عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی در گفتگو با خبرنگار مهر بستن لایحه بودجه سال 86 بر مبنای قیمت پایه نفت 33.7 دلار در هر بشکه را مثبت ارزیابی کرد و افزود: با توجه به روند نزولی قیمت نفت در بازارهای جهانی ، بستن بودجه بر منبای قیمت پایه نفت پایین (هر بشکه 7/33 دلار) بسیار مثبت است.
مهدی تقوی پایین بستن قیمت پایه هر بشکه نفت در لایحه بودجه سال آینده را محافظه کارانه دانست و تصریح کرد: محافظه کارانه بستن قیمت پایه نفت در بودجه بهتر از این است که با بالا بستن قیمت پایه نفت و سپس کاهش آن در بازارهای جهانی دولت قادر نباشد به تعهدات خود عمل کند.
وی کاهش هزینههای جاری دولت در لایحه بودجه 86 را نیز مثبت ارزیابی کرد و گفت: در بررسی کاهش حجم بودجه جاری باید به این موضوع توجه شود که این کاهش در نتیجه کاهش حجم این نوع بودجه در چه بخش هایی بوده است، به عبارت دیگر اگر بودجه های آموزش ، بهداشت و یا تحقیق کاهش یابد به طور قطع کشور با مشکل مواجه خواهد شد، اما اگر کاهش حجم بودجه در نتیجه کاهش حجم بودجه های زائد دستگاه های دولتی باشد بسیار مثبت خواهد بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی اظهارداشت: اگر پیش بینی نرخ تورم سال آینده 13 درصد باشد، حجم ریالی بودجه نیز حداقل باید 13 درصد اضافه شود، تا بدین طریق بتوان کارهایی که در گذشته انجام نگرفته را انجام داد.
وی کاهش هزینه های جاری دولت را باعث کاهش کسری بودجه دانست و افزود: زمانی که مخارج دولت کاهش می یابد ، اقتصاد شروع به لنگ زدن می کند، زیرا افزایش مخارج دولت انبساطی و کاهش آن انقباضی است.
تقوی افزایش حجم بودجه های عمرانی حتی در حد یک یا دو درصد را نیز مثبت دانست.
نظر شما