به گزارش خبرگزاری مهر، کاروانهای ایرانی امروز یکشنبه ۲۸ مرداد ماه از مکه به سمت عرفات حرکت میکنند، بخشی از حجاج اهل تسنن نیز صبح امروز ابتدا به منا رفته و فردا صبح از منا خود را به عرفات میرسانند.
تمام حجاج باید از ظهر شرعی فردا تا غروب در سرزمین عرفات وقوف داشته باشند و سپس منطقه را به سمت مزدلفه یا همان مشعرالحرام ترک کنند.
امروز هشتم ذیحجه (مطابق با تقویم عربستان) روز ترویه است، ترویه به معنای ذخیره کردن آب است و چون در قدیم، این روز حجاج باید برای توقف در عرفات و بیتوته در مشعرالحرام، به فکر ذخیره آب بودند، به آن «یوم الترویه» گفته میشود.
در گذشته در صحرای عرفات آب نبوده و در این روز برای آب دادن به حجاج از مکه آب میبردند، از این رو به این روز، روز «آبرسانی» میگویند.
این نام از حج ابراهیم(ع) و اسماعیل(ع) به یادگار مانده است چرا که جبرئیل به آنها توصیه کرد برای عرفات، مشعر و منا با خود آب بردارند همچنین در این روز کاروان پیامبر اکرم(ص) در حجة الوداع از مکه خارج و از راه منا به سوی عرفات رهسپار شدند.
این روز، از روزهای مهم ذیحجه است و بر اساس روایتی از امام جعفر صادق (ع)، روزه گرفتن در آن، کفاره شصت سال آدمی است؛ تقویم اعمال زائران بیتالله الحرام از امروز تا پنجشنبه به شرح ذیل است:
یکشنبه ۲۸ مرداد - حرکت به سوی عرفات
دوشنبه ۲۹ مرداد - (روز عرفه) - مراسم برائت از مشرکین در صبح و وقوف در عرفات از ظهر تا غروب
سه شنبه ۳۰ مرداد - (روز عید قربان) - وقوف در مشعرالحرام تا طلوع آفتاب / حرکت به منا و انجام رمی، قربانی و تراشیدن سر/ بیتوته در منا
چهارشنبه ۳۱ مرداد - بیتوته در منا / رمی جمرات (پرتاب سنگ به شیطان سه گانه)
پنجشنبه ۱ شهریور- بیتوته در منا / رمی جمرات (پرتاب سنگ به شیطان سه گانه) / حرکت به طرف مکه پس از اذان ظهر
نظر شما