور تاکید می کنند که با توجه به حجم بالای واردات شکر به کشور دولت می تواند با موجودی خود بازار را تنظیم و ازکاهش تعرفه واردات شکر که تنها منجر به افت قیمت شکر در فصل تولید یعنی شهریور و مهرماه خواهد شد اجتناب نماید.
از سوی دیگر، قاچاق شکر به کشور و نیز تعرفه های پایین واردات عملا کارخانه های قند وشکر را با بحران فروش شکر و تولید داخلی را با مشکل مواجه کرده است به طوریکه در این راستا برخی از کارخانجات مجبور به اخراج کارگران خود شده اند .
بسیاری از کارشناسان و دست اندرکاران صنعت قند و شکر کشور معتقدند که چنانچه دولت خود اقدام به خرید شکر کند هم تولید کننده از تولید خود سود خواهد برد و هم شکر با قیمت مناسب به دست مصرف کننده خواهد رسید.
دولت می تواند با اقدامات کارآمد و کارشناسی شده و با واردات شکر با برنامه ریزی مناسب و به اندازه نیاز کشور، عدم تاخیر در اعلام تعیین قیمت پایه شکر و کاهش تعرفه شکر وارداتی موجب حفظ امنیت تولید برای تولید کنندگان شده و تلخکامی تولید این فرآورده را برای آنان شیرین کند.
نظر شما