۲ بهمن ۱۳۸۵، ۱۳:۳۱

مشاور رئیس سازمان انتقال خون کشور در نشست خبری:

استقرار تیم های سیار انتقال خون در کنار هیئت های عزاداری / حذف 10 درصد خون های اهدایی به علت عفونت

سازمان انتقال خون در ماه محرم و صفر با استقبال گسترده اهدا کنندگان مواجه می شود و با توجه به اینکه نگهداری خون در بهترین شرایط فقط به مدت 35 روز امکان پذیر است ، در صورتی که اهداکنندگان با برنامه مشخص و طی این 2 ماه به اهدای خون بپردازند ، با مشکل کمبود خون مواجه نخواهیم شد.

به گزارش خبرنگار مهر ، مشاور رئیس سازمان انتقال خون کشور امروز در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران گفت: طی ماه های محرم و صفر در برخی استانهای کشور پرسنل پایگاه های انتقال خون به علت مراجعه و استقبال زیاد مردم به ویژه در روزهای خاص در این ماهها ، نمی توانند پاسخگوی مراجعه کنندگان باشند در صورتی که ادای دین و نذورات در تمامی سال امکان پذیر است بنابراین می توان به جای اختصاص آن به دهه اول محرم ، آن را به کل روزهای این ماهها اختصاص داد تا نیازهای خونی بیماران نیز رفع شود.

دکتر محسن منشدی با بیان اینکه در ماه محرم و صفر تیم های سیار انتقال خون در کنار هیئت های عزاداری قرار داده می شود تا مراجعه کنندگان از تسهبلات لازم برای اهدای خون برخوردار شوند، گفت: از اهداکنندگان خون درخواست می شود که در صورت اعلام عدم نیاز برخی پایگاه های خون، نذر خود برای اهدای خون را به روزهای دیگر سال موکول کنند.

وی گفت: پس از پایان محرم و صفر ، نوروز در پیش است که به علت سفرهای نوروزی ، میزان مراجعه اهدا کنندگان خون کاهش می یابد بنابراین در صورت مراجعه مردم در طی این 2 ماه و عدم تجمع مردم در روزهای خاص از این ماهها  بیماران نیازمند به خون در روزهای نوروز نیز با مشکل مواجه نخواهند شد.

منشدی با بیان اینکه معمولا 20 تا 25 درصد مراجعه کنندگان خون از اهدای خون معاف می شوند و حدود 10 درصد خون نیز به علت مشکلات خونی از سیستم انتقال خون سالم خارج می شود، گفت: با توجه به تعداد زیاد افراد دارای گروه خونی مثبت معمولا گروه های خونی منفی با کمبود خون مواجه می شوند بنابراین افراد با گروه خونی منفی و دارای شرایط اهدای خون در این زمینه مسئولیت بزرگی بر عهده دارند. 

وی گفت: طی 9 ماه اخیر یک میلیون و 238 هزار و 178 واحد خون اهدا شده که در مقایسه با سال قبل 4 درصد رشد داشته است. همچنین از این میزان خون اهدایی، 9/91 درصد آن توسط مردان و 1/8 درصد آن توسط زنان اهدا شده که 2/38 درصد آن از سوی اهداکنندگان مستمر، 6/19 درصد توسط اهداکنندگان با سابقه اهدای خون و 2/42 درصد نیز توسط اهداکنندگانی بوده که برای بار اول خون اهدا کرده اند.

مشاور رئیس سازمان انتقال خون کشور تصریح کرد: استان شمال غرب کشور نظیر تبریز، ارومیه و تهران بیشترین مراجعه کننده برای اهدای خون را در کشور دارند.

مشندی با اشاره به تغییر فرهنگ مصرف خون به سوی مصرف فرآورده های خونی به جای مصرف خون کامل ، گفت: به رغم تلاش سازمان انتقال خون ، مصرف بهینه خون و فرآورده های خونی هنوز از رشد کافی برخوردار نبوده و این خون ها بهنیه مصرف نمی شود.

وی از قرار داشتن کشور در بالاترین سطح ممکن به لحاظ انتقال خون در منطقه آسیای مرکزی ، خاورمیانه و شمال آفریقا خبر داد و گفت: عواملی نظیر استفاده از کیت های تشخیصی با کیفیت، استفاده از اتوماسیون برای افزایش دقت، استفاده از سیستم نظارتی برای تضمین سلامت خون، ارتقای نظام جذب اهدای خون، تلاش در جهت افزایش سطح علمی پرسنل با ایجاد مرکز مهارت های طب انتقال خون از جمله عوامل مهم ارتقای سطح انتقال خون ایران در منطقه بوده است.

مشاور رئیس سازمان انتقال خون کشور گفت: برای تحقق هدف تبادل اطلاعات علمی در زمینه طب انتقال خون، این سازمان در صدد برگزاری کنفرانس بین المللی طب انتقال خون در اردیبهشت ماه سال آینده است که در آن 50 سخنرانی با حضور استادان داخلی و خارجی در این زمینه ارائه می شود.

کد خبر 438201

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha