به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسلام آنلاین، سخنگوی انجمن اسلامی دوستی در استرالیا گفت: هنوز هم عنصر ترس در این این جامعه مشاهده می شود، تاکنون نامه های بسیاری دریافت کرده ام که نویسندگان نفرت و انزجار خود را از اسلام ابراز کرده اند.
قیصر تراد افزود: در گذشته انزجار و تعصب دینی مردم استرالیا برپایه جهل از اسلام بود، اما امروز مسلمانان در سایه نسبت ناروای تروریسم زندگی می کنند که این امر نیز ریشه در جهل دارد، چرا که بسیاری از آنها هنوز هم اسلام را به عنوان دینی مدرن و متمدن نمی شناسند.
شکاف میان اقلیت 280 هزار نفری مسلمان و جامعه استرالیا نه تنها به علت باورهای نادرست درباره اسلام ایجاد شده بلکه به واسطه اظهارت برخی علما که توسط مسلمانان محکوم و تقبیح شد، تعمیق یافته است.
بسیاری از جوانان مسلمان جامعه استرالیا امروز در جستجوی هویت خود هستند، در محیط خانواده از والدین می شنوند که آنها در زندگی خود پیرو دستورات اسلام هستند، جامعه که با نوع آموزش اسلام آشنا نیست آنها را بیگانه می داند. نسل جدید مسلمان استرالیا میان دو فرهنگ گرفتار شده اند و از آنجا که فرهنگ استرالیا دین محور نبوده و در مقابل آنها برای هویت دینی خود ارزش بسیاری قائل هستند با چالشها و موانع بسیاری در انطباق با جامعه رو به رو می شوند.
مسلمانان استرالیا پس از مسیحیت و بودیسم سومین دین بزرگ این کشور را تشکیل داده اند.
طی دوره اسکان نخستین گروه از اروپائیان، تعدادی دریانورد مسلمان نیز وارد استرالیا شدند، البته اطلاعات بسیار اندکی درباره آنها وجود دارد. اما حضور قابل توجه مسلمانان در کشور را می توان به قرن نوزدهم نسبت داد. جامعه مسلمانان استرالیایی از مهاجرانی از کشورهای مختلف جهان، از جمله ترکیه، آلبانی و شرق آسیا و همچنین کشورهای عربی، به ویژه لبنان، تشکیل شده اند .
مسلمانان بومی استرالیا جامعه کوچکی را تشکیل داده اند که می توان آن را حدود 1000 نفر برآورد کرد که روند رو به رشدی را طی می کنند. شاید بتوان تاریخ اسلام میان جمعیت بومی این کشور را قدیمی تر از مسیحیت دانست.
مسلمانان افغان طلایه دار سهم مسلمانان در زندگی استرالیا بودند، چرا که در دوره اکتشاف اولیه این قاره، شترسواران افغان به خدمت گرفته شدند. صنعت حمل و نقل با شتر در اواخر قرن نوزدهم سهم مهمی در توسعه اقتصادی استرالیا به ویژه حمل و تقل کالا و تلگراف ایفا کرد.
در زندگی معاصر استرالیا، مسلمانان مهاجر به شکل دادن جامعه امروز این کشور کمک کرده اند و ارتباطهای تجاری میان استرالیا و چندین کشور اسلامی به ویژه خاورمیانه ایجاد کرده اند. از هزاران دانشجوی بین المللی که در استرالیا تحصیل می کنند تعداد قابل توجهی را مسلمانان کشورهای مالزی، اندونزی، هندوستان و پاکستان تشکیل داده اند. پزشکان مهندسان، وکلا، دانشمندان، دانشگاهیان، تجار و حتی کارگران مسلمان در زندگی روزمره این کشور نقش مهمی برعهده دارند.
طی چند سال اخیر بسیاری از رهبران مسلمان استرالیا جامعه خود را به گسترش گفتگوهای بین ادیان سفارش کردند تا درک دوجانبه ای میان مردم به وجود آید.
نظر شما