۲ بهمن ۱۳۸۵، ۱۳:۰۳

/ حاشیه نشینان ، مردمان فراموش شده - 10 /

حاشیه نشینی حاصل مدیریت بد شهری است

حاشیه نشینی حاصل مدیریت بد شهری است

حاشیه نشینی ارتباط تنگاتنگی با مدیریت شهری دارد. نظام شهری باید مدون و به گونه ای باشد که افزایش جمعیت و توسعه روز افزون شهر را برآورد کرده و راهی برای مقابله با پس زدن این مهاجران به حاشیه ها بیابد.

اصغر نظریان ، استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار مهر ، اعلام کرد: امروزه مدیریت شهری با مدیریت انسانی پیونده خورده و تصمیم گیری در این رابطه بدون همکاری و تجمیع نیروهای آنها امکان پذیر نیست.

وی در ادامه افزود: حاشیه نشینی جریان ویژه شهر تهران ، مشهد و یا اصفهان نیست بلکه اکنون تبدیل به مسئله ای ملی شده و در بسیاری از شهرها مانند زاهدان ، کرمانشاه و... با شدت و ضعف دیده می شود.

این استاد دانشگاه متذکر شد: از آنجا که متاسفانه مدیریت شهری ما ضعیف است ، هنگامی که مازاد جمعیت روستایی نمی تواند در همان مکان اسکان بیابد ، روانه شهر شده و به دلیل نبود برنامه برای سازماندهی ، به سمت حاشیه ها رانده می شود.

نظریان تصریح کرد: دولت باید برنامه ای جامع و ملی برای ساماندهی حاشیه ها و حاشیه نشینان طرح ریزی کند. از سوی دیگر ، چنانچه شغل و امکانات وجود داشته باشد ، حاشیه نشینی پدیدار نمی شود و یا حاشیه موجود ، خود تبدیل به یک شهرک می شود.

وی یادآور شد: اگر مشکل درآمد و امکانات حاشیه نشینان حل شود ، آنگاه می توان سخن از کارهای فرهنگی و توانمندسازی آنان را به میان آورد.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: در این حال ، همگام با فراهم کردن امکانات برای حاشیه نشینان ، آموزش ، بهداشت و... نیز نباید فراموش شود.

نظریان در ادامه اظهار داشت: نباید از شهری شدن جامعه احساس نگرانی کرد ؛ چرا که دنیا در حال حرکت به این سمت است.

وی با بیان اینکه هم اکنون نزدیک به 85 درصد کشوری مانند انگلیس شهرنشین است ، گفت: اگر زمینه اشتغال و توزیع مناسب امکانات فراهم باشد و در کنار آن افراد با فرهنگ شهرنشینی نیز آشنا شوند ، از پدیده گسترش و گرایش به شهرها در جامعه نباید ناراحت شد.

کد خبر 437914

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha