۱۷ مرداد ۱۳۹۷، ۱۲:۲۳

مدیرکل فرهنگی، هنری آموزش و پرورش خبر داد:

حضور دو هزار دانش آموز در مسابقات فرهنگی و هنری دانش آموزی

حضور دو هزار دانش آموز در مسابقات فرهنگی و هنری دانش آموزی

مدیرکل فرهنگی، هنری، اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش از حضور دو هزار دانش آموز در مسابقات فرهنگی و هنری دانش آموزان برگزیده سراسر کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی رمضانی در نشست خبری سی‌ و ششمین جشنواره فرهنگی و هنری دانش‌آموزان برگزیده سراسر کشور که از روز جمعه ۱۹ مرداد تا ۲۹ مرداد در دو بخش پسران و دختران در اردوگاه شهید باهنر برگزار می شود، گفت: مسابقات فرهنگی و هنری سابقه زیادی دارد اما بیش از ۱۰ سال است که این مسابقات در تهران برگزار نشده است. علت اینکه خواستیم امسال این مسابقات در تهران برگزار شود، تاکید ما بر اطلاع رسانی روی این مسابقات است. مسابقاتی که ۶ میلیون و ۱۷۴ هزار نفر- رشته دانش آموز در آن شرکت کردند و یکی از بزرگترین مسابقات فرهنگی و هنری کشوری قلمداد می شود.

وی ادامه داد: بیشترین ظرفیتی که می توانیم در بخش مهارت آموزی و کارآفرینی در آموزش و پرورش فعال کنیم، در همین مسابقات کلید می خورد. هر یک از دانش آموزان در این مسابقات با یک مهارت و فن آشنا می شوند. حتی ادامه مسیر حرفه ای برخی از دانش آموزان در همین مسابقات رقم می خورد. بیشترین هدف ما این است که دانش آموزان در این مدت با یکدیگر آشنا شوند و بتوانیم توانمندی آنها را در طول سال تعمیم دهیم و کاری کنیم دانش آموزان از یکدیگر یاد بگیرند. توجه ما به دانش آموزان مناطق محروم و روستایی نیز در این مسابقات به خوبی مشخص است.

مدیرکل فرهنگی، هنری، اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرور در ادامه اظهار کرد: انتظار ما این است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و خصوصا معاونت هنری، سازمان گردشگری، شهرداری ها و مجلس شورای اسلامی به کمک ما بیایند. در این مسابقات و در مرحله حضوری نزدیک به دو هزار دانش آموز حضور دارند و این فرصت بسیار مغتنمی است که فضای شهر با آثار هنری این دانش آموزان پر شود اما متاسفانه ما از کمترین حمایت این نهادها برخوردار هستیم. حتی با شهرداری نشستی داشتیم اما در نهایت توافقنامه ای حاصل نشد.

رمضانی با بیان اینکه بالای ۷۰۰ رشته در شاخه های صنایع دستی و هنرهای تجسمی وجود دارد که در این مسابقات تنها ۵۰ رشته پوشش داده می شود، درباره آمار شرکت کنندگان در این مسابقات، بیان کرد: رشته هایی که در این مسابقات فراخوان داده شده شامل رشته ادبی و پژوهشی (شعر، داستان نویسی، مقاله پژوهشی، کتابخوانی و نقد ادبی)، گرایش رسانه و فضای مجازی(وبلاگ نویسی، نشریه الکترونیکی و بازی‌های رایانه‌ای) و شاخه هنرهای نمایشی و فیلم کوتاه(تئاتر صحنه‌ای، تئاتر عروسکی، نمایشنامه خوانی، نقالی و فیلم کوتاه) و همچنین هنرهای دستی و تجسمی در بخش سنتی چون: نساجی، سفال و سرامیک، حجم‌سازی، طراحی، آبگینه، خوشنویسی، نگارگری و... و هنرهای معاصر شامل: نقد هنری، طراحی، نقاشی، کاریکاتور، عکاسی، گرافیک، تصویرسازی و پوسترو... است. در عین حال  هنرهای آوایی که بیشترین شرکت کنندگان ما حضور دارند شامل گرایش های سرود گروهی، سرود همگانی، تکنوازی، هم‌نوازی، تک‌خوانی) می شود.

به گفته وی ۱۳۳ هزار و ۲۴۷ نفر در بخش هنرهای نمایشی، ۳ میلیون و ۱۴۹ هزار و ۸ نفر در بخش هنرهای آوایی، ۵۵۹ هزار و ۵۲۵ نفر در بخش ادبی و پژوهشی، ۲ میلیون و ۳۰۲ هزار و ۱۳۹ نفر در بخش هنرهای تجسمی و ۳۰ هزار و ۵۳۲ نفر در بخش رسانه و فضای مجازی شرکت کردند.در مرحله غیرحضوری  ۴۶۷۰ اثر به دبیرخانه رسیده است که ۵۰۲ اثر در بخش هنرهای نمایشی، ۹۸۳ اثر در بخش هنرهای آوایی، ۶۷۶ اثر در بخش ادبی و پژوهشی، ۲۱۸۵ اثر در بخش هنرهای دستی و تجسمی و ۳۲۴ اثر در بخش رسانه و فضای مجازی به دبیرخانه ارسال شده بودند و در نهایت ۱۹۱۶ دانش آموز به مسابقات کشوری راه یافتند. 

مدیرکل فرهنگی، هنری، اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: در هیچ مسابقه فرهنگی و هنری در کشور این تعداد دانش آموز دختر حضور ندارند. دختران ما بسیار توانمند هستند. اگر سیاست توجه به دختران وجود دارد باید به این مسابقات توجه شود. 

رمضانی اضافه کرد: روز افتتاحیه از ۲۴ کتاب حوزه فرهنگی و هنری مخصوص دانش آموزان رونمایی می شود چرا که معتقد هستیم یکی از کمبودهای ما در این حوزه، تولید محتواست. همچنین در این مسابقات  ۳۰ کارگاه نقد و بررسی و آموزشی نیز برگزار می شود. روز ۱۹ مردادماه نیز افتتاحیه بخش نگارخانه این مسابقات با ۳۳۶ اثر دانش اموزی را در فرهنگستان هنر خواهیم داشت که این اتفاق برای نخستین بار است که رخ می دهد و یک نگارخانه بسیار تخصصی، فضای خود را در اختیار آثار هنری دانش آموزان قرار می دهد. 

وی بیان کرد:  استان های خراسان رضوی، فارس و اصفهان بالاترین آثار ارسالی را به این دوره از مسابقات داشتند. کل بودجه مصوب ما برای فعالیتهای فرهنگی در یکسال بیش از ۱۰ میلیارد تومان نمی‌شود. باید حداقل برای یکسال ۱۰۰ هزار تومان برای هر دانش آموز در حوزه فرهنگی و هنری هزینه کنیم که اینگونه نیست و دولت به علت مسائل اقتصادی نمی‌تواند کمک قابل توجهی به این حوزه بکند و لازم است مشارکت اولیاء و خیرین را در این حوزه داشته باشیم. در حالیکه سالانه میلیاردها تومان خانواده ها برای بخش آموزش فرزندان خود هزینه می کنند، انتظار می رود برای بخش پرورشی فرزندان خود نیز هزینه بکنند.

وی در پایان از اجرای عمومی ۴۰۰ دانش آموز در بخش آوایی از ساعت ۱۸ تا ۲۰ روز جمعه ۱۹ مرداد در فضای باز برج میلاد خبر داد و اعلام کرد حضور عموم مردم برای این اجرا آزاد است و همچنین قرار است بعد از مسابقات محصولات فرهنگی و هنری دانش آموزان را در معرض فروش بگذاریم.

کد خبر 4369286

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha