به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی آبفای اصفهان، مرتضی یادگاری در همایش سازگاری با کم آبی در شهر تودشک اظهار داشت: در ۵ ماهه سال جاری با توسعه سامانه تله متری و تله کنترل توانستیم با پایش لحظه به لحظه تاسیسات شامل ایستگاه های پمپاژ، مخازن، چاه ها، فلومترها، خطوط انتقال آب شرب مورد نیاز شهرهای کوهپایه، سگزی و تودشک را بدون قطعی تامین کنیم.
وی با اشاره به نقش سیستم تله متری در توزیع عادلانه آب اعلام کرد: با استفاده از سامانه تله متری مدیریت فشار شبکه توزیع با نصب ۱۰ فقره فشار شکن اعمال شد که باعث کاهش ۵۰ الی ۶۰ درصدی فشار شبکه توزیع شد و این امر کاهش ۳۰ درصدی مصرف را به همراه داشت.
مدیر آبفای کوهپایه با بیان اینکه در سال جاری منطقه کوهپایه با کاهش ۴۰ درصدی تخصیص آب مواجه شد، عنوان کرد: در فصل بهار و تابستان سال جاری با توجه به کاهش منابع آبی، تخصیص آب شرب این منطقه از طرح آبرسانی اصفهان بزرگ ۴۰ درصد کاهش یافت اما با این وجود با بهره گیری از سامانه تله متری و تله کنترل توانستیم آب شرب بیش از ۲۵ هزار جمعیت شهری و روستایی بدون هیچ گونه قطعی تامین کنیم.
وی به مصرف سرانه آب در شهرهای کوهپایه،سگزی و تودشک اشاره کرد و گفت: در سال گذشته مصرف سرانه آب در این منطقه حدود ۱۸۷ لیتر در شبانه روز بوده در حالیکه هم اکنون این رقم به ۱۶۵ لیتر کاهش یافته است.
یادگاری با برشمردن اقدامات فنی و مهندسی تصریح کرد: علاوه بر مدیریت فشار شبکه توزیع، تعویض حدود ۶۰۰ کنتور فرسوده، اصلاح ۸ هزار متر خطوط انتقال، اصلاح ۳۰۰ فقره انشعابات آب از جمله عمده ترین اقدامات در این زمینه بوده است.
وی با بیان اینکه تعویض کنتورهای فرسوده، واقعی شدن مصرف آب را بهمراه داشت، اظهار داشت: با تعویض کنتورهای فرسوده میزان واقعی مصرف آب نمایان شد و این رویداد منجر به مصرف بهینه آب شد که در نهایت کاهش مصرف را رقم زد این در حالیست که در ۵ ماهه اول سال ۹۷ تعویض کنتورهای فرسوده ۵ برابر نسبت به سال گذشته بوده است.
مدیر آبفای کوهپایه اصلاح انشعابات و شبکه فرسوده را موثر در کاهش هدر رفت آب دانست و افزود: با اصلاح شبکه فرسوده و انشعابات هدر رفت آب در منطقه کوهپایه حدود ۱۰ درصد کمتر شده است، به طوریکه هدررفت آب در منطقه که شامل شهرهای کوهپایه، تودشک و سگزی است از ۲۸ درصد در سال گذشته به ۷.۱۸ درصد در سال جاری رسیده است.
وی با تاکید بر سازگار کردن مردم با مقوله کم آبی اعلام کرد: در نیمه اول سال جاری با اینکه ۴۰ درصد تخصیص آب شرب از طرح آبرسانی اصفهان بزرگ کمتر شده بود و نیز آبدهی دو فقره حلقه چاه موجود در منطقه ۳۰ درصد کمتر کاهش یافته اما سعی شده با سازگار کردن مردم با کم آبی از منابع موجود نهایت بهره وری را داشت.
یادگاری گفت: با اصلاح خطوط فرسوده انتقال و انشعابات، شاهد کاهش ۷۰ درصدی وقوع حوادث در منطقه بودیم همچنین شهر تودشک بعنوان پایلوت کشوری بمنظور کاهش هدر رفت آب از طریق اصلاح شبکه فرسوده انتخاب شد چراکه با اصلاح شبکه فرسوده در شهر تودشک هدر رفت آب در این شهر ۱۵ درصد کاهش یافت.
در ادامه این همایش مدیر روابط عمومی و آموزش همگانی شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان گفت: اصلا زیبنده مردم منطقه کوهپایه نیست که که مصرف سرانه آب در اینجا حدود ۱۶۵ لیتر در شبانه روز باشد این بیانگر این است که مردم این منطقه بد مصرف هستند. وباید در نحو مصرف آب بازنگری کنند.
سید اکبر بنی طبا افزود: هم اکنون در استان اصفهان مصرف سرانه آب خانگی ۱۵۴ لیتر در شبانه روز است که هدف گذاری گردیده این رقم به ۱۲۰ لیتر کاهش یابد پس باید مردم کویرنشین هم با مصرف بهینه تدبیر در جهت سازگاری با کم آبی بیندیشند .
وی با بیان اینکه بحران کم آبی را در فصل تابستان بخوبی و بدون تنش اجتماعی گذراندیم تصریح کرد:خوشبختانه بحران کم آبی را در فصا تابستان پشت سرگذراندیم وجای نگرانی نیست ولی باید با سازگار نمودن خود با شرایط موجود درصدد دسترسی پایدار به آب شرب باشیم و از بدمصرفی پرهیز کنیم.
نظر شما