به گزارش خبرگزاری مهر، نتایج تحقیق جدیدی که توسط دو تن از جامعه شناسان اونتاریو انجام شد، نشان داد: اگرچه اکثریت دانشجویان دانشگاه های کانادا را دختران تشکیل می دهند، اما زمانی که بحث تدریس در دانشگاه ها پیش می آید پسران گوی سبقت را از آنها می ربایند.
به گفته "جنیس دراکیچ" یکی از موسسان دانشگاه "ویندسور"، در میان دانشجویان دختر افراد با صلاحیت بسیاری وجود دارند اما هنوز فرصت منصفانه ای به آنها داده نشده است. در این زمینه با زنان هنوز همچون مردان رفتار نمی شود و تبعیض همواره حاکم است.
وی و "پنی استوآرت" دستیار موسس دانشگاه "یورک" اطلاعات آماری کمپ های دانشگاهی را مورد مطالعه قرار دادند و دریافتند: اگرچه 58 درصد از دانشجویان دانشگاه های کانادا را دختران تشکیل می دهند اما حضور زنان در جامعه اساتید دانشگاهی کمتر از یک سوم به صورت استاد تمام وقت و تنها 18 درصد به صورت پروفسور تمام است.
همچنین این تحقیق نشان داد: علیرغم رشد شمار دانشجویان دختر طی دهه های اخیر اما تغییرات اندکی درساختار جنسیتی دیسیپلین آکادمیک اعمال شده است. زنان دو سوم از جمعیت دانشجویی و نزدیک به نیمی از جامعه مدرسان را شامل می شوند اما تنها یک چهارم از آنها در رشته های ریاضیات، رایانه و علوم اطلاعات و تنها 11 درصد از آنها در رشته مهندسی فعالیت دارند.
یکی از بزرگترین مشکلات مرتبط با این مسئله عدم اجرای برابری و انصاف در راهبردهای استخدامی است که تفاوت های حرفه ای زنان از جمله تربیت فرزندان را مد نظر قرار می دهد.
"مایکل دوست" رئیس فدراسیون مجمع اساتید دانشگاه اونتاریو اظهار داشت: برای از بین بردن بحث شکاف جنسیتی در دانشگاه نه تنها باید زنان را به برخورداری از درجات بالای علمی تشویق کرد بلکه باید فرصت اندیشیدن درخصوص اشتغال در محافل آکادمیک را نیز برای آنها فراهم ساخت.
نظر شما