به گزارش خبرنگار مهر، پروین فرشچی عصر شنبه، در نشست تخصصی خلیج گرگان و تالابهای بینالمللی استان گلستان که در هتل بوتانیک گرگان برگزار شد، اظهار کرد: سه سال است که این جلسات را به صورت های مختلف کارگروهی، استانی و ملی برگزار میکنیم اما تا زمانی که اختلاف نظرها برطرف نشود به راه حلی نمی رسیم.
وی افزود: گلستان، پتانسیل بالایی برای گردشگری و توسعه دارد بنابراین برطرف کردن مشکلات خلیج گرگان از اهمیت زیادی برخوردار است.
فرشچی تصریح کرد: گردشگری پایدار ساحلی یک بازوی حفاظتی برای محیط زیست است زیرا زمانی که سرمایهگذاری در ساحل صورت گیرد و جاذبه های دریایی ایجاد شود حفظ محیطزیست هم اولویت می یابد.
وی با بیان این که باید قوانین خود را بازبینی کنیم، گفت: محوطه تالاب گمیشان و قانونی که در گذشته حریم دریا را مشخص کرده، مورد بازنگری قرار گیرد.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: سونوشت تالاب گمیشان و میانکاله به هم مرتبط است و باید تصمیم جدی در این مورد گرفته شود.
مخالف آب شیرین کن نیستیم
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: مخالف آب شیرین کن ها نیستیم البته این کار ضوابط خاص خود را دارد و می توان با دلایل توجیهی این کار را انجام داد.
وی افزود: اما باید مکان سنجی شود و محل و عمق برداشت آب و محل و عمق برگشت آب را در نظر گرفت.
فرشچی افزود: ما با انتقال بین حوزه ای مخالف هستیم یعنی آب شیرین شده فقط باید به مصرف خود استان برسد.
وی از همکاری آب منطقه ای گلستان با محیط زیست تشکر کرد و گفت: از نتایج مطالعاتی این نهاد در راستای حل مشکلات خلیج گرگان بهره میجوییم.
فرشچی با بیان این که دامنه نوسانات خلیج مهم است، افزود: نباید برای نجات خلیج غافل از اسناد بالادستی باشیم، سندگردشگری دریایی در حال تدوین است باید مطالعه شود سهم گلستان کجاست؟ سند توسعه دریایی داریم باید به آن هم مراجعه شود.
وی در خصوص سهم دریای خزر گفت: تاکنون هیچ سهمی مشخص نشده و این کار نیاز به جلسات متعدد در کمیسیون بین المللی دارد.
فرشچی گفت: تنها تقسیمی که برای سهم دریای خزر در گذشته اتفاق افتاده بود ۱۰ مایل برای ماهیگیری بوده که درخواست شده این مساحت افزایش یابد.
وی اظهار کرد: باید برنامهریزی کنیم که بودجه مورد نیاز برای احیاء خلیج گرگان که ۴۳ میلیارد تومان توسط آب منطقه ای گلستان برآورد شده توسط بخش خصوصی و دولتی محقق شود.
نظر شما