۳۰ دی ۱۳۸۵، ۱۲:۲۳

مشایی در همایش ساماندهی و هماهنگی سفرهای نوروزی:

بالا بودن تعداد گردشگران هر کشور نشان از وجود امنیت در آن جامعه است

بالا بودن تعداد گردشگران هر کشور نشان از وجود امنیت در آن جامعه است

رئیس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری تاکید کرد: امروزه در دنیا تعداد گردشگران ورودی به هر کشور نشان دهنده امنیت آن کشور است و هر چه تعداد گردشگران بیشتر باشد آن کشور را امن تر و با ثبات تر می دانند و اگر در کشوری گردشگر وارد نشود ، نشانه این امر است که در آن کشور مورد نظر امنیت وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر ، اسفندیار رحیم مشایی در همایش ساماندهی و هماهنگی سفرهای نوروزی که امروز در هتل المپیک برگزار شد ، گفت: امروزه سفر و گردشگری در دنیا به عنوان نمودی از دوستی و عشق و محبت تاثیر تعیین کننده ای در میان مردم جوامع دارد و همچنین از نظر اقتصادی نیز مورد توجه کشورهای مختلف قرار گرفته است.

وی افزود: گردشگری در ادبیات بین الملل موضوع گفتگوی سازمانی ، دستگاهی و حوزه های مختلف اندیشه ای است.

مشایی گفت: گردشگری منبع عظیمی برای کسب درآمد و ایجاد اشتغال در میان کشورهای مختلف است ایران نیز از این امر مستثنی نیست به همین دلیل کشورهای مختلف با برنامه ریزی های میان مدت، کوتاه مدت و بلندمدت در حوزه های مختلف گردشگری طرح های وسیعی را تدوین کرده اند.

رئیس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری گفت: توسعه صنعت گردشگری برای ایران به لحاظ اقتصادی، فرهنگی و امنیت ملی یک ضرورت است به طوریکه با برنامه ریزی هایی که امروزه انجام داده ایم شاهد توسعه صنعت گردشگری در یک دهه آینده خواهیم بود.

مشایی با اشاره به تنوع در حوزه فرهنگی گردشگری در کشور گفت: ایران از نظر تنوع فرهنگی، دارای اقلیم ها و فرهنگ ها، آداب و رسوم مختلف، مشابهات در لباس ، گفتار ، توسعه زبان در استان هاست به طوریکه با بهره گیری از این تنوعات فرهنگی می توانیم گردشگران زیادی را در کشور جذب کنیم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری افزود: سفر و گردشگری منهای اقتصاد و فرهنگ یک مقوله امنیتی است و برای ایران نیز به عنوان یک داروی حیات بخش مطرح شده است و همچنان که به غذا نیاز داریم برای داشتن ایرانی قدرتمند نیز به سفر و گردشگری مردم کشورمان نیازمندیم.

مشایی گفت: در سال های جنگ به دلایل مختلف پذیرای عناصر خارجی نبودیم و اتباع کشورهای دیگر را نیز به عنوان جاسوس می دانستیم که این امر به دلیل دشمنی های برجسته و آشکار تحت تاثیر ادبیات دوران جنگ و انقلاب بود اما امروزه در دنیا این امر تغییر پیدا کرده و دشمنی ها نیز به شکل های متفاوتی بروز می کند و وجود مردم خارجی در یک کشور به معنای جاسوس تلقی نمی شود که این امر در ایران نیز نمود پیدا کرده است.

وی از ارایه تصویر نادرست از ایران در کشورهای مختلف خبر داد و گفت: ارایه تصویر زشت و خشن و غیر منطقی از ایران و سیاست های سرکوب گرانه علیه ایران در تمامی جهان وجود دارد که از طریق گردشگری می توانیم با این اقدام و سیاست دنیا مقابله کنیم.

مشایی گفت: در گذشته سفر به عنوان یک بخش فانتزی زندگی بود اما امروز یک امر جدی مهم در ابعاد اقتصادی، فرهنگی و امنیتی و با توجه به دارا بودن ظرفیت های فراوان ایران می توانیم زمینه سفر و گردشگری داخلی و همچنین ورود گردشگران خارجی را فراهم کنیم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری گفت: البته ظرفیت های موجود برای تحقق سفر و گردشگری آماده نیست و همچنین ظرفیت ها در بین مردم ایران نیز شناخته شده نیست بنابراین سرمایه های کشور نیاز به برنامه ریزی دارند که باید در سال های آینده این امر محقق شود.

مشایی از افزایش 71 درصدی تعداد گردشگران خارجی در 9 ماهه اول سال جاری خبر داد و گفت: بر اساس برآوردهای انجام شده تاکنون در 9 ماهه سال جاری تعداد گردشگران خارجی از افزایش چشمگیری برخوردار بودند اما در مجموع امکانات کشور ما آماده ورود توریست ها نیست که باید به شدت اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهیم.

وی در خصوص سفرهای نوروزی گفت: باید برنامه ریزی ، انسجام و هماهنگی های لازم میان دستگاه ها اقدامات لازم برای افزایش سفر در میان مردم را افزایش دهیم که البته نباید محدود به تعطیلات نوروز کرد بلکه باید امکانات لازم مردم در طول سال فراهم شود.

رئیس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری گفت: سفر اصلی ترین حلقه مفقوده است و آنقدر سوال بی جواب در این زمینه وجود دارد که انگیزه سفر و گردش در نطفه کشته می شود و مردم نمی دانند بجز یکی دو نقطه شناخته شده کشور به کجا باید سفر کنند به همین دلیل به شدت در این زمینه به برنامه ریزی و نگاه دقیقی نیازمندیم.

مشایی از شناسایی 230 منطقه نمونه گردشگری در کشور خبر داد و گفت: قصد داریم تا پایان سال این مناطق به یک هزار منطقه ویژه گردشگری برسانیم و همچنین به دنبال ایجاد یک هزار منطقه تفریحی در کشور هستیم که حداقل در فاز اول آن به 100 مرکز تفریحی با استاندارد های لازم در شمال کشور نیازمندیم که باید به بهره برداری برسد بطوریکه در این مراکز از آب دریا بتوانیم به عنوان چهار فصل استفاده کنیم.

کد خبر 437111

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha