۳۰ دی ۱۳۸۵، ۱۲:۴۱

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر :

سند فرابخشی مبارزه با مواد مخدر به وزارتخانه ها ابلاغ شد / مصرف مخدرهای صنعتی در بین جوانان نگران کننده است

سند فرابخشی مبارزه با مواد مخدر با توجه به شرایط فعلی و نگرش ‌‏های جدید در امر مبارزه با مواد مخدر ، به تصویب دولت رسیده و به تمام وزارتخانه ‌‏ها ابلاغ شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر ، فداحسین مالکی در گردهمایی مدیران پیشگیری از آسیب‌ ‏های آموزش و پرورش سراسر کشور ، گفت: تمام وزارتخانه‌‏ ها باید براساس سند فرابخشی برنامه‌‏ ریزی کنند و در این سند خط ‌‏مشی ‌‏های هر یک از وزارتخانه ‌‏ها به طور دقیق مشخص شده است.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: با ابلاغ سند فرابخشی  برنامه‌‏ های مبارزه با مواد مخدر سلیقه‌‏ ای نخواهد بود و زمینه ‌‏های لازم برای سیاست‌‏ گذاری به طور دقیق مشخص است.

مالکی با تاکید بر اینکه مواد مخدر یک آسیب و بحران جدی در جهان محسوب می‌‏شود ، خاطر نشان کرد: اگر اراده جهانی وجود داشته باشد ، می ‌‏توان از وقوع بحران جلوگیری کرد و مواد مخدر امروز به یکی از پرسودترین تجارت‌ ‏ها تبدیل شده است.

وی یادآور شد: وجود 250 میلیون معتاد در دنیا و 50 میلیون بیمار ایدزی یک فاجعه بزرگ محسوب می ‌‏شود که باید برای رفع آن برنامه ‌‏ریزی لازم صورت گیرد.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر افزایش تولید مواد مخدر در افغانستان، یادآور شد: افزایش 50 درصدی تولید مواد مخدر در افغانستان بسیار نگران‌‏کننده است و شرایط کشور ما نیز به دلیل همسایگی با افغانستان نسبت به سایر کشورهای منطقه نگران‌‏کننده ‌‏تر است.

مالکی افزود: موضوع شرارت ، نا امنی و تروریسم نیز به موضوع تولید مواد مخدر در افغانستان افزوده شده که اثرات آن در استان ‌‏های شرقی محسوس است.

وی گفت: در طول دو دهه گذشته ایران در امر مبارزه شرکت داشته و در حوزه مقابله و درمان نیز تا حدی موفق بوده اما در حوزه پیشگیری که بحث اصلی ما است ، موفقیت چندانی نداشته ‌‏ایم.

مالکی با اشاره به اینکه در 4 سال گذشته 10 میلیارد تومان به آموزش و پرورش در امر پیشگیری از اعتیاد اختصاص داده شده است ، افزود: زندگی ماشینی در جهان امروز شرایط خاص خود را دارد و باید در مدارس و در بین دانش ‌‏آموزان آسیب ‌‏شناسی ‌‏های بیشتری صورت گیرد.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: ستاد آمادگی دارد به مدارسی که در جلسات خود به مسائل بیشتری از اعتیاد می ‌‏پردازد کمک کند و اگر جامعه نسبت به مواد مخدر حساس بوده و نفرت از آن را ابراز کند ، در زمینه بیشتری موفق خواهیم بود.

وی با تاکید بر توسعه اقدامات فرهنگی افزود: در حال حاضر گرایش جوانان جامعه به مواد مخدر سنتی رو به کاهش است اما مصرف مواد شیمیایی در جوانان در حال افزایش است و این موضوع بسیار خطرناک است.

مالکی با اشاره به تصویب سیاست ‌‏های کلان مبارزه با مواد مخدر ، گفت: برنامه‌‏ ای مربوط به آموزش و پرورش در حوزه سیاست‌‏ های کلان به این وزارتخانه ابلاغ و سهم آنان مشخص خواهد شد.

به گفته وی ، باید در حوزه مبارزه با مواد مخدر با مدیران آموزش و پرورش با زبان حکومتی صحبت شود.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر یادآور شد: امسال 10 میلیارد تومان در حوزه پیشگیری از اعتیاد در اختیار استان‌‏ها قرار گرفته و اگر نیاز بیشتری به اعتیاد داشته باشند نیز در بودجه لازم را در اختیار آنها خواهیم گذاشت.

وی افزود: بر اساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی در سال 80 ، تمام دستگاه ‌‏های اصلی ستاد موظف به ایجاد واحدی مشخص در ارتباط با بحث مواد مخدر و اعتیاد در وزارتخانه‌‏ های خود شده ‌‏اند و باید این بخش در استان‌‏ ها تقویت شود.

کد خبر 437157

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha