۳۰ دی ۱۳۸۵، ۱۰:۵۵

مدیر عملیات پالایشگاه بندرعباس:

ظرفیت پالایشگاه بندرعباس به 320 هزار بشکه در روز افزایش می‌یابد

ظرفیت پالایشگاه بندرعباس تا بهار سال آینده از 232 به 320 هزار بشکه در روز افزایش می یابد.

به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به بندرعباس ، مدیر عملیات پالایشگاه بندرعباس  در جمع خبرنگاران گفت : پالایشگاه بندرعباس با ظرفیت اسمی 232 هزار بشکه در روز و با سرمایه گذاری اولیه 13 هزار میلیارد ریال در خردادماه سال 76 به بهره برداری رسید.

علی رضا امین با بیان این که ظرفیت واقعی این پالایشگاه 272 هزار بشکه در روز است، گفت : این پالایشگاه 17 درصد بیش از ظرفیت طراحی شده کار می کند.

وی درباره ویژگی های این پالایشگاه افزود: نفت خام مورد نیاز این پالایشگاه بادو کشتی استیجاری 90 هزارتنی و یک کشتی 60 هزارتنی از اسکله جزیره خارک تامین می شود در صورتی که در دیگر پالایشگاه ها نفت با خط لوله به پالایشگاه منتقل می شود .

وی با اشاره به خوارک نفت خام  پالایشگاه بندرعباس نیز اضافه کرد: پالایشگاه بندرعباس  در سال 83 ، 14 میلیون و 698 هزار و 931 مترمکعب  نفت خام و 15 میلیون و در سال گذشته نیز 272 هزار مترمکعب نفت خام مصرف کرده است .


مدیر عملیات پالایشگاه بندرعباس  همچنین اضافه کرد : در سال 84 در پالایشگاه بندرعباس 420 هزار و 736 مترمکعب میعانات گازی ودر سال 83 نیز  577 هزار و 685 مترمکعب میعانات گازی استفاده شده است.

به گفته این مقام مسئول ، کل خوراک پالایشگاه در 9 ماهه سال جاری نیز 271 هزار و 227 بشکه در روز بوده است .

وی درباره فرآورده های تولیدی در این پالایشگاه در 9 ماهه امسال گفت: در این مدت روزانه 1045 مترمکعب گازمایع ، 2240 مترمکعب در روز سوخت های هوایی و 9805 مترمکعب بنزین معمولی  تولید شده است.

امین اظهار داشت : تولید روزانه 1995 مترمکعب نفت سفید ، 125 هزار و 25 مترمعب نفت گاز در روز ، 168 هزار و 54 مترمکعب نفت کوره سنگین و 73 تن در روز گوگرد از دیگر تولیدات این پالایشگاه محسوب می شود .

وی سهم تولید پالایشگاه بندرعباس را در کل کشور از گازمایع 14 درصد ، سوخت هوایی 7 درصد ، بنزین 12 درصد ، نفت گاز 19 درصد عنوان کرد و افزود : سهم این پالایشگاه از خوراک نیز در مقایسه با دیگر پالایشگاه ها 17 درصد است .

مدیر عملیات پالایشگاه  بندرعباس با تاکید بر این که 20 درصد فرآورده های نفتی کل کشور در استان هرمزگان تولید می شود افزود : کل واردات بنزین کشور روزانه به طور میانگین 30 میلیون لیتر است که حدود 22 میلیون لیتر آن از طریق اسکله های شهیدرجایی و فولاد که در اجاره پالایشگاه بندرعباس هستند تامین می شوند که بدین ترتیب سهم پالایشگاه بندرعباس برای واردات بنزین 73 درصد است .

امین، استفاده از دو اسکله برای دریافت نفت خام و صادرات و واردات فراورده ها از مهمترین ویژگی های این پالایشگاه دانست و گفت : روزانه از این طریق 20 میلیون لیتر واردات بنزین صورت می گیرد و به موازات آن روزانه 100 تن گوگرد ، 16 میلیون لیتر نفت کوره صادر می شود .

وی اظهار داشت : از دیگر تمایزات شرکت پالایش نفت بندرعباس با دیگر شرکت ها ، استفاده از آب دریا در حجم زیاد 30 هزار مترمکعب در ساعت برای خنک کردن دستگاه ها و تولید بنزین با اکتان بالا 95 تا 100 بدون استفاده از مواد افزودنی است .

مدیر عملیات پالایشگاه بندرعباس درباره مهمترین پروژه های شرکت پالایش بندرعباس گفت: افزایش ظرفیت از 232 تا 320 هزار بشکه در روز یکی از این پروژه ها محسوب می شود که با اجرای آن خوراک پالایشگاه 38 درصد نسبت به طراحی و 18 درصد نسبت به حالت کنونی افزایش می یابد .

وی زمان بهره برداری از این پالایشگاه را بهار سال آینده دانست و خاطر نشان کرد : این طرح توسط شرکت ملی و مهندسی ساختمان نفت و به ارزش 17 میلیون و 740 هزار یورو و 207 میلیارد ریال اجرا می شود .

امین افزایش تولید بنزین پالایشگاه از 10 به 8/14 میلیون بشکه در روز از دیگر پروژه های این شرکت عنوان کرد و افزود : ارزش این قرارداد 500 میلیون دلار بوده و قرارداد آن نیز در آذرماه منعقد شده و شرکت پیدک به عنوان پیمانکار دست اول و یک شرکت آلمانی نیز برای اجرای این طرح به عنوان پیمانکار دست دوم انتخاب شده اند و باید پروژه در مدت 36 ماه به بهره برداری برسد .

وی تاکید کرد: تامین خوراک پالایشگاه از طریق جزیره قشم با لوله گذاری در زیر دریا با ظرفیت 480 هزاربشکه در روز از دیگر پروژه های درحال اجرا محسوب می شود که مجری آن شرکت سرمایه گذاری نفت بوده و تاکنون 10 ماه از پروژه گذشته است .

مدیر عملیات پالایشگاه بندرعباس درباره دیگر پروژه های در دست اقدام این پالایشگاه نیز گفت : ساخت 16 مخزن فرآورده در پالایشگاه و انبار نفت به ظرفیت دومیلیون و 650 هزار بشکه ، احداث 11 مخزن فراورده های نفتی به ظرفیت کل 1 میلیون و 275 هزار بشکه و طرح توسعه صادرات و واردات از اسکله و انبار نفت به منظور افزایش ظرفیت انتقال فراورده از 50 به 70 هزار مترمکعب از دیگر پروژه های در دست اجرا محسوب می شود .

امین استفاده از نفت خام سنگین سروش و نوروز را از مهمترین پروژه ها در پالایشگاه بندرعباس عنوان و تاکید کرد : در سال 84 وزارت نفت مجبور به صرف هزینه ای معادل 300 میلیون دلار برای ذخیره سازی و انبار نفت تولیدی این دو میدان در کشتی های استیجاری شد که با اجرای این پروژه تاکنون سه میلیون بشکه از نفت این میادین به پالایشگاه رسیده است .

وی  گفت: اجرای این پروژه بیش از 850 میلیون دلاردر سال صرفه اقتصادی داشته اما مدتی است که نفت این میادین به پالایشگاه منتقل نمی شود که دلیل آن نیز صادرات است .

مدیر عملیات پالایشگاه بندرعباس همچنین تصریح کرد: افزایش تولید بنزین از 4/8 میلیون به 10 میلیون لیتر در روز  از دیگرپروژه های ابتکاری شرکت  بدون هرگونه هزینه  است که  این پروژه با شبیه سازی وضعیت موجود و تغییر شرایط عملیاتی واحدهای تقطیر و بنزین  سازی اجرامی شود .

امین درباره پالایشگاه بندرعباس نیز گفت: ظرفیت این پالایشگاه 7/34 میلیون لیتر در روز است و هدف از اجرای آن نیز تولید بنزین و جلوگیری از واردات است که برنده مناقصه این پروژه نیز کنسرسیومی از مالزی و ایتالیا و شرکت سدید ایران است .

وی ارزش این قرارداد را دومیلیارد دلار دانست واضافه کرد: مدت اجرای قرارداد 32 ماهه بوده و آخرین اقدامات انجام شده دراین پروژه نقشه برداری از زمین محل پالایشگاه است .

مدیر عملیات پالایشگاه بندرعباس با اشاره به پروژه پالایشگاه نفت فوق سنگین هرمز نیز تصریح کرد : پالایش 300 هزار بشکه نفت خام سنگین و تولید بیش از 15 میلیون لیتر بنزین از اهداف مهم ساخت این پالایشگاه محسوب می شود.

به گفته امین ، برآوردهای اولیه برای ساخت این پالایشگاه 4/4 میلیارد دلار بوده که با مشارکت خصوصی یک شرکت هندی و شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ساخته می شود.

وی با تاکید بر این موضوع که درحال حاضر هیچ یک از پالایشگاه های داخلی قادر به تصفیه نفت خم فوق سنگین نیستند  اضافه کرد: درحال حاضر استان هرمزگان در زمینه تولید مواد نفتی جایگاه دوم را دارد که با ساخت این دو پالایشگاه جدید به مقام اول دست می یابد.

کد خبر 436971

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha