۲ بهمن ۱۳۸۵، ۱۳:۵۷

در سمینار الگوهای سبک زندگی ایرانیان مطرح شد ؛

سبک زندگی روستایی به سمت شهری شدن پیش می رود

با فرآیندهای جدید تکنیکی و گسترش رسانه ای که در روستاها به وجود آمده است و تحت تاثیر مهاجرت و فرایندهای جهانی ، سبک زندگی روستایی به سمت شهری شدن پیش می رود.

به گزارش خبرنگار مهر ، دکتر نعمت الله فاضلی ، عضو هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی ، امروز در سمنیار الگوهای سبک زندگی ایرانیان ، گفت: نگاه به روستا معطوف به فرهنگ نیست بلکه عوامل اقتصادی و کشاورزی در این نگاه موثر است و برای معرفی شهر همواره در جامعه شناسی از روستاها صحبت شده است.

وی با اشاره به همگنی فرهنگ روستا در مقابل ناهمگنی موجود در شهر که یکی از ارکان اصلی شهر است افزود: ارزشهای بنیادین روستا پیش از مدرنیزاسیون و توسعه بر پایه تولید و کار و ارزش های کاربردی استوار بود در حالی که امروز این ارزش ها به سمت مصرف ، فراغت و ارزش های سمبلیک پیش می رود.

این استاد جامعه شناسی ، مجموعه وسیعی از ارزشهای مادی و فرا مادی را که به صورت متناقض و آشکاری غیر قابل سازگارهستند را ، در زندگی روستایی شناسایی کرد و گفت: ظهور خرده فرهنگ جوانی در روستا و به تبع آن معضلات جوانی باعث تغییرات ساختاری در فرهنگ روستا شده است.

وی در ادامه از شکاف نسلها در روستا خبر داد و افزود: گروه مرجع جوانان و میان سالها در روستا دیگر بزرگ ترها نیستند که باعث شکاف نسلی در روستا شده است در حالی که در شهرها تناوب نسلی وجود دارد.

فاضلی در پایان ، ظهور نوع جدید از سبک زندگی را که وی با عنوان زندگی دو زیستی مطرح کرد را اعلام و تاکید کرد: دوزیستان کسانی هستند که در شهر ساکن اند ولی آخر هفته خود را در روستا سپری می کنند و یا روستایانی هستند که برای خرید و تفریح به شهر می روند.

در ادامه این سمینار الهام رحمت آبادی ، مدرس جامعه شناسی دانشگاه با بیان اینکه امروز بدن انسانها به صورت رسانه در آمده است ، گفت: رژیم های غذایی و جراحی های زیبایی به عنوان نوعی سبک زندگی جهت رسیدن به سبک دلخواه در جامعه است.

این محقق جامعه شناسی سبک زندگی ، با بیان اینکه در دوره های اخیر حوزه های کنش اجتماعی از ساختار اجتماعی اهمیت بیشتری برخوردار است ، تاکید کرد: ظهور پدیده مد و آنچه جوانان برای رسیدن به منزلت اجتماعی انجام می دهند از نشانه های اهمیت دادن به کنش های اجتماعی است.

وی با تاکید بر شباهت هایی که در گفتمان و سبک زندگی جوانان وجود دارد ، افزود: جوانان ترجیح می دهند از تقاضای غیر رسمی مانند کافی شاپ استفاده کنند تا استفاده از پارک به عنوان یک فضای رسمی.

رحمت الهی با تاکید بر اینکه جوانان ایرانی دچار بحران هویت نیستند و به سادگی سبک های مختلف را نمی پذیرند ، گفت: مدرنیته در تقابل با سنت قرار ندارد و اگر سعی داریم که جوانان از شیوه های سنتی لباس و مد استفاده کنند باید راههای فرهنگی را برای آنان فراهم کرد.

وی در پایان افزود: ما نیازمند شالوده های جدیدی برای حل مسائلی که در جامعه امروز مطرح می شوند هستیم.

کد خبر 438252

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha