به گزارش خبرنگار مهر محمدرضا اسکندری وزیر اسبق جهاد کشاورزی در نشستی خبری با اشاره به لزوم نظارت بر کیفیت محصولات غذایی وارداتی به کشور اظهار داشت: در سال ۸۴ گفته می شد گوشت های وارداتی به کشور کیفیت لازم را ندارند. آن زمان بنده به عنوان وزیر جهاد کشاورزی تیمی را برای بررسی این موضوع مأمور کردم و ثابت شد که گوشت های وارداتی چنین مشکلی را دارند.
وی با بیان اینکه گوشتی که وارد کشور می شود باید مربوط به گوساله نر زیر دو سال باشد و سپس کشتار شود، گفت: با این حال عده ای اقدام به واردات گوشت گاوی که چند شکم زائیده بود می کردند.
وزیر اسبق جهاد کشاورزی افزود: ماجرا از این قرار بود که عواملی که برای کنترل شرکت های وارد کننده گوشت به کشورهای مبدأ سفر می کردند امکانات زیادی می گرفتندو به گردش و تفریح می رفتند. بنابراین روز آخری که کشتار انجام و گوشت به آنان تحویل داده می شد متوجه نمی شدند که چه محصولی را تحویل گرفته اند. به همین دلیل ما الزام کردیم گوشتی وارد کشور شود که تیم مورد اعتماد ما در گمرک، آن را تأیید کند و همین مسئله سبب اصلاح روند واردات گوشت شد.
اسکندری تأکید کرد: بنابراین واردات باید کاملا کنترل شود. در حال حاضر نیز باید نظارت شود که چه کسانی برای واردات گوشت قرمز ارز گرفته اند و با چه قیمتی این گوشت را وارد می کنند. نگرانی ما این است که شرکت هایی که ارز گرفته اند واقعا اقدام به واردات گوشت کرده اند یا نه.
وی با بیان اینکه نیاز کشور به گوشت قرمز حدود یک میلیون تن است، اظهار داشت: عمده این میزان در داخل تولید و نزدیک به ۱۵۰ هزار تن آن وارد می شود.
وزیر اسبق جهاد کشاورزی با اشاره به لزوم تبدیل گله های دامی کشور به دام های پر بازده گفت: در این صورت دام ها علوفه کمتری مصرف می کنند و تولید بالاتری دارند.
وی با اشاره به اینکه دام های مولد برای اجرای این طرح وارد شده افزود: در برنامه مشترکی که با وزارت جهاد کشاورزی داریم این طرح را پیگیری خواهیم کرد.
اسکندری با اشاره به اینکه باید حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تن به تولید گوشت قرمز اضافه کنیم تا وابستگی ما به خارج قطع شود، تصریح کرد: این هدف طی طرحی ۴ الی ۵ ساله قابل تحقق است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه کلزا و سویا اگر از کشوری مانند برزیل وارد شود تراریخته است، گفت: خریدهای خارجی اگر کنترل نشود معمولا مسئله دار است. مانند اتفاقی که چند سال قبل در موسسه واکسن و سرم سازی رازی اتفاق افتاد و منجر به برکناری رئیس این موسسه شد.
وزیر اسبق جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه واردات چی ها اعلام می کنند گندم داخلی کیفیت لازم را ندارد و باید با گندم وارداتی کیفیت آن را اصلاح کرد، افزود: در زمان مسئولیت بنده ما ثابت کردیم که کیفیت گندم داخلی بالاتر است و هر زمان واردات گندم زیاد می شود، کیفیت نان افت می کند.
وی با بیان اینکه واردات چی ها با گندم داخلی کیفیت گندم خارجی را بالا می برند، یادآور شد: برخی در واردات به دنبال منافع شخصی خود هستند و کاری به منافع ملی ندارند. در واردات، سفر، هدیه، تفریح و زد و بندهای زیادی وجود دارد و همین مسئله موجب می شود عده ای مخالف تولید داخل باشند.
اسکندری با اشاره به سخنان برخی مسئولان مبنی بر اینکه ۹۰درصد آب کشور را بخش کشاورزی استفاده می کند و ۶۰ درصد آن هدر می رود، گفت: این حرف نشان می دهد که ما مشکل آب نداریم و باید مانع هدر رفت ۶۰ درصد آب شویم اما اینکه چه کسی باید مانع این امر شود، مهم است.
وی با تأکید بر اینکه با صدور اطلاعیه نمی توان مانع هدررفت آب شد، تصریح کرد: باید از مسئولان مربوطه سوال کرد چه کسی موظف به مدیریت منابع آبی است و چه کسی باید قانون مورد نیاز برای این مدیریت را تصویب کند تا از آب درست استفاده شود و بهره وری آن افزایش یابد.
وزیر اسبق جهاد کشاورزی با بیان اینکه مشکل ما مسئله آب نیست بلکه مدیریت آن است، خاطرنشان کرد: کشت های ما باید مجهز به سیستم های آبیاری قطره ای باشد و در این زمینه تسهیلات لازم به کشاورزان ارائه شود. اینکه بگوییم مردم کشت نکنند منطقی نیست چرا که بحث اشتغال و درآمد و نحوه گذران زندگی آنها مطرح است.
اسکندری با اشاره به اینکه گاهی مسئولان طرحی را به اشتباه ایجاد می کنند و سپس می گویند باید جلوی آن را گرفت، گفت: به عنوان مثال نهضت سدسازی را چه کسی در کشور راه اندازی کرد؟ این صحیح نیست که چنین طرحی را ابلاغ کنیم و سپس بگوییم اشتباه کردیم.
وی اضافه کرد: دولت تشکیل می شود تا این طرح ها را اجرایی کند. اگر نه خود مردم که بلد هستند چگونه مسائل روزمره را پیش ببرند.
اسکندری با انتقاد از تأخیر طولانی مدت در تصویب الگوی کشت محصولات کشاورزی گفت: لایحه الگوی کشت سال ۸۸ به دولت رفته اما همچنان در دولت مانده و هنوز به مجلس نیز راه نیافته است. باید از مسئولان سوال کرد چرا پس از این همه مدت، این لایحه بی سرانجام مانده است.
وزیر اسبق جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه باید ۴۵ هزار هکتار گلخانه برای مدیریت مصرف آب در کشور ایجاد شود، تصریح کرد: با این کار ۴۴۰ هزار هکتار از اراضی صیفی و سبزی از فضای آزاد به ۴۵ هزار هکتار فضای گلخانه منتقل خواهد شد و ۷ میلیارد متر مکعب آب صرفه جویی می شود.
وی با بیان اینکه ایران کشور خشکی است ولی با بحران آب مواجه نیستیم، گفت: با مدیریت صحیح می توان مسئله آب را در کشور حل کرد.
اسکندری درباره ممنوعیت کشت برنج در استان های غیر شمالی نیز اظهار داشت: با وجود این مسئله کشاورزان باز به کشت ادامه می دهند. چرا ما الگوی کشت در کشور نداریم. ضمن اینکه اگر برنج به صورت خشک کشت شود، مشکلی وجود ندارد. فرهنگی از گذشته وجود دارد که کشت برنج را به صورت غرقابی انجام می دهند اما محققان کشورمان به این نتیجه رسیده اند که کشت خشک نیز قابل اجرا است و مسئله بحران آب را نیز کنترل می کند.
وی با بیان اینکه هم اکنون در خوزستان مسئله ممنوعیت کشت برنج بحران ساز شده است، تأکید کرد: با این حال کشاورزان به کشت خود ادامه می دهند. چرا که هیچ قانونی در این زمینه وجود ندارد و از همه مهمتر اینکه باید به کشاورزان محصولی جایگزین ارائه دهیم که این اتفاق نیز رخ نداده است.
وزیر اسبق جهاد کشاورزی درباره اینکه با توجه به احتمال آغاز تحریم های جدید علیه کشور چه اقداماتی باید در وزارت جهاد کشاورزی انجام شود و اینکه آیا خود او می تواند چنین مسئولیتی را بپذیرد، تصریح کرد: بنده از این پس، فقط در مزرعه کار می کنم و در هیچ دولتی حاضر به پذیرفتن مسئولیت نیستم. ضمن اینکه محمود حجتی وزیر بحران است. باید بگذارند او کار خود را انجام دهد.
اسکندری با تأکید بر اینکه اگر اجازه دهند محمودحجتی کار خودش را انجام دهد می تواند در بخش کشاورزی بسیار مفید عمل کند، گفت: برخی افراد در دولت هستند که برای بخش کشاورزی تصمیم سازی می کنند و این کار توسط محمود حجتی انجام نمی شود و این روند باید اصلاح شود.
نظر شما